Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 6. 2017,
13.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Jasmin Mešanović Tomislav Tomić Saša Gajser UEFA liga prvakov Zrinjski Mostar Darko Milanič Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Torek, 27. 6. 2017, 13.15

1 leto

Mariborčani v Hercegovini

Zlatko Zahović odšel z beležnico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborčani bodo v sezono 2017/18 vstopili 12. julija ob 19. uri, ko se bo v Mostarju začela prva tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenski prvaki nočejo ničesar prepustiti naključju. Tekmeca Zrinjskega želijo spoznati do potankosti, zato je v BiH že odpotoval Zlatko Zahović.

Vijolice se pripravljajo na začetek sezone 2017/18. Tekmovalni ustroj kvalifikacij lige prvakov je poskrbel, da bodo morda najpomembnejša izpita sezone opravljali že sredi poletja. V času, ko se bodo mnogi ljubitelji Maribora v počitniškem razpoloženju hladili nekje ob morju, se bo četa Darka Milaniča znojila proti prvaku Bosne in Hercegovine.

Znan je uradni termin prvega srečanja med Zrinjskim in Mariborom. Tekma bo v sredo, 12. julija, ob 19. uri. Povratna tekma bo teden dni pozneje v Ljudskem vrtu.

Slovenska velikana oslabila prvaka BiH

Darko Milanič in Saša Gajser bosta v sredo vodila Maribor na prijateljskem dvoboju z Dinamom iz Bukarešte.  | Foto: Vid Ponikvar Darko Milanič in Saša Gajser bosta v sredo vodila Maribor na prijateljskem dvoboju z Dinamom iz Bukarešte. Foto: Vid Ponikvar Dvoboja prinašata ogromen vložek, saj bo poraženec končal evropsko sezono že sredi julija. Zmagovalec bo dobil možnost igranja na vsaj še štirih tekmah v Evropi, s tem pa si zagotovil tudi večje možnosti, da se dokoplje do načrtovanega cilja, preboja v enem izmed skupinskih delov tekmovanj.

Mariborčani, ki so se pred kratkim vrnili s priprav v Moravskih Toplicah, so v teh dneh zbrani v Ljudskem vrtu. Do evropske uverture sta le še dobra dva tedna, zato si ne smejo privoščiti napačnih potez.

V želji, da čim bolj spoznajo in analizirajo igro tekmeca, ki je v poletnem prestopnem roku izgubil številne nosilce igre (prvi napadalec Jasmin Mešanović je prestopil prav k Mariboru, zvezni igralec Tomislav Tomić pa k Olimpiji), so se na Štajerskem odločili, da bodo do neposrednih srečanj v kvalifikacijah za ligo prvakov spremljali dvoboje prvaka BiH prek posebnih oglednikov.

Kdo bo napredovale v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov?

  • Maribor
    88,54 %
    139 glasov
  • Zrinjski Mostar
    11,46 %
    18 glasov
Oddanih 157 glasov

Najprej Zahović, nato Gajser

Zrinjski se bo z Mariborom pomeril prvič po letu 2014. Na dvoboja s slovenskim prvakom nima prijetnih spominov, saj je izpadel (0:0 in 0:2). | Foto: Vid Ponikvar Zrinjski se bo z Mariborom pomeril prvič po letu 2014. Na dvoboja s slovenskim prvakom nima prijetnih spominov, saj je izpadel (0:0 in 0:2). Foto: Vid Ponikvar Prvi se je v Hercegovino podal Zlatko Zahović. Športni direktor si bo danes ogledal pripravljalno tekmo med Zrinjskim in Goškom v Tomislavgradu. Njegova beležnica ne bo ostala prazna, vsebina pa bo najbolj zanimala tesnega sodelavca Darka Milaniča, ki je v vlogi trenerja NK Maribor enkrat že izločil Zrinjski. Pisalo se je leto 2014, prvak BiH pa letos verjame, da imajo slovenski prvaki slabšo ekipo od tiste, ki se je v sezoni 2014/15 senzacionalno dokopala do največjega cilja in se uvrstila v ligo prvakov.

Po Zahoviću si bo pripravljalni dvoboj Zrinjskega ogledal še Saša Gajser. Pomočnik prvega trenerja Milaniča bo na delu 30. junija na srečanju med Zrinjskim in Vitezom. Nekdanja soigralca v reprezentančnem dresu bosta tako prisotna na tekmah kluba iz Mostarja, podobno pa bo veljalo tudi za generalko Zrinjskega pred začetkom sezone, ko bo v največjem hercegovskem mestu gostovala Sloboda iz Tuzle.

Navijači v Mariboru komaj čakajo na začetek evropske sezone. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijači v Mariboru komaj čakajo na začetek evropske sezone. Foto: Grega Valančič/Sportida

Mariborčani bodo spored pripravljalnih tekem nadaljevali v sredo, ko se bodo pomerili z Dinamom iz Bukarešte.

Ne spreglejte