Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
24. 9. 2019,
0.15

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,34

6

Natisni članek

Alberto Giuliani Stožice slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley 2019

Torek, 24. 9. 2019, 0.15

4 leta, 7 mesecev

Izjava Alberta Giulianija po zmagi nad Rusi

Selektorjev odločen ne: Prepovedano, potrebujemo energijo za Poljake! #foto #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,34

6

Slovenija Rusija odbojka | Alberto Giuliani je poudaril, da Slovenija še ni rekla zadnje. Misli so že pri Poljski. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Alberto Giuliani je poudaril, da Slovenija še ni rekla zadnje. Misli so že pri Poljski.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Morda se še ne zavedamo, kaj smo naredili, a gre za veliko stvar. Izločili smo eno najmočnejših ekip na svetu, a od prvega do zadnjega smo verjeli, da nam lahko uspe," so bile prve besede presrečnega slovenskega selektorja Alberta Giulianija po zgodovinski zmagi nad Rusijo. O tem, za kako veliko stvar gre, govori tudi podatek, da ji slovenski odbojkarji na dozdajšnjih medsebojnih tekmah niso odščipnili še niti niza.

Sportal Junaški odbojkarji ogreli srce tudi Goranu Dragiću: Gremo po zlato!
Tuomas Sammelvuo
Sportal Razočarani selektor Rusije ni iskal alibijev: Nismo si zaslužili!

Slovenci in Rusi so se pomerili že v skupinskem delu, v katerem so bili po fantastični igri ruski odbojkarji premočni za domače, a v četrtfinalu, kjer je šlo zares in popravnega izpita ni bilo več, je bila slika povsem drugačna. Slovenci so na krilih več kot 11 tisoč gledalcev v Stožicah z evropskega trona vrgli veliko Rusijo.

"Navijači so bili spet naš sedmi igralec. Igralci so z njimi dihali kot eno in s skupnimi močmi smo premagali odbojkarskega velikana. Za ta sklop tekmovanja, ko veš, da ni več vrnitve, so navijači res velika prednost in mi smo to izkoristili," je še povedal slovenski selektor. 

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Rusijo (foto: Matric Klanšek Velej / Sportida):

Fotogalerija
1 / 52

Malce so šli pod vodo, nato spet zajeli zrak. S polnimi pljuči.

Po vodstvu Slovenije z 2:0 so Rusi v tretjem nizu stopili na plin in znižali izid. "Vedeli smo, da Rusija ne bo premagana, dokler ne bo sodnik odpiskal konca tekme. Nekaj časa smo bili pod vodo, nato pa spet zajeli zrak. Rusi so v tistem obdobju odlično servirali, a ne glede na to, da niza nismo dobili, smo ves čas verjeli, da je to tisti dan, ko nas bo težko premagati," je dodal.

Slovenija Rusija četrtfinale EP odbojka
Sportal Slovenci razorožili branilce naslova in napredovali v polfinale #foto

Brez veseljačenja in evforije

Slovenci so njegove besede potrdili v četrtem nizu, ko so spet zaigrali kot eno in dokončali delo. Slovenija se je s tem uvrstila v boje za odličja, a Italijan je po veliki in odmevni zmagi prepovedal vsakršno slavje po tekmi. "Slavja ne bo. Prepovedano, stop (smeh, op. p.), saj vem, da nas že kmalu čaka nova preizkušnja. Veliko časa za slavje bo po prvenstvu. Vso energijo, ki jo še imamo, bomo usmerili v našega naslednjega tekmeca," je odločen ne kakršnemukoli slavju in evforiji namenil Giuliani.

Giuliani in njegovi fantje v strokovnem vodstvu so se izjemno pripravili na Ruse, igralci pa so taktični načrt izvedli brez napak. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Giuliani in njegovi fantje v strokovnem vodstvu so se izjemno pripravili na Ruse, igralci pa so taktični načrt izvedli brez napak. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zdaj so na vrsti Poljaki

Že v četrtek se bodo slovenski junaki ob 20.30 za vstop v finale udarili s Poljaki. Po evropskih prvakih bodo Slovenci poskušali poraziti še svetovne prvake. "Gre za povsem drugačno ekipo, kot je Rusija. Naredi zelo malo napak na servisu. Imajo tudi Leona, a mi imamo 14 igralcev, ki se mu lahko zoperstavijo. Šlo bo za novo poglavje na tem prvenstvu, že zdaj pa lahko povem, da bomo pripravljeni. Če ponovimo naš servis proti Rusiji ter igro v bloku in obrambi, bomo nevarni za vsakega," so bile zadnje besede Italijana, s katerimi je dal tudi Poljakom vedeti, da jim ne bo lahko.

Preberite še:

Slovenija Rusija odbojka
Sportal Slovenci ustavili ruski stroj, Francozi razbili Italijo, Srbi hodili po robu
Ne spreglejte