Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
16. 12. 2016,
18.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Andrea Giani OZS slovenska odbojkarska reprezentanca Metod Ropret

Petek, 16. 12. 2016, 18.18

6 let, 7 mesecev

Italijani Gianija spet pošiljajo v Nemčijo, predsednik OZS: Imamo rezervni načrt

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Metod Ropret | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Italijanski trener Andrea Giani, ki mu je poleti potekla pogodba s Slovensko odbojkarsko zvezo (OZS), je v sredo izgubil službo tudi pri Veroni, kjer je uspešno služboval v zadnjih treh letih. V prvenstvu je nanizal pet zaporednih porazov, kaplja čez rob pa je bil pokalni poraz proti Sori.

Ključni poudarki:

* Andrei Gianiju, ki je v dveh letih v Sloveniji poskrbel za pravo odbojkarsko evforijo, je poleti z OZS potekla pogodba.

* Predsednik OZS Metod Ropret si že vse od tedaj prizadeva, da bi se pogodba z italijanskim strokovnjakom obnovila. Rok odločitve je bil sprva oktober, a je Italijan zaprosil, da mu OZS podaljša čas za odločitev do januarja.

* Giani je po nizu slabih rezultatov po treh letih v sredo odstopil z mesta trenerja Verone.  

Vse dogajanje okoli Gianija je zelo razžalostilo tudi predsednika OZS Metoda Ropreta, ki ga odstop italijanskega strokovnjaka ni presenetil, a ve, da nekdanjemu slovenskemu selektorju, s katerim je v dveh letih postal tudi dober prijatelj, ni lahko.

"Vse je kazalo v to smer. Naprej pet ligaških porazov, potem pa še tole v pokalu. Gianija poznam in vem, da je tudi v letošnjo sezono vložil vse, kar zmore, a očitno nekaj ni bilo v redu," je izgubo službe pri Veroni komentiral predsednik Ropret, ki se zaveda, da je zdaj pri misiji "nova pogodba za Gianija" v še težjem položaju, kot je bil pred tem.

Giani si želi voditi najboljše evropske klube

Kje bo klubsko pot nadaljeval Giani? | Foto: Morgan Kristan / Sportida Kje bo klubsko pot nadaljeval Giani? Foto: Morgan Kristan / Sportida "Naši odnosi z Gianijem se po odstopu z mesta trenerja Verone ne bodo spremenili. Tudi pogledi pri pogajanjih ne. V to sem prepričan. Dejstvo pa je, da bo zdaj treba počakati, kje bo nadaljeval klubsko kariero. Ni skrivnost, da si Giani želi voditi enega izmed najboljših petih evropskih klubov," vidi nove težave na obzorju predsednik OZS, ki pravi, da Slovenija ne bi mogla sama kriti prihodka, ki ga je Giani dobival v preteklih letih. "To je povsem nerealno, pa tudi Giani je tak, da si želi voditi tako klub kot reprezentanco. Seveda, če mu je to dovoljeno."

Gazzetta.it: Giani blizu odhoda v Nemčijo

Po odstopu, ki je dvignil veliko prahu v Italiji, so se spet začela ugibanja. Italijanski novinarji menijo, da bo Giani zavrnil slovensko reprezentanco in se usedel na klop Nemčije, ki prav tako išče novega selektorja. "Gianijeva najverjetnejša nova destinacija bo Nemčija," trdi gazzetta.it, a tudi ona dodaja, da je treba počakati, kje bo Giani nadaljeval klubsko pot.

Treba je počakati

"Tudi po ne najlepšem razhodu z Verono bo Giani zanimiv za največje klube. In če ga bo ta klub hotel imeti na voljo vse leto, bi to lahko bila težava. Enako je bilo tudi pri Veroni, pa ta ne spada med največje v Evropi. Bomo videli, kako se bodo stvari zapeljale, o tem bi bilo v tem trenutku, ko se še nič ne ve, povsem nesmiselno razpredati," je dodal predsednik zveze.

Andrea Giani je v dveh letih Slovenijo popeljal do naslova evropskega podprvaka. Osvojil je tudi evropsko ligo in se uvrstil v svetovno ligo. Tam je že na krstnem nastopu iz tretjega razreda napredoval v drugi kakovostni razred. | Foto: Sportida Andrea Giani je v dveh letih Slovenijo popeljal do naslova evropskega podprvaka. Osvojil je tudi evropsko ligo in se uvrstil v svetovno ligo. Tam je že na krstnem nastopu iz tretjega razreda napredoval v drugi kakovostni razred. Foto: Sportida

Imajo rezervni načrt, a …

Giani je pred časom dejal, da bo o svojih namerah zvezo obvestil januarja, a takrat je še imel službo pri Veroni. Ali ima zveza, če jim Gianija ne uspe zvabiti na slovensko klop, že rezervni načrt? "Imamo točno takega, kot smo ga imeli takrat, ko smo čez noč ostali brez Luke Slabeta. Obvestili bomo določene ljudi, ki bi jih zadeva zanimala, a šele po tem, ko bi izčrpali res vse možnosti okoli Andree. Prav nič prej," (še) ne obupuje Ropret.

Bo Andrea Giani z Odbojkarsko zvezo Slovenije podpisal novo pogodbo?

  • Da.
    48,00 %
    60 glasov
  • Ne.
    52,00 %
    65 glasov
Oddanih 125 glasov

Tudi ženske še vedno brez selektorja

Odbojkarska zveza Slovenije pa se ne spopada le s težavo selektorja moške članske izbrane vrste, brez selektorja je po poteku pogodbe z Brunom Najdičem ostala tudi ženska izbrana vrsta. "O njegovem nasledniku se ne govori veliko in naj tako tudi ostane," je zanimiv odgovor ponudil Ropret in dodal, da še niso blizu rešitvi: "O vsem vas bomo obvestili, ko bo več jasnega. Za nas je prioriteta, da imamo urejen strokovni štab reprezentance do 23 let (op. p. svetovno prvenstvo do 23 let bo poleti gostila ravno Slovenija), za vse drugo je še čas."

Ne spreglejte