Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
23. 9. 2019,
23.25

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley 2019 Tuomas Sammelvuo Slovenija

Ponedeljek, 23. 9. 2019, 23.25

4 leta, 6 mesecev

Razočarani selektor Rusije ni iskal alibijev: Nismo si zaslužili!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

3

Tuomas Sammelvuo | Selektor Rusije Tuomas Sammelvuo je slovenskim odbojkarjem priznal premoč. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Selektor Rusije Tuomas Sammelvuo je slovenskim odbojkarjem priznal premoč.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pred četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva so bili ruski odbojkarji, ki jih Slovenci do ponedeljka niso še nikoli premagali, izraziti favoriti proti slovenski izbrani vrsti. A so jih Slovenci na krilih navijačev preskočili s 3:1 v nizih in nadaljujejo boj za medalje. Selektor branilke evropskega naslova Toumas Sammelvuo je hvalil domačo reprezentanco.

Sportal Junaški odbojkarji ogreli srce tudi Goranu Dragiću: Gremo po zlato!
Slovenija Rusija odbojka
Sportal Selektorjev odločen ne: Prepovedano, potrebujemo energijo za Poljake! #foto #video

V sredo sta se Slovenija in Rusija pomerili v zadnji tekmi skupinskega dela in takrat je druga odigrala odlično partijo ter jo dobila s kar 3:0.

Prav zaradi te predstave so bili Rusi v četrtfinalnem obračunu postavljeni v vlogo favorita. In to so v en glas poudarjali tudi slovenski odbojkarji, ki so se zavedali moči tekmeca.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Rusijo (foto: Matic Klanšek Velej / Sportida):

Fotogalerija
1 / 52
Slovenija Rusija odbojka
Sportal Slovenci ustavili ruski stroj, Francozi razbili Italijo, Srbi hodili po robu

"Slovenci so napadali iz drugih kotov kot na prejšnji tekmi"

Veselje slovenskih odbojkarjev po zgodovinski zmagi | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Veselje slovenskih odbojkarjev po zgodovinski zmagi Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Povrhu vsega v vsej zgodovini Slovenija ni niti enkrat premagala Rusije.

A so polne Stožice dale vedeti, da se lahko v ponedeljek tok zgodovine spremeni. Izbranci Alberta Giulianija so dobesedno leteli na igrišču. V prvem in drugem setu so razveselili več kot enajsttisočglavo množico ter bili le še korak od velikega uspeha.

"Slovenci so dobro napadali visoke žoge. Iz drugih kotov kot na prejšnji tekmi. Veliko težav smo imeli. Pri sprejemu smo delali veliko napak. Sicer smo tudi mi servirali dobro, vendar smo v prvih dveh nizih naredili preveč napak in imeli veliko težav," je dejal finski strokovnjak na ruski klopi.

Pričakovati je bilo, da se Rusi ne bodo predali. V tretjem setu so hitro pobegnili in prednost držali do konca.

A to ni zmedlo kapetana Tineta Urnauta in soigralcev. Na krilih navijačev so še enkrat poleteli in v četrtem nizu pokazali novo izvrstno predstavo ter jo kronali z veliko zmago.

Slovenci so bili boljši

Dihali so kot eno. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dihali so kot eno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ta jih je popeljala v četrtkov polfinale, v katerem se bodo pomerili s svetovnimi prvaki Poljaki. Jasno pa je postalo, da bodo v vsakem primeru potovali tudi v Pariz, kjer bosta tekmi za zlato in bronasto medaljo.

"Nismo si zaslužili napredovanja. Ali smo šokirani? Celotno prvenstvo govorim, da favoritov ni. Na vsako tekmo posebej smo se osredotočali. Nič ne pomaga, če si favorit. Značilno v športu je, da ko nekdo prvo tekmo izgubi, se na drugi sprosti. Slovenci so bili dobri pri servisu. Odigrali so dobro tekmo. Seveda smo razočarani. Vsak si želi iti do konca. Analizirati moramo, kaj smo naredili narobe. A ne zdaj po tekmi, ko so še prisotna čustva. Ne iščemo alibijev. Tekmec je bil boljši," je pošteno priznal Sammelvuo.

Finski strokovnjak je omenil tudi navijače, za katere verjame, da so pomagali slovenskim odbojkarjem na poti do polfinala: "Za odbojko je dobrodošlo, da smo igrali pred takšnim avditorijem. Domače so potisnili naprej, kar je normalno. Dali so jim dodatno energijo."

Slovenski odbojkarji bodo imeli zdaj lepo priložnost, da se še drugič v zgodovini prebijejo do medalje. To jim je uspelo že leta 2015, ko so bili srebrni.

Ne spreglejte