Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
23. 9. 2019,
19.35

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

3

Natisni članek

Matjaž Kek Simon Rožman NK Rijeka

Ponedeljek, 23. 9. 2019, 19.35

4 leta, 7 mesecev

Po Matjažu Keku na Reki še en Slovenec

Zdaj tudi uradno. Simon Rožman je novi trener Rijeke.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

3

Simon Rožman | Simon Rožman je pred trenerskim izzivom kariere. | Foto Grega Valančič/Sportida

Simon Rožman je pred trenerskim izzivom kariere.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Simon Rožman je novi trener hrvaškega nogometnega prvoligaša Rijeke. Zdaj je postalo tudi uradno. Ekipo bo prvič vodil že v sredo.

"Simon Rožman je novi trener Rijeke. Na njeni klopi bo nasledil Igorja Bišćana in prvo tekmo vodil že v sredo na gostovanju pri Bujah v hrvaškem pokalu," so nekaj po 19. uri novico, ki smo jo pričakovali cel dan, tudi uradno potrdili pri Rijeki in tako razblinili vse dvome o tem, katera je naslednja postaja v karieri mladega slovenskega trenerja.

O tem, da bo Simon Rožman nasledil Igorja Bišćana, se je šušljalo že v nedeljo zvečer. Takoj za tem, ko je nekdanji trener Olimpije Bišćan po prvenstveni zmagi s 3:0 nad Istro sporočil, da zapušča Reko. To naj bi klubskim veljakom sporočil že nekaj dni pred tem. Takrat naj bi športni direktor Rijeke Srečko Juričić takoj stopil v stik z donedavnim trenerjem Domžal in se z njim dogovoril za sodelovanje do konca sezone. 

"Imamo odlično ekipo, a moramo narediti vse, da to pokažemo na igrišču in uresničimo cilje, ki jih klub ima," so bile prve Rožmanove besede kot trenerja Rijeke. Da je bil njegov prihod dogovorjen že prej, pa potrjuje tudi video prispevek, ki so ga ob naznanitvi podpise pogodbe v javnost takoj poslali pri Rijeki.

Izbral naj bi tudi že strokovni štab

Rožman naj bi pogodbo podpisal že v nedeljo, po nekaterih informacijah pa bi moral voditi že današnji trening, a se to ni zgodilo. Ob igrišču in na njem je bil Danko Matrljan, bivši sodelavec Matjaža Keka, ki so ga po odhodu Mariborčana premestili v mladinski pogon, po novem pa se je spet vrnil v člansko ekipo in postal član Rožmanovega strokovnega štaba. V njem bodo še Aleš Kačičnik, ki bo opravljal vlogo prvega pomočnika, Alen Obrez, ki bo skrbel za analize, trener vratarjev Gojko Mrčela in kondicijski trener Aris Naglić.

S prihodom na Rijeko so ga povezovali že pred časom. Takrat naj bi prišel v vlogi svetovalca. | Foto: Grega Valančič/Sportida S prihodom na Rijeko so ga povezovali že pred časom. Takrat naj bi prišel v vlogi svetovalca. Foto: Grega Valančič/Sportida

Rožman se tako prvič podaja na trenersko avanturo v tujini. Ta 36-letni Celjan je bil v zadnjih treh letih trener Domžal, s katerimi je leta 2017 prišel do pokalne lovorike. Edine na njegovi dozdajšnji trenerski poti, na kateri je z Domžalami nekajkrat nase opozoril predvsem v Evropi. Pred tem je bil leto in pol trener Celja.

Rijeka, ki jo je Kek leta 2017 popeljal do zgodovinskega naslova hrvaškega prvaka, je v prejšnji sezoni osvojila pokalno lovoriko in v prvenstvu pristala na drugem mestu. Bišćan jo je letos popeljal tudi na prag nove uvrstitve v ligo Europa, Rečani so izpadli šele v play-offu.

Na Reki ga čaka nič kaj lahka naloga

Trenutno so Rečani na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Za vodilnim splitskim Hajdukom s tekmo manj zaostajajo za štiri točke in imajo točko manj od Dinama Zagreba, ki je drugi. V pokalnem tekmovanju v tej sezoni Rijeka še ni nastopila. Krstni nastop v tekmovanju, v katerem brani naslov, bo dočakala v sredo, ko bo gostovala pri nižjeligašu Bujah, kjer bo Rožman dočakal debi na njeni klopi.

Po vseh uspehih, ki jih je z Rijeko dosegel Matjaž Kek, imajo njeni navijači še vedno visoke apetite, a denarja na Reki je zdaj občutno manj, kot ga je bilo v času, ko je tam najlepše strani klubske zgodovine spisal zdajšnji selektor Slovenije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Po vseh uspehih, ki jih je z Rijeko dosegel Matjaž Kek, imajo njeni navijači še vedno visoke apetite, a denarja na Reki je zdaj občutno manj, kot ga je bilo v času, ko je tam najlepše strani klubske zgodovine spisal zdajšnji selektor Slovenije. Foto: Grega Valančič/Sportida

Mladega slovenskega trenerja na Reki ne čaka nič kaj lahka naloga. Navijači Rijeke imajo po vseh uspehih, ki so jih doživljali v času Keka, visoka pričakovanja, stanje v klubu pa je po odhodu bogatega italijanskega prvoligaša Giuseppeja Volpija, ob katerem je, kot se je ob odhodu slikovito izrazil Bišćan, "Rijeka lahko igralca kupila tudi samo za eno tekmo", veliko slabše, kot je bilo v letih pred tem.

Ne spreglejte