Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
8. 5. 2016,
12.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

3

Natisni članek

Darijan Matić Damir Skomina Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 8. 5. 2016, 12.05

6 let, 6 mesecev

Kapetan Olimpije o sporni 11-metrovki: Verjetno smo jezili Skomino

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

3

Kapetan Olimpije Darijan Matić je prepričan, da glavni sodnik Damir Skomina v 80. minuti večnega derbija ne bi smel pokazati na belo točko. Po tej odločitvi je Maribor izenačil na 1:1, nato stopnjeval pritisk in na koncu osvojil popoln plen.

Vijolice so z epskim preobratom na najbolj obiskanem derbiju v zgodovini 1. SNL zagrenile življenje največjemu tekmecu. Nogometaši Olimpije so sanjali o zmagi nad Mariborom pred polnimi tribunami. Do 80. minute so imeli v žepu zadovoljiv rezultat, saj so vodili z 1:0, nato pa se jim je porušil svet.

Glavni delivec pravice Damir Skomina je po strelu Dareta Vršiča, ki ga je z roko zaustavil Dejan Kelhar, pokazal na belo točko in ponudil Mariboru idealno priložnost za izenačenje. Počasen posnetek je razodel, da je žoga branilca Olimpije zadela v roko na meji kazenskega prostora in poskrbel za nasprotujoča si mnenja o tem, ali je bil kazenski strel sploh upravičeno dosojen.

Gostitelji so prepričani, da je žoga po Vršičevem strelu zadela izkušenega Brežičana pred črto, ki označuje prehod v 16-metrski prostor pred vrati Nejca Vidmarja, tako da bi moral najboljši slovenski sodnik dosoditi le prosti strel. ''Bil sem zraven in sem prepričan, da ni bilo enajstmetrovke,'' je po dvoboju zatrdil kapetan zeleno-belih Darijan Matić.

Skomina ima avtoriteto, prejeli bi le karton

Skupaj s soigralci ni skrival začudenja, a se na odločitev 39-letnega Primorca, ki je v sredo sodil povratno tekmo lige prvakov med Realom in Manchester Cityjem, ni pritoževal. ''Sodnik Skomina si je ustvaril določeno avtoriteto. Če bi protestiral, bi prejel le karton. Dosegel ne bi ničesar, saj ne bi spremenil odločitve. Bilo bi brezpredmetno protestirati. Sem pa prepričan, da enajstmetrovke ne bi smelo biti,'' je zaupal nekdanji reprezentant, ki je letos iz rok navijačev Olimpije prejel nagrado ''zmajevo srce''.

Kapetana Olimpije in Maribora sta na vročem derbiju pogosto posredovala pri sodniku. | Foto: Kapetana Olimpije in Maribora sta na vročem derbiju pogosto posredovala pri sodniku.

Ko je ponudil še nekaj razmišljanj o spornem trenutku, ki je vplival na potek srečanja, je poudaril, da si je Olimpija sama kriva za preobrat gostov. ''Sami smo izzivali to usodo. Verjetno smo jezili tudi sodnika, pa je mogoče tako reagiral. Ne znam drugače povedati, sami smo Maribor vrnili med žive,'' je bil razočaran, da so gostitelji s strnjeno obrambno igro, ki je spominjala na bunker, olajšali delo vijolicam.

''Že po prvem polčasu bi morali voditi z dvema ali tremi goli razlike, če bi pri zaključnih strelih pokazali več mirnosti. Tako pa smo Maribor vrnili med žive,'' je skomignil z rameni in priznal, da ga v članski nogometni karieri tako globoko ni zabolel še noben poraz.

Ne spreglejte