Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2016,
19.47

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Gorica NK Domžale

Nedelja, 8. 5. 2016, 19.47

7 let, 11 mesecev

Domžalčani v boju za Evropo premagali Gorico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši Domžal so na tekmi 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico z 2:0 (1:0).

Derbi za tretje mesto na prvenstveni razpredelnici se je končal z zmago Domžal, ki so tako tekmecem iz Nove Gorice ušli že na sedem točk, take prednosti pa zagotovo v zadnjih treh krogih ne bodo izpustili iz rok. Domžalčani so še enkrat več potrdili dobro počutje v novogoriškem športnem parku, saj so dobili že četrto zaporedno medsebojno tekmo, na zadnjih osmih pa so na šestih vknjižili poln izkupiček.

Njihova zmaga je povsem zaslužena. Bili so konkretnejši in nevarnejši, večji del tekme so nadzorovali položaj. Predvsem z disciplinirano igro domačim praktično niso dopustili prave priložnosti, v napadu pa so potrpežljivo čakali na napako domače ekipe. Antonio Mance bi bil lahko dvakrat bolj natančen, v 27. minuti je od daleč lepo streljal Zeni Husmani, a se je izkazal domači vratar.

Velik korak k trem točkam pa so naredili v 44. minuti, ko je vse praktično sam naredil Matic Černic, na levi strani je preigral Alena Jugana in z nizkim udarcem natančno meril.

Gledalci so podobno sliko videli tudi v drugem delu, v katerem so bili Domžalčani spet nevarnejši, najprej zamudili nekaj priložnosti, nato pa v polno zadeli v 69. minuti. Črnic se je tokrat izkazal z izjemno podajo, Mance pa jo je izkoristil in povišal vodstvo. Po videnem je bilo že takrat jasno, da bodo gostje iz Nove Gorice odšli s polnim izkupičkom, do konca pa so bili blizu tudi tretjemu zadetku, Amadej Vetrih, Goričan v domžalski vrsti je zadel okvir vrat.

V 34. krogu bodo Domžale gostile Zavrč, Gorica pa bo gostovala v Krškem.

Gorica : Domžale 0:2 (0:1)

Štadion v športnem parku, gledalcev 500, sodniki: Vinčič (Maribor), Ul (Maribor), Benc (Rače).

Strelca: 0:1 Črnic (44.), 0:2 Mance (69.).

Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Gregorič, Burgič, Arčon (od 75. Nunić), Kolenc, Osuji (od 56. Kotnik), Kavčič, Humar (od 56. Martinović), Jogan.

Domžale: Maraval, Horič, Wilson, Črnic (od 73. Repas), Šišić (od 78. Vetrih), Horvat, Trajkovski, Dobrovoljc, Alvir, Husmani, Mance (od 85. Brachi).

Rumen karton: Humar.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte