Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 7. 2016,
18.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 17. 7. 2016, 18.10

6 let, 6 mesecev

Prva Liga Telekom Slovenije, 1. krog

Vršič praktično v zadnji sekundi zadel za zmago Maribora, uspešne tudi Gorica, Domžale in Olimpija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

1

Foto: Grega Valančič / Sportida

Začela se je nova sezona slovenske nogometne Prve lige Telekom Slovenije. V prvem krogu so si tri točke priigrali nogometaši Olimpije, Domžal, Gorice in Maribora.

Poročilo s tekme Rudar : Krško
Poročilo s tekme Olimpija : Celje
Odziv trenerja Olimpije po tekmi s Celjem
Poročilo s tekme Domžale : Radomlje
Poročilo s tekme Gorica : Aluminij
Poročilo s tekme Maribor : Koper

Uvodna tekma nove sezone med Rudarjem in Krškim je potekala v Velenju. Rudar, ki se je v novo sezono podal z novim trenerjem Slobodanom Krčmarevićem, je v 16. minuti povedel po zadetku Dominika Glavine. Izid je vse do 74. minute ostal nespremenjen, ko je izenačil Filip Dangubič in postavil končni izid 1:1.

Z zmago proti Celju pa so novo sezono prvenstva začeli nogometaši Olimpije, ki so v prejšnji sezoni naslov osvojili prvič po 21 letih čakanja. Stožice je že v šesti minuti s pravim evrogolom na noge spravil Etien Velikonja, ki je z natančnim prostim strelom premagal celjskega vratarja. Žoga je po odboju od prečke končala za hrbtom Matica Kotnika. Celjani se niso predali in so bili v nadaljevanju celo konkretnejši, a niso uspeli zabiti gola in so se domov odpravili poraženi.

Gorica in Domžale do prvih treh točk

V nedeljo so bile na sporedu tri tekme. Gorica, ki je v kvalifikacijah za ligo Europa odigrala dve tekmi, a se proti Maccabiju iz Tel Aviva pričakovano poslovila, je v prvem krogu prvenstva z 2:0 premagala  novinca Aluminij. Prvi gol je v 31. minuti zabil Sandi Arcon, drugega pa v 50. minuti Tine Kavčič.

Fotogalerija
1 / 13

Domžale so z 2:0 doma premagale Radomlje, ki so se vrnile v prvo ligo. Že v peti minuti je za veselje na tribunah poskrbel Slobodan Vuk, ki je domače popeljal v vodstvo. Tega je v 56. minuti še povišal Junior Wilson in postavil končni izid. Domžalčani so uspešno odigrali tudi tri evropske tekme. Na zadnji so z 1:1 remizirali v Belorusiji in si pred povratno tekmo pripravili odlično izhodišče, današnja zmaga pa jim bo dala le še dodatna krila.

Maribor se je rešil v podaljšku sodnikovega podaljška

V zadnji tekmi uvodnega kroga so Mariborčani, ki so v prejšnji sezoni po petih letih izgubili naslov, v Ljudskem vrtu gostili Koper. Mariborčani so si skozi celotno tekmo priigrali kar nekaj lepih priložnosti, ki pa jih niso uspeli realizirati. Ko je že vse kazalo, da se bo tekma končala brez zadetkov, je žogo v mrežo gostov pospravil Dare Vršič. Gol je bil dosežen v 94. minuti, torej že v podaljšku sodnikovega podaljška, ki je drugi polčas prvotno podaljšal za tri minute.

Ne spreglejte