Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 5. 2016,
21.20

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Celje NK Zavrč Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 6. 5. 2016, 21.20

7 let, 11 mesecev

Celjani v Zavrču podaljšali pozitiven trend

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši Celja so na tekmi 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Zavrč z 1:0.

Celjani v letošnji sezoni proti Zavrču še niso izgubili, do tokratnega obračuna so dvakrat zmagali, enkrat igrali neodločeno, po zadnjem obračunu pa je njihov izkupiček še boljši. Že drugič v sezoni so zmagali v Halozah, tako kot na prvem srečanju v Zavrču z 1:0. S tem so nadaljevali pozitivno serijo in odkar jih je prevzel Robert Pevnik, še niso izgubili.

Predvsem po zaslugi trdne obrambe, ki tudi tokrat tekmecem ni pustila veliko priložnosti, na drugi strani pa so iz dveh strelov v okvir vrat dosegli gol iz prekinitve, kar je bilo dovolj za tri točke, s katerimi so na prvenstveni razpredelnici z osmega napredovali na peto mesto, pri tem pa prehiteli tudi tokratne tekmece. Če je serija Celjanov pozitivna, pa to ne velja za Zavrč, ki ni zmagal že na šesti zaporedni tekmi, v spomladanskem delu prvenstva pa so zmagali le enkrat.

Tokrat so imeli večji del nogometne uspavanke, v kateri priložnosti ni bilo veliko, rahlo terensko premoč, ki pa jim ni pomagala. Poznalo se je, da so igrali brez dveh najbrž najboljših igralcev, Lovra Cveka in Veljka Batrovića, saj pravih idej v napadu niso imeli. V deveti minuti so si priigrali edino priložnost v prvem delu, ko je po podaji Timoteja Dodleka z leve strani Aleks Pihler z glavo meril mimo vrat.

 

Damir Hadžić – glavni junak tekme

Tudi Celjani, ki so bili zelo disciplinirani v obrambi, a so kazali tudi željo po zadetku, si v prvem delu pravih priložnosti niso priigrali, zato pa so bili nevarnejši na začetku drugega dela. Najprej je priložnost zamudil Erico Esteves De Sousa, v 63. minuti pa je bil iz prekinitve uspešnejši Damir Hadžić, ki je po slabem posredovanju vratarja Matije Kovačića žogo potisnil v mrežo.

Pri eni izmed podaj v kazenski prostor je bil neprepričljiv tudi gostujoči vratar Matic Kotnik, ki je žogo boksal, a le do Francesca Tahiraja, zadnji je nato poskušal z lobom, a je žoga zletela čez gol. Nenatančni so bili tudi poskusi gostiteljev od daleč, predvsem je bil pri njih aktiven Ed Kevin Kokorović, ki pa za žogo ni našel poti v mrežo.

V naslednjem krogu bo Zavrč gostoval v Domžalah, Celje pa bo gostilo Olimpijo.

 

Zavrč : Celje 0:1 (0:0)

Stadion v športnem parku, gledalcev 500, sodniki: Mertik (Odranci), Kepe (Lendava), Šinkovec (Maribor).
Strelec: 0:1 Hadžić (63.).
Zavrč: Kovačić, Karamatić, Rogač, Matjašič, Antić, Jakšić (od 65. Akboyi), Pihler, Miketić (od 61. Tahiraj), Dodlek (od 85. Tišma), Kokorović.
Celje: Kotnik, Kous, Vrhovec, Krajcer, Miškić, De Sousa (od 66. Požeg Vancaš), Omoregie (od 90. Brlečič), Podlogar, Travner, Spremo (od 51. Čirjak), Hadžić.
Rumeni kartoni: Jakšić, Tahiraj, Akboyi; Podlogar.

Ne spreglejte