Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
14. 10. 2016,
16.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

nogomet Prva liga Telekom Slovenije Darko Milanič NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Petek, 14. 10. 2016, 16.37

6 let, 6 mesecev

Darko Milanič pred tekmo proti Olimpiji

Trener Maribora je hitro odgovoril kolegu na klopi Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Darko Milanič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Mi smo tisti, od katerih bo odvisen razplet tekme," je pred sobotnim derbijem v Stožicah trener Maribora Darko Milanič odgovoril kolegu na klopi Olimpije Luki Elsnerju.

Olimpija – Maribor, sobota, 20.30, štadion Stožice v Ljubljani

"Derbija se veselimo in komaj čakamo, da se začne. Pripravljeni smo na tekmo, v kateri se bosta udarili dve odlični ekipi. Optimizem gradimo na rezultatih, ki smo jih dosegali v zadnjem času, na izkušnjah, ki jih imamo, na mladosti moštva in na ambicioznosti, ki jo kažemo," pred drugim obračunom večnih tekmecev pravi Darko Milanič, trener drugouvrščenega Maribora, ki za vodilno Olimpijo po 12 prvenstvenih krogih zaostaja za štiri točke.


Pred derbijem v Stožicah:


Odgovor Luki Elsnerju: Odvisno bo od nas

Želi se obnašati kot favorit. | Foto: Vid Ponikvar Želi se obnašati kot favorit. Foto: Vid Ponikvar Ttrener Olimpije Luka Elsner je na četrtkovi tiskovni konferenci pritrdil mnenju javnosti, da je Olimpija favorit. "Razplet derbija bo odvisen predvsem od nas in tega, kako bomo igrali mi," je dejal. Na odgovor mlademu trenerju, ki je na klop prvakov sedel pred kratkim in na njej nanizal šest zaporednih zmag (ima stoodstoten izkupiček), ni bilo treba čakati dolgo.

"To je njegovo mnenje. Jaz mislim drugače. Razplet derbija bo v največji meri odvisen od nas," pravi trener Maribora, ki optimizem prav gotovo gradi tudi na izkušnjah z medsebojnih tekem in predvsem uspešnosti vijoličastih na štadionu v Stožicah. Nazadnje, to je bilo maja letos, so tam zmagali z 2:1. Pred tem so nanizali zmago in tri remije. Nazadnje so izgubili marca 2014, ko je na njihovi klopi sedel še Ante Šimundža.

"Nazadnje smo v Stožice prišli s tremi točkami zaostanka in prišli do zmage. Zdaj zaostajamo za štiri točke in bomo naredili vse, da se Olimpiji približamo na le točko zaostanka. Pred tekmo bi bil zadovoljen zgolj z zmago. Morda bo potek derbija potem tak, da bi bil zadovoljen tudi s točko, a jasno je, da prihajamo po tri točke. Mi želimo biti vedno v vlogi favoritov, tudi tokrat. Tako se bomo postavili," je povedal trener, ki je Maribor popeljal do štirih naslovov državnega in treh pokalnega prvaka.

Olimpijo zelo spoštuje

Nekaj besed je namenil tudi Olimpiji, o kateri ima zelo dobro mnenje. "Gre za dobro ekipi, ki ima čvrsto obrambo in dobre napadalce. V zadnjem času je zelo tekmovalna in zmaguje. Morali bomo igrati na zelo visoki ravni, če jo želimo premagati, kar je naš cilj. Čaka nas zelo težka tekma," je dejal o prvakih iz Ljubljane.

Od reprezentantov bi se lahko kaj naučili tudi oni

Trener Maribora je nekaj besed namenil tudi izjemni oktobrski beri slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018. Spomnimo, na tekmah proti Slovaški in Angliji so varovanci Srečka Katanca iztržili štiri točke.

"Meni je bilo to, kar sem videl na igrišču, zelo všeč. Boj, šprint, dobra igra. Iz vsega skupaj se lahko marsikaj naučimo tudi mi. Fantje so se res borili in upam, da bo tako tudi z mojimi nogometaši na jutrišnjem derbiju," si je zaželel Milanič.

Bo derbi v Stožicah prelomnica?

V zadnjem času je bil Milanič kljub zelo dobremu nizu, Mariborčani so v zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih sedemkrat zmagali, pogosto na udaru kritikov. Navijači v Ljudskem vrtu so njemu in nogometašem nemalokrat žvižgali. Če bi na derbiju zmagal, bi moralo biti drugače. Je sobotna tekma v Stožicah morda prelomnica?

Nazadnje, ko je gostoval v Stožicah, se je veselil zmage. Kako bo tokrat? | Foto: Vid Ponikvar Nazadnje, ko je gostoval v Stožicah, se je veselil zmage. Kako bo tokrat? Foto: Vid Ponikvar

"Na nas je, da prepričamo navijače in jim pokažemo, da delamo dobro. Mislim, da kažemo napredek in upam, da to vidijo tudi navijači. Vsekakor pa kritike sestavni del športa in dela v tako velikem klubu, kot je Maribor. Na to smo navajeni," je mirno odgovoril 48-letni trener, ki je bil ob tokratnem druženju s sedmo silo dobro razpoložen.

Kdo ima težave?

Zadovoljen je zagotovo tudi zaradi tega, ker v njegovem moštvu ni velikih težav. Dare Vršič, ki je imel težave s poškodbo, je zdrav. Preostali nogometaši razen Blaža Vrhovca, čigar nastop je vprašljiv, tudi. Občasni slovenski reprezentant bo dan pred tekmo prvič treniral in videl, ali bo lahko pomagal.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:

Ne spreglejte