Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 5. 2016,
19.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

2

Natisni članek

Darko Milanič NK Rudar NK Maribor NK Maribor

Sreda, 11. 5. 2016, 19.21

6 let, 7 mesecev

Darko Milanič: Še pred tekmo smo bili junaki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

2

Dvoboj v Ljudskem vrtu je ponudil eno največjih senzacij v tej sezoni. Maribor, ki je na vsak način potreboval zmago, je proti Rudarju ostal praznih rok in je dva kroga pred koncem brez resnejših možnosti za ubranitev naslova.

Novo poglavje v nori sezoni: Je Olimpija že prvak?

Nogometaši Maribora so privržencem v pičlih petih dneh ponudili skoraj celotno paleto skrajnih čustev, ki jih je mogoče občutiti v najbolj priljubljeni moštveni igri na svetu. Po epskem preobratu in zmagi v zadnjih sekundah na derbiju v Ljubljani so v sredo nepričakovano pokleknili doma proti Rudarju (2:3) in se s tem tako rekoč poslovili od naslova. Evforija vijolic je hitro prerasla v globoko razočaranje, ki ga na domačem dvorišču v Ljudskem vrtu niso pričakovali niti v sanjah.

"Težko je karkoli povedati, ko imaš že skoraj zmago v svojih rokah, narediš veliko na tekmi, na koncu pa ostaneš brez vsega. V prvem polčasu smo dominirali. Nasprotnik se je branil pred svojimi vrati. Prepričan sem bil, da bomo na osnovi prejšnje zmage v drugem polčasu to še nadgradili, a je padla zvezna linija. Začeli smo izgubljati žogo za žogo. Nismo se znašli. Bilo je nerazumljivo, v igri je bilo preveč nerazpoloženih fantov. Ko je bil tekmec pred našimi vrati in nekaj kombiniral, se je opogumil. Sprovociral je našo napako, ko nismo povedli z 2:0, potem pa se je tekma obrnila. Čeprav smo deset minut pred koncem povedli, imeli energijo tako na igrišču kot na tribunah, je sledil šok, potem pa še eden. Tega si nismo zaslužili, a šport je tak. Enkrat ti prinese, enkrat pa odnese," je z razočaranim glasom pojasnjeval Darko Milanič, ki je doživel prvi poraz, odkar se je letos vrnil na mariborsko klop in nasledil Krunoslava Jurčića.

Pred tekmo so bili še junaki, zdaj pa so izpraznjeni

 | Foto:

"Teoretične možnosti za naslov še imamo. Še pred tekmo smo bili junaki, zdaj pa nas čaka trdo delo. Tako je v športu. Čutim razočaranje, prazen sem. Zmage te napolnijo, porazi pa izpraznijo. Jutri bo nov dan, morali bomo popraviti svoje napake – ne le fantje, ampak tudi sam – in najti način, kako biti skupaj boljši."

Trofejni trener Maribora, ki mu letos očitno ne bo uspelo osvojiti državnega naslova, saj njegovi varovanci dva kroga pred koncem za Olimpijo zaostajajo tri točke in imajo slabši izkupiček v medsebojnih tekmah, je priznal, da je zahteven derbi pri igralcih pustil sledi. "Ustavili smo se v sredini. Nismo imeli idej, v določenem trenutku nismo bili sposobnosti ničesar odigrati," se je čudil ogromnemu padcu v igri.

Do konca sezone ga čakajo še gostovanje v Novem mestu, domači dvoboj zadnjega kroga z Gorico in pokalni finale s Celjem. "Nič ni še končano. Čeprav je danes črn dan za nas, se lahko še marsikaj zgodi. Tekme želimo odigrati po najboljših močeh."

Verjeli so do konca, vztrajali in bili za to nagrajeni

Na trenerskem stolčku Rudarja je debitiral Ramiz Smajlović. V tej sezoni je pomagal Jerneju Javorniku, le dan pred tekmo v Mariboru pa izvedel, da je ostal brez tesnega sodelavca, in v Ljudskem vrtu debitiral kot prvi trener.

Še pred sredino tekmo so bili nogometaši Maribora na čelu z Marcosom Tavaresom junaki, zdaj pa ... | Foto: Še pred sredino tekmo so bili nogometaši Maribora na čelu z Marcosom Tavaresom junaki, zdaj pa ...

"Po zadnjih dogodkih v našem klubu je bil le redkokdo optimist glede današnje tekme, a se je izteklo po naših željah. Moram pohvaliti igralce. Odigrali so točno tako, kot smo se dogovorili pred tekmo. Verjeli so do konca, vztrajali in bili za to nagrajeni," je po senzacionalni zmagi, s katero je popeljal Olimpijo v sedma nebesa, dejal strateg na velenjski klopi.

"Vedeli smo, da je Maribor pod večjim pritiskom kot mi. V Mariboru nismo imeli ničesar izgubiti. Pred tekmo sem skušal motivirati in prepričati fante, da so zmožni tega. Glede na potek tekme na igrišču bi bil mogoče najbolj pravičen neodločeni izid, a sem vseeno prepričan, da smo glede na pristop in željo mojih igralcev zasluženo zmagali," je še enkrat čestital varovancem, ki so zadnji žebelj v vijoličasto krsto zabili globoko v sodnikovem podaljšku. Maribor je tako v soboto dobil večni derbi v Ljubljani, Rudar pa v nevsakdanjem slogu v črno zavil Ljudski vrt.

Velenjčani želijo na kolena spraviti tudi Olimpijo

 | Foto:

Strateg Rudarja je skušal razočaranega trenerja Maribora na novinarski konferenci potolažiti z besedami, da bodo šli Velenjčani na zmago na vsaki tekmi. To velja tudi za sobotno, ko bodo gostili Olimpijo.

"Na vsaki tekmi želimo premagati tekmeca. Šele na koncu se bo videlo, kdo bo prvak in kdo bo ostal v ligi. Borimo se za čim višjo uvrstitev in čim boljše izhodišče za prihodnjo sezono," je za konec poudaril začasni prvi trener knapov, ki si bo zmago na štadionu pod Kalvarijo zapomnil za vse življenje.

Tako kot razočarani navijači Maribora, ki po tekmi kar niso mogli verjeti, kako lahko so vijolice dvakrat izpustile iz rok vodstvo, s tem pa tudi možnost, da bi vodilni Olimpiji tesno dihale za ovratnik vse do zadnjih minut zadnjega kroga.

Ne spreglejte