Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2016,
19.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 11. 5. 2016, 19.17

6 let, 7 mesecev

Dvojno veselje za Olimpijo v Celju (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Nogometaši Celja so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:3 (1:2).

Olimpija in Celje sta ob vesteh o spornem ponujanju oziroma prejemanju premij odigrala tekmo z veliko zadetki. Več so jih dosegli Ljubljančani, ki so ob nepričakovanem Mariborovem porazu proti Rudarju tako branilcem naslova spet pobegnili za tri točke. Olimpija ima zdaj 68 točk, Maribor ostaja pri 65, na ljubljanski strani pa so tudi medsebojne tekme v sezoni.

Olimpija je Celjanom zadala prvi poraz na zadnjih osmih tekmah (vključno s pokalnimi), kljub temu pa izbranci Roberta Pevnika ostajajo trdno v sredini lestvice. Ljubljančane do konca prvenstva čakata še gostovanje v Velenju ter domača tekma s Krko, Maribor pa bo gostoval v Novem mestu in gostil Novogoričane.

Izvrsten začetek Ljubljančanov

Olimpija je izvrstno začela tekmo in povedla že v tretji minuti, ko je po prodoru Blessinga Elekeja v kazenski prostor z desne strani in njegovi podaji pred vrata zadel Kenan Bajrić, ki je na bočnem položaju sicer zamenjal kaznovanega Matica Finka. Že v 20. minuti so Ljubljančani vodili z 2:0. Najprej je z roba kazenskega prostora Miroslav Radović zatresel vratnico, odbito žogo pa je v prazno mrežo spravil Miha Zajc.

Že v naslednji minuti so Celjani znižali na 1:2, po dolgi podaji Danijela Miškića v kazenski prostor je Lovre Čirjak stekel proti žogi, bil s prsmi hitrejši od Nejca Vidmarja ter nekoliko srečno dosegel zadetek. Le malce pozneje je moral Vidmar posredovati po Miškićevem strelu, sicer pa sta na živahni tekmi obe ekipi sprožili še nekaj strelov, a nenatančnih.

Ljubljančani so imeli tudi v Celju precejšnjo podporo s tribun. | Foto: Ljubljančani so imeli tudi v Celju precejšnjo podporo s tribun.

Ko so pobegnili na dva zadetka, je bilo konec

S precej sreče so Ljubljančani znova pobegnili za dva zadetka v 47. minuti, Rok Kronaveter je v kazenskem prostoru sprožil ne preveč močan strel, Maticu Kotniku pa je žoga po slabem posredovanju ušla v mrežo. Malce zatem se je celjski vratar le izkazal po Zajčevem poskusu. Sledilo je še nekaj Olimpijinih poskusov, predvsem Kronavetrovih, ki pa niso spremenili izida.

V 64. minuti pa se je dvakrat izkazal tudi Vidmar po strelih Čirjaka in Marka Pajača. Celjani so bili do konca tekme nekoliko bolj konkretni, toda Vidmarja niso več resneje ogrozili, tako kot ne Ljubljančani Kotnika.

Celje bo v 35. krogu v soboto gostovalo v Domžalah, Olimpija pa v Velenju.

Celje : Olimpija 1:3 (1:2)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 3200, sodniki: Perić, Žunič (oba Kranj) in Skok (Ptujska Gora).

Strelci: 0:1 Bajrić (3.), 0:2 Zajc (20.), 1:2 Čirjak (21.), 1:3 Kronaveter (47.).

Celje: Kotnik, Kous, Krajcer, Hadžić, Travner (od 83. Požeg Vancaš), Čirjak, Vrhovec, Miškić (od 59. Pišek), Podlogar, De Sousa (od 53. Pajač), Sunny.
Olimpija: Vidmar, Mitrović (od 15. Delamea Mlinar), Zarifović, Kelhar, Klinar, Zajc, Matić, Kronaveter, Bajrić, Radović (od 90. Mimoun), Eleke (od 82. Wobay).

Rumena kartona: Pajač; Klinar.

Ne spreglejte