Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2016,
19.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Koper NK Krško NK Krka NK Gorica NK Zavrč NK Rudar NK Celje NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 8. 5. 2016, 19.51

6 let, 6 mesecev

V Domžalah zadišalo po Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Nogometaši Maribora so v razprodanih Stožicah po preobratu v zadnjih sekundah premagali Olimpijo. Ljubljančani in Mariborčani so zdaj na vrhu lestvice povsem izenačeni. V zadnjih treh krogih bo še kako zanimivo. V edini nedeljski tekmi so Domžale premagale Gorico in se utrdile na tretjem mestu.

Odmevi trenerjev po derbiju
Marcos Tavares po tekmi
Rok Kronaveter po tekmi
Darijan Matić o 11-metrovki
Rekorder obisk 1. SNL

Vodilni zmaji so imeli po hitrem vodstvu, ki jim ga je priboril Rok Kronaveter, tričetrt tekme vse v svojih rokah, a prednost Ljubljančanov na koncu ni bila dovolj za zmago. V 80. minuti je za izenačenje z enajstmetrovke poskrbel Milivoje Novaković, v četrti minuti sodnikovega podaljška pa je za popoln preobrat in veliko zmago v Stožicah poskrbel mariborski kapetan Marcos Tavares.

Če ne bosta delala napak, bo prvak Olimpija


Mariborčani so se s tremi točkami na vrhu lestvice izenačili z Olimpijo, ki zaradi boljše gol razlike še vedno vodi. V primeru, da oba v zadnjih treh krogih dobita vse tekme, se bodo naslova prvakov veselili Ljubljančani.

Koper ušel Krki

Sobotni spored se je začel v Velenju in Novem mestu, kjer sta potekala pomembna obračuna v razvrstitvi za obstanek. Koper je v Velenju šokiral Rudar in prišel do pomembne zmage v boju za obstanek. Primorci imajo zdaj na devetem mestu tri točke prednosti pred zadnjeuvrščeno Krko, ki je le remizirala s Krškim.

Celje prehitelo Zavrč

Haložani so edini, ki jim licenčna komisija NZS ni prižgala zelene luči za nastopanje v prihodnji sezoni. Tako jih do konca sezone čakata dve bitki. Prva na igrišču, kjer si morajo še priboriti obstanek, druga pa v pisarni, kjer morajo v kratkemu roku zadostiti vsem kriterijem, potrebnim za pridobitev tekmovalne licence. V petek je Zavrč doma izgubil proti Celju z 0:1 in s petega mesta nazadoval na šestega.

Domžale blizu tretjemu mestu in Evropi

Izjemno zanimiv krog je zaprl dvoboj v Novi Gorici, ki ga je zaznamovala želja po nastopu v evropskem tekmovanju. Domžale so zmagala z 2:0 in Gorici pobegnile za sedem točk.

 Derbi iz minute v minuto:

KONEC TEKME!  Ljubljančani so pred polnimi tribunami s porazom proti večnim tekmecem iz Maribora slednjim ohranili upanje na 14. zvezdico in šesto zaporedno.

22.08: GOOOL 1:2! Popoln preobrat prvakov, ki so so v zadnjih sekundah priborili zmago v Stožicah. Po močnem strelu Aleša Mertlja je žogo v gol preusmeril kapetan Marcos Tavares!


21.55: GOOOOL! 1:1! Z enajsmetrovke je Maribor deset minut pred koncem tekme do izenačenja popeljal Milvoje Novaković. Skomina je na belo točko pokazal, potem ko je Dare Vršič pri strelu na gol v roke zadel Dejana Kelharja.

 

 

21.25: Matic Fink je v peti minuti drugega polčasa z grdim prekrškom prekinil protinapad Maribora in rešil Olimpijo. Zaustavil je prodirajočega Jeana-Philippeja Menyja in prejel rumeni karton. Mariborčani so seveda zahtevali rdečega.

21.19: Začel seje drugi polčas!



21.00: Končan je prvi polčas! Olimpija je bila v prvem delu veliko boljši nasprotnik in na odmor zasluženo odšla s prednostjo zadetka. Strelec zadetka za Olimpijo je bil Mariborčan Rok Kronaveter.

20.50: V 31. minuti je imel Maribor izjemno priložnost za izenačenje. Amir Dervišević je zapravil nemogoče, potem ko mu je Milivoje Novaković lepo nastavil žogo za strel. Vezist Maribora je povsem zgrešil žogo in z res ugodnega položaja grdo zgrešil vrata Nejca Vidmarja.

 

20.35: GOOOOL! 1:0! Olimpija je kronala premoč in povedla v 19. minuti! Blessing Eleke je prodrl v kazenski prostor ter podal Roku Kronavetru v sredino, slednji pa je iz neposredne bližine zadel. Mariborčan je zadel  Mariborčanom.



20.21: Grd prekršek Amirja Derviševića nad Maticem Finkom. Damir Skomina bi lahko pokazal tudi rdeči karton, a jo je vezist Maribora na koncu odnesel le z rumenim opozorilom. Sreča za Mariborčane.

20.15: Začetek tekme v Stožicah!

 



Znani postavi za večni derbi:
Olimpija:
Vidmar; Mitrović, Zafirović, Kelhar; Fink, Zajc, Matić, Kronaveter, Klinar; Radović; Eleke;

Maribor: Handanović; Viler, Defendi, Šme, Mertelj; Bohar, Kabha, Dervišević, Vršič; Novaković, Tavares;


 
 

 

 

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog:

Petek:
Zavrč : Celje 0:1 (0:0)
Hadžić 63.
Poročilo s tekme

Sobota:
Rudar : Luka Koper 0:2 (0:2)
Valencia 11., Štulac 37.
Poročilo s tekme

Krka : Krško 0:0
Poročilo s tekme

Olimpija : Maribor 1:2 (1:0)
Kronaveter 19.; Novaković 80./11-m., Tavares 90.+4
Poročilo s tekme

Nedelja:
Gorica : Domžale 0:2 (0:1)
Črnic 44., Mance 69.
Poročilo s tekme

Najboljši strelci Prve lige Telekom Slovenije:

17 - Andraž Šporar (Olimpija)
15 - Rok Kronaveter (Olimpija)
14 - Blessing Chibuike Eleke (Gorica/Olimpija), Jean-Philippe Mendy (Maribor)
12 -  Marcos Magno Morales Tavares (Maribor)
11 - Gregor Bajde (Maribor), Antonio Mance (Domžale)
10 - Agim Ibraimi (Maribor)
... 

 

Ne spreglejte