Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
6. 11. 2016,
21.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

2

Natisni članek

legionarji Srečko Katanec Jan Oblak Jan Oblak Boštjan Cesar Bojan Jokić Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Rene Krhin Jasmin Kurtić Roman Bezjak Robert Berić Andraž Šporar

Nedelja, 6. 11. 2016, 21.19

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Rojak je pokvaril nedeljo Matjažu Keku

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po sobotni veliki zmagi z Rijeko nad splitskim Hajdukom je imel Matjaž Kek na Hrvaškem devet točk prednosti pred drugouvrščenim Dinamom, a zdaj ta spet znaša šest točk. Za minimalno zmago Zagrebčanov nad Splitom je v nedeljo zadel Petar Stojanović. Nesojeni reprezentant Slovenije, ki ga selektor Srečko Katanec, pred katerim je nova reprezentančna akcija, v zadnjem obdobju ne kliče pod svoje okrilje.

Na Reki smo v soboto dočakali nov, drugi obračun slovenskih trenerjev na Hrvaškem. Rijeka Matjaža Keka je gostila Hajduk Marijana Pušnika. V zelo vetrovnem in deževnem dnevu se je težko pričakovan jadranski derbi končal z novo zmago Rijeke, ki je po sredini drugega polčasa sicer zaostajala (v 60. minuti je za goste zadel Madžar Marko Futacs), a nato v 15 minutah dosegla dva gola.

Velik junak Rečanov je postal branilec Josip Elez, ki je najprej zadel v 66. in potem še v 75. minuti.

Veliko veselje Rečanov po koncu jadranskega derbija:

Kek, ki je z Rijeko vodilni v prvenstvu (ima šest točk prednosti pred Dinamom Zagrebom, ki je v nedeljo z 1:0 v gosteh premagal zadnjeuvrščeni Split), je tako nadaljeval izjemni niz. Dosegel je že deveto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih, šesto v prvenstvu in še naprej, odigral je že 19 tekem, v tej sezoni ostaja neporažen.

Pušnikov niz neporaženosti na klopi Hajduka se je po 12 tekmah končal. Nazadnje ga je porazil prav Kek z Rijeko 21. avgusta letos v Splitu.

Kek je proti Hajduku zelo uspešen. V 15 tekmah proti Splitčanom še ni izgubil.

Jan Oblak je z Atleticom doživel boleč poraz v San Sebastianu. | Foto: Reuters Jan Oblak je z Atleticom doživel boleč poraz v San Sebastianu. Foto: Reuters Vratarji:

Jan Oblak: z Atleticom je v 11. krogu španskega prvenstva v soboto izgubil z 0:2 v San Sebastianu pri Realu Sociedadu. Madridčani so zapravili lepo priložnost, da bi se na vrhu priključili Realu. Škofjeločan, branil je seveda vso tekmo, je še drugič zapored prejel dva gola na eni tekmi. V španskem prvenstvu je bil zdaj premagan osemkrat. Oba gola je dobil z enajstih metrov.

Jan Koprivec: z Anorthosisom je v ciprskem prvenstvu dosegel drugo zaporedno zmago. Nove tri točke je v nedeljo osvojil proti ekipi Doxe, pred domačimi navijači je s soigralci zmagal s 3:0. Branil je vso tekmo.

Vid Belec: v drugi italijanski ligi je s Carpijem v soboto remiziral v gosteh pri ekipi Pro Vercelli brez zadetkov, a tokrat ni dočakal priložnosti za igro. Ni ga bilo niti na klopi.

Branilci:

Miha Mevlja bo v Rusiji na delu v soboto. | Foto: Reuters Miha Mevlja bo v Rusiji na delu v soboto. Foto: Reuters Boštjan Cesar: v prvi italijanski ligi je Chievo v nedeljo gostil Juventus in izgubil z 1:2. Kapetan slovenske reprezentance je očitno okreval, saj je sedel na klopi domačih. Priložnosti za igro ni dobil.

Miha Mevlja: z Rostovom je v prvi ruski ligi v nedeljo doma premagal Arsenal Tulo s 4:1. Igral je vso tekmo in prispeval podajo za vodstvo z 2:1.

Miral Samardžić: kitajskega prvenstva je konec, s Henan Jianyem je zasedel 13. mesto v elitni tamkajšnji ligi, ki šteje 16 klubov.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v prvi turški ligi v nedeljo doma z 2:1 premagal Kasimpaso. Do nove zmage je svojemu klubu pomagal na igrišču, na katerem je prebil 90 minut.

Dejan Trajkovski: v prvi nizozemski ligi je v soboto gostoval pri PSV in moštvu iz Eindhovna odščipnil točki. Tekma se je končala z remijem 1:1. Igral je 83 minut.

Boban Jović: v izjemno zanimivi nedeljski tekmi poljskega prvenstva med Wislo Krakov in Gornik Leczno, ki jo je njegovo moštvo (Wisla) dobilo s 3:2, je sodeloval vseh 90 minut in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Josip Iličić je med tednom za Fiorentino zadel prvič v tej sezoni. Se bo izkazal tudi konec tedna? | Foto: Reuters Josip Iličić je med tednom za Fiorentino zadel prvič v tej sezoni. Se bo izkazal tudi konec tedna? Foto: Reuters

Vezisti:

Josip Iličić: v dresu Fiorentine se je med tednom prvič v tej sezoni vpisal med strelce, dobro formo je potrdil tudi na nedeljski tekmi italijanskega prvenstva proti Sampdorii, ki se zanj in za soigralce sicer ni končala po željah. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so se morali sprijazniti z remijem z 1:1. Igral je vso tekmo in prispeval podajo, že njegovo četrto v tej sezoni, za vodstvo Firenčanov.

Valter Birsa: s Chievom je v nedeljo izgubil proti prvaku Juventusu. V Veroni so gostje zmagali z 2:1. Igral je 76. minut. Z igrišča je odšel le trenutek za tem, ko so gostje zabili zmagoviti gol.

Rene Krhin: Granada je v soboto z 1:1 v španskem prvenstvu remizirala proti Deportivu in še naprej čaka prvo prvenstveno zmago sezone. Tokrat izkušeni slovenski vezist, ki se ubada s poškodbo, ni pomagal. Ni ga bilo niti na klopi.

Jasmin Kurtić: z Atalanto je v nedeljo nadaljeval izjemno serijo v italijanskem prvenstvu. V gosteh pri Sassuolu je s soigralci zmagal s 3:0, kar je bila za nogometaše iz Bergama četrta zaporedna prvenstvena zmaga. Tokrat se ni vpisal med strelce, a je bil na igrišču vso tekmo.

Benjamin Verbič: s Köbenhavnom je v nedeljo s 4:0 premagal Sonderjyske. To je bila že četrta zaporedna prvenstvena zmaga danskih prvakov, ki imajo na vrhu šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Tokrat slovenski vezist ni dobil priložnosti za igro. Sedel je na klopi domačih.

Matic Črnic: pri sobotni zmagi Rijeke v derbiju 15. kroga hrvaškega prvenstva nad Hajdukom z 2:1 ni dočakal priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi domačega prvoligaša, ki še vedno vodi na prvenstveni lestvici.

Nik Omladič: z Eintrachtom Braunschweigom še vedno vodi v drugi nemški ligi, a ima zdaj le še točko prednosti pred Stuttgartom, ki je na drugem mestu. V nedeljo je zapravil lepo priložnost za novo zmago. S soigralci je proti Hannovru vodil z 2:0, a se moral nato sprijazniti z remijem 2:2. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute.

Andraž Šporar je Baslu pomagal do neverjetnega preobrata in zmage. | Foto: FC Basel Andraž Šporar je Baslu pomagal do neverjetnega preobrata in zmage. Foto: FC Basel

Napadalec:

Andraž Šporar: po sili razmer je edini slovenski napadalec na zadnjem selektorjevem seznamu, ki igra v tujini, in le eden izmed dveh, če upoštevamo še napadalca Maribora Milivoja Novakovića. Pred prihodom na svoj prvi zbor članske reprezentance je v soboto odigral 90 minut pri novi zmagi Basla v švicarskem prvenstvu. Z 2:1 je bil doma boljši od Laussane. Prvaki so do zmage prišli na dramatičen način. Še v 90. minuti so zaostajali z 0:1, a nato v dveh minutah prišli do dveh golov in osvojili poln izkupiček.

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za tekmi proti Malti (11. novembra) in Poljski (14. novembra).

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : Birmingham City 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Wolverhamton : Derby County 2:3 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Bradford) Anglija, pokal FA Bradford : Accrington Stanley 1:2 Igral je v prvem polčasu.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Rapid Dunaj : Wolfsberger 0:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Ni tekme.  
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Ni tekme.  
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Lokeren : Mechelen 0:0 Igral je 90 minut.
Stefan Smiljanić (Metalleghe Jajce) BiH, 1. liga Metalleghe Jajce : Vitez 0:1 Igral je 16 minut.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga APOEL : Karmiotissa 4:1 Igral je 68 minut in v 36. minuti zadel za 1:1.
Robert Berić (Saint-Etienne) Francija, 1. liga Metz : Saint Etienne 0:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Angers : Lille 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Split : Dinamo 0:1 Igral je vso tekmo in v 17. minuti zabil edini gol na tekmi.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Osijek : Slaven Belupo 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Milan 1:2 Igral je 90 minut.
Samir Handanović (Inter Milano) Italija, 1. liga Inter : Crotone 3:0 Igral je vso tekmo.
Luka Krajnc (Sampdoria) Italija, 1. liga Fiorentina : Sampdoria 1:1 Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.
Aljaž Struna (Carpi) Italija, 2. liga Pro Vercelli : Carpi 0:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Armin Bačinović (Ternana) Italija, 2. liga Ternana - Benevento, ponedeljek 20.30  
Gregor Bajde (Novara) Italija, 2. liga Novara : SPAL 0:1 Igral je 64 minut in prejel rumeni karton.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Hapoel Ashkelon : Hapoel Ra'anana 1:5  
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Ni tekem.  
Branko Ilić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Ni tekem.  
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Ni tekem.  
Roki Štraus (Yokohama) Japonska, 2. liga Gifu : Yokohama 2:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Djermanović (Zetsyju) Kazahstan, 1. liga, liga za obstanek Ni tekme.  
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Floriana : Birkirkara 1:1 Igral je vso tekmo in v 17. minuti zadel za 0:1.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews : Gzira United 1:0  
Martin Milec (Roda JC) Nizozemska, 1. liga PEC Zwolle : Roda JC 0:0 Igral je vso tekmo.
Roman Bezjak (Darmstadt) Nemčija, 1. liga Bayer Leverkusen : Darmstadt 3:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Eintracht Frankfurt : Köln 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Kevin Kampl (Bayer Leverkusen) Nemčija, 1. liga Bayer Leverkusen : Darmstadt 3:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Ni tekme.  
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Ni tekme.  
Goran Šukalo (München 1860) Nemčija, 2. liga Sandhausen : 1860 München 3:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Aalen 0:0 Igral je 75 minut.
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Gornik Leczna 3:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Jagiellonia : Piast Gliwice 3:1 Igral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Jagiellonia : Piast Gliwice 2:0 Igral je 59 minut.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Stomil Olsztyn : Bytovia Bytow 3:1 Ni igral.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Nima tekme.  
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona - Arouca, nedelja 21.15  
Ivica Guberac (Himki) Rusija, 2. liga Tambov : Himki 0:1 Ni igral.
Gregor Balažic (Partizan Beograd) Srbija, 1. liga Partizan : Novi Pazar 4:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Bojan Jokić (Villarreal) Španija, 1. liga Villarreal : Betis 2:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : St. Gallen 2:3 Igral je od 59. minute in prejel rumeni karton.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Zürich : Aarau 6:3 Igral je od 83. minute.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Neuchatel Xamax 1:4 Igral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Rizespor : Adanaspor 2:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Genclerbirligi 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Bursaspor 0:0 Igral je 71 minut.
Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir) Turčija, 1. liga Galatasaray : Istanbul Basaksehir 1:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Ne spreglejte