Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 5. 2016,
20.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Zavrč NK Gorica NK Koper NK Krka NK Krško

Sreda, 11. 5. 2016, 20.53

6 let, 7 mesecev

Novo poglavje v nori sezoni: Je Olimpija že prvak?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

V sredinem 34. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije je vodilna Olimpija z odliko opravila gostovanje v Celju, ki se ga je tako bala, medtem ko si je Maribor privoščil gromozanski spodrsljaj proti Rudarju in izgubil v Ljudskem vrtu. Ljubljančani zdaj za naslov potrebujejo le tri točke.

Trenerja Maribora in Rudarja po tekmi
Poročilo s tekme Maribor : Rudar
Poročilo s tekme Celje : Olimpija
Poročilo s tekme Krško : Gorica
Poročilo s tekme Domžale : Zavrč
Poročilo s tekme Koper : Krka
 

Po norem sobotnem derbiju v Stožicah, kjer je Olimpija zapravila vodstvo ob polčasu in izgubila, potem ko je gol prejela v zadnjih sekundah tekme, je bila tri kroge pred koncem prvenstva z Mariborom izenačena na vrhu lestvice, a vseeno v prednosti, saj ima boljši izkupiček z medsebojnih tekem proti Mariboru.

Medtem ko so Mariborčani sredino domačo tekmo z Rudarjem pričakovali polni optimizma, so se Ljubljančani gostovanja pri Celjanih, ki pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika do tega kroga na sedmih tekmah še niso izgubili, zelo bali. Izkazalo se je, da zaman.

Olimpija je Celje odpravila s 3:1, potem ko je zadevala na začetku prvega in drugega polčasa – njeni navijači so bili nekaj časa v negotovosti le po znižanju domačih na 1:2 – in se po zadnjem sodnikovem žvižgu razveselila še novice iz Maribora.

Tam so prvaki gostili Rudar in dvakrat vodili, a so izgubili. Najprej je Mariborčane v 84. minuti pokopal njihov nekdanji mladinec Leon Črnčič, ki je izenačil na 2:2, potem je veliko ofenzivo domačih, ki so puščali veliko prostora v obrambi, v zadnjih sekundah tekme izkoristil Nikola Tolimir in poskrbel za velik šok.

Olimpija ima zdaj dva kroga pred koncem pred velikim tekmecem tri točke prednosti in za zagotovitev naslova, na katerega čaka že 21 let, potrebuje le tri točke.

V naslednjem krogu bo gostovala pri Rudarju, na zadnji tekmi sezone pa pred domačimi navijači gostila Krko. Maribor čakata gostovanje v Novem mestu in domača tekma z Gorico.

Kaj se je dogajalo v 33. krogu?

Maribor si je v Ljudskem vrtu privoščil nov velik spodrsljaj. Je prvenstvo že odločeno? | Foto: Maribor si je v Ljudskem vrtu privoščil nov velik spodrsljaj. Je prvenstvo že odločeno?

V Krškem bi si lahko domači nogometaši, ki igrajo prvo sezono v zgodovini kluba med prvoligaši, tudi matematično zagotovili obstanek med elito, a jim je spodrsnilo. Gorica je zmagala z 2:0.

Koper si je privoščil nov velik spodrsljaj in doma izgubil proti Krki, ki je prišla do izjemno pomembnih točk v boju za obstanek in se točkovno izenačila s Koprčani na predzadnjem mestu. Vse kaže, da bo ena izmed teh dveh ekip ob koncu sezone izpadla, druga pa bo šla v dodatne kvalifikacije za obstanek.

Domžale so brez zadetkov remizirale proti Zavrču.

 

Ne spreglejte