Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 6. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Branko Ilić Igor Bišćan Liga Europa VPS Vaasa Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 27. 6. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

Tabor Olimpije pred začetkom sezone

Novi dresi Olimpije za manj stresno sezono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Olimpija Dresi | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

"Dobro vemo, kakšna je bila prejšnja sezona. Ne bi več govoril o njej, zdaj moramo razmišljamo le o nogometu," je opozoril kapetan Branko Ilić, ko je predstavljal nov dres, s katerim se bo Olimpija podala v novo sezono. Od nje pričakuje veliko več kot od zadnje, po kateri je ostal praznih rok.

Nogometaši Olimpije bodo v četrtek v prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa gostovali pri finskem prvoligaškem klubu VPS Vaasa. Dvoboj se bo začel ob 18. uri po slovenskem času.

Olimpija je rada na vrhu. V sezoni 2015/16 je tudi bila, saj je osvojila naslov državnega prvaka. Nato je branila naslov, a z velikim zaostankom prisopihala v cilj kot tretja, za tem pa ostala še brez tolažilne nagrade, pokalnega naslova.

V novi sezoni se želi vrniti na slovenski prestol. Morda si je tudi zaradi tega predstavitev nove igralne opreme (trije igralni dresi in vratarski dres) zamislila visoko nad Ljubljano, na Ljubljanskem gradu.

Za začetek bodo beli

Ko je lani osvojila naslov prvaka, je bil Grad v njeno čast obarvan zeleno. Podobno je bilo tudi v ponedeljek, le da sta zeleni na slavnostnem odru delali družbo bela in črna. Olimpija je namreč predstavila drese, s katerimi bo tekmovala v novi sezoni. Za začetek bo na delu v beli opremi. Na Finskem, kjer želi v sezono 2017/18 v uvodni tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa vstopiti brez poraza.

"Upam, da bomo v teh dresih uspešnejši od prejšnje sezone," si želi kapetan Branko Ilić. Najbolj izkušen branilec, kar ga premore ljubljanski klub, noče veliko govoriti o prejšnji sezoni. V klub je prispel v zimskem prestopnem roku, ko je bila Olimpija točkovno izenačena z Mariborom, nato pa doživel neuspeh, razočaranje, kaos v klubu, za nameček pa ga je na cedilu pustilo še zdravje.

Vseeno mu je, na katerem položaju

Denis Klinar in Kingsley Boateng sta na seznamu poškodovanih igralcev. | Foto: Vid Ponikvar Denis Klinar in Kingsley Boateng sta na seznamu poškodovanih igralcev. Foto: Vid Ponikvar Poškodba je že zdavnaj mimo, tako da bo nekdanji slovenski reprezentant pomagal Olimpiji. Resda ne vedno v ožji obrambni vrsti, ampak tudi na položaju desnega branilca, ki ga je v karieri večkrat vzljubil. Poškodba Denisa Klinarja je trenerja Igorja Bišćana, ki v poletnem prestopnem roku ne bi imel nič proti novincu na tem igralnem položaju, prisilila v nekatere taktične menjave.

"Lahko igram na različnih položajih. Naredil bom vse, da pomagam ekipi, vseeno mi je, na katerem položaju. Najbolj je pomembno, da vsi, ki smo na igrišču, dihamo drug za drugega," sporoča Ilić, ki je spomladi pri Olimpiji krpal tudi luknje v zvezni vrsti.

Ljubljančani se bodo v finsko mesto Vaasa, ki leži zelo blizu Švedske, odpravili v sredo. Takrat jih čaka uradni trening na igrišču z umetno travnato podlago.

Kronaveter bo manjkal vsaj še mesec dni

Trener Bišćan ima še nekaj težav s poškodovanimi igralci. Med njimi je tudi Italijan Kingsley Boateng, od katerega pričakuje veliko. Podobno velja za Roka Kronavetra, če bo sploh nadaljeval kariero pri zmajih. Mariborčan s pestro preteklostjo v Ljubljani, saj je v kratkem času izkusil vsa ekstremna čustva navijačev, še ni pripravljen. Trenutno je na terapijah v Čatežu ob Savi.

Rok Kronaveter se še ne bo mogel tako kmalu pridružiti soigralcem. | Foto: Vid Ponikvar Rok Kronaveter se še ne bo mogel tako kmalu pridružiti soigralcem. Foto: Vid Ponikvar

"Pred njim je še mesec dni okrevanja. Šele potem, ko se bo pridružil treningom, bomo videli, kako naprej. Vem za nekatere stvari, ki so se dogajale. Z njim se bomo pogovorili, potem pa videli, kaj je najboljše za klub in vse," je dal nekdanji hrvaški zvezdnik vedeti, da ga zanima le zdrav Kronaveter. In to zelo, saj v trenutnem moštvu primanjkuje tako dobrih igralcev na tem položaju v zvezni vrsti.

Srb se počuti kot Slovenec

Novinec Goran Brkić, ki je še pred nekaj tedni nastopal v dresu Mladosti iz Doboja, kraja v bližini Kaknja, se počuti vedno bolj domače v Ljubljani.

"Pogoji so fenomenalni, soigralci pa tako prijazni, kot da sploh ne bi bil nov v tem okolju. Počutim se kot domačin. Dobro se dela, vzdušje je na visoki ravni. Lahko zelo napredujemo. Zelo sem samozavesten, verjamem v to ekipo in prepričan sem, da lahko nanizamo dobre rezultate," je dejal 26-letni Srb, eden izmed poletnih novincev, prepričan o svetli prihodnosti Olimpije, ki jo vodi Bišćan.

Nekaj se je premaknilo na bolje

"Nekatere stvari se delajo bolje kot prej," je kapetan Ilić povedal o trenerju Bišćanu. | Foto: Vid Ponikvar "Nekatere stvari se delajo bolje kot prej," je kapetan Ilić povedal o trenerju Bišćanu. Foto: Vid Ponikvar Hrvaški trener je na dobrem glasu pri igralcih. Ilić ga je javno pohvalil in pojasnil, da se pod njegovim vodstvom dela zelo dobro.

"Nekatere stvari se delajo veliko bolje kot prej. Igra se hitreje in bolje, smo na pravi poti. Najpomembneje je, da razmišljamo le o nogometu. Vsi dobro vemo, kakšna je bila prejšnja sezona. Ne bi več govoril o njej, moramo razmišljamo le o nogometu. Nobena druga stvar nas ne sme zanimati. Nekaj se je že premaknilo na bolje, na tekmah smo videli nekatere dobre stvari. Seveda so bile tudi nekatere slabe, a vsaka ekipa potrebuje čas. Dosti je novih igralcev. Dobro vemo, da se samozavest dviguje le z zmagami," je razkril cilj. V četrtek bo nosil dres bele barve, kar pa še zdaleč ne pomeni, da se na Finsko odpravlja z belo zastavo.

Odhaja po zadetek, pozitiven rezultat in dodaten razlog, da bodo tribune v Stožicah prihodnji četrtek prijetno polne. Takrat se bo lahko trener Bišćan že pohvalil s prejeto trenersko licenco PRO, s katero bo lahko vodil prvoligaške tekme in skušal nadaljevati zmagovalni niz. V prejšnji sezoni je zagrebški Rudeš popeljal v prvo ligo, v pokalu pa proti Kekovi Rijeki izpadel šele po podaljških. Postal je prvak druge lige, zdaj želi Olimpijo vrniti na slovenski prestol.

Ne spreglejte