Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 4. 2020,
13.10

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Igor Jovičević Dinamo Zagreb Petar Stojanović

Sreda, 22. 4. 2020, 13.10

4 leta

Igor Jovićević

Zagrebški Dinamo prevzel stari znanec 1. SNL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Petar Stojanović | Če bo Petar Stojanović nadaljeval kariero v Zagrebu, saj ga povezujejo z možnostjo poletnega prestopa k Bologni, ga bo vodil nekdanji trener Celja Igor Jovićević. | Foto Getty Images

Če bo Petar Stojanović nadaljeval kariero v Zagrebu, saj ga povezujejo z možnostjo poletnega prestopa k Bologni, ga bo vodil nekdanji trener Celja Igor Jovićević.

Foto: Getty Images

Vodstvo hrvaškega nogometnega prvaka Dinama iz Zagreba, katerega član je tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, je uradno potrdilo Igorja Jovićevića za novega trenerja članskega moštva.

Igor Jovićević, ki mu je pred desetimi dnevi umrl oče, je nasledil Nenada Bjelico, s katerim je klub prejšnji teden prekinil sodelovanje.

"Čustva so mešana. Starši mi veliko pomenijo, izguba očeta je pustila globoko sled. S tem se moram soočiti, a spomin nanj ne bo nikoli zbledel. Ponosen sam nanj in na vse, kar je naredil v karieri in kar je dal za Dinamo (Čedo Jovićević je med drugim igral tudi za Dinamo; op. STA). On je moj heroj, moj idol, vedno mi je bil vzor in vodnik, kako se je treba obnašati," je dejal Jovićević, ki je do zdaj vodil mlado ekipo Dinama.

Jovićević je rojen v Zagrebu, nekdaj je veljal za najboljšega kadeta Evrope. S 17 leti je leta 1991 podpisal za Real Madrid, a ga je ustavila poškodba križnih vezi. Po tem je igral na Japonskem, v Braziliji, Franciji, Ukrajini in na Kitajskem, kjer je po novi poškodbi kolena končal kariero pri 32 letih.

Velik podvig z mladinci Dinama v Evropi

Igor Jovićević je Celjane popeljal do petega mesta. | Foto: Igor Jovićević je Celjane popeljal do petega mesta. Po upokojitvi se je začel ukvarjati s trenerskim poslom, med drugim je delal pri Karpatiju Lvovu in Celju. Ko je zapustil knežje mesto, se s Celjani ni razšel v najlepših odnosih. V prvi sezoni jih je popeljal na peto mesto, po tem, ko je po odhodu ukrajinskih vlagateljev izgubil službo, pa je potožil o številnih neprijetnostih, celo mobingu. 

Trenersko pot je leta 2017 nadaljeval pri drugem moštvu Dinama, poskrbel pa je tudi za odmeven uspeh mladinske zasedbe modrih, s katero se je uvrstil med osem najboljših v Evropi, nato pa je pandemija novega koronavirusa prekinila sezono.

Ne spreglejte