Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 7. 2016,
22.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

2

Natisni članek

NK Koper NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 17. 7. 2016, 22.41

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Koper

Maribor do treh točk v 94. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

2

NK Maribor | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 1:0 (0:0).

Slovenski podprvaki so na startu sezone vknjižili tri točke, toda proti Kopru so pred domačimi gledalci spet uprizorili dramo, ki jo je v sodnikovem podaljšku odločil Dare Vršič. Z zmago so dobili zagon pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij evropske lige, ko bodo v četrtek gostovali pri Levskem.

Domači so od prvega sodnikovega žvižga pritisnili na gostujoči gol. Že v drugi minuti je po napaki obrambe Kopra napadalec Maribora Sunny Omoregie prišel do žoge. Vasja Simčič je njegov strel ubranil, a žoga je prišla do Marcosa Tavaresa, ki jo je poslal visoko čez. Gol. Minuto kasneje je Gregor Bajde zadel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju.

Pritisk Mariborčanov je hitro popustil

Darko Milanič je s tremi točkami lahko zelo zadovoljen. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Darko Milanič je s tremi točkami lahko zelo zadovoljen. Foto: Urban Urbanc/Sportida Bilo je malo akcij, ki bi domače pripeljale do priložnosti za gol. Tako se je igra preselila na sredino igrišča, gostje pa dobili več priložnosti za napad.

V 29. minuti je do žoge prišel Joel Valencia. Z roba kazenskega prostora je meril proti desni vratnici, Jasmin Handanović pa jo je s skrajnim naporom odbil. V 36. minuti bila obramba gostov na preizkušnji, Dino Hotić je izvajal kot z desne strani, Marko Šuler je žogo ostro usmeril proti vratom, Simčič pa je uspešno posredoval in jo odbil. V 41. minuti je Ruben Belima izkoristil nespretnost Mitje Vilerja, stekel proti vratom, njegov strel z desne strani pa je končal tik mimo desne vratnice.

Dare Vršič je izkoristil napako koprske obrambe v zadnjih sekundah igre. | Foto: Vid Ponikvar Dare Vršič je izkoristil napako koprske obrambe v zadnjih sekundah igre. Foto: Vid Ponikvar Neizkoriščene priložnosti Maribora

Koprčani so tudi v drugem polčasu povzročali veliko preglavic. V 50. minuti je bila obramba domačih že premagana, strel Zlatana Muslimovića z glavo je Blaž Vrhovec odbil z golove črte. Po vstopu Dareta Vršiča in Milivoja Novakovića so domači pritisnili na vrata gostov.

V 67. minuti je Dino Hotić poslal predložek z desne strani, Novaković pa je iz bližine neovirano žogo poslal mimo leve vratnice. V 73. minuti spet velika priložnost za domače. Novaković je podal Tavaresu, ta pa je z vrha kazenskega prostora streljal tik mimo desne vratnice.

Nervoza se je stopnjevala, igra pa se je povsem preselila na polovico gostov. V 83. minuti je Toni Datković uspešno posredoval pri Vršičevem strelu z desne strani, ko je bil Simčič že premagan. Vršič je vendarle razveselil navijače v tretji minuti sodnikovega podaljška. Na levi strani je od Vilerja le prejel uporabno žogo in jo čez Simčiča preusmeril v mrežo.

V naslednjem krogu se bodo Mariborčani doma pomerili z Rudarjem, Koper pa na Bonifiki čaka tekma z Aluminijem.

Maribor : Koper 1:0 (0:0)

Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev 2.000, sodniki Perić (Kranj), Kovačič in Kasapović (oba Ljubljana).

Strelec: 1:0 - Vršič (90.).

Maribor: Handanović, Hodžić, Mertelj, Šuler, Viler, Hotić (od 79. Sallalich), Pihler (od 62. Vršič), Vrhovec, Bajde, Tavares, Omogerie (od 62. Novaković).

Luka Koper: Simčič, Horvat, Gregov, Datković, Paljk (od 46. Posavac), Belima, Krivičić, Jeftthon, Valencia (od 69. Pučko), Ibričić, Muslimović (od 90. Štromajer).

Rumeni kartoni: Hodžić, Viler; Gregov.
Rdeči karton: -.
Ne spreglejte