Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 4. 2017,
18.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Radomlje NK Krško NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 9. 4. 2017, 18.50

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 28. KROG

Eleke tik pred zdajci rešil Olimpijo pred še enim glavobolom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
eleke | Foto Sportida

Foto: Sportida

Olimpija je bila v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Celju praktično do zadnjih trenutkov tekme na pragu poraza, nato pa jo je rešil Blessing Eleke. Vodilni Maribor v Kopru prav tako igral neodločeno. Aluminij je ugnal Gorico.

Olimpiji je grozil šesti poraz na sedmih spomladanskih tekmah. Celjani so po zadetku Gorana Cvijanovića vodili več kot pol ure, nato pa je udaril nigerijski napadalec, ki doslej ni upravičil naložbe. Blessing Eleke je izrabil napako celjske obrambe indobesedno nekaj sekund pred koncem srečanja poskrbel, da je že četrti Olimpijin trener to sezono Safet Hadžić neporažen še na svoji drugi tekmi. V sredo je namreč Olimpija na prvi tekmi pokalnega polfinala ugnala Maribor, za katerim v prvenstvu zaostaja za 13 točk.


Poročilo po tekmi Celje : Olimpija


Gorica je opravila uspešno gostovanje pri neugodnem Aluminiju. Z goloma Mirana Burgiča z 11 metrov in Dejana Žigona je slavila z 2:1, čeprav je Aluminij po zadetku Žige Škofleka vodil.


Poročilo po tekmi Aluminij : Gorica


Mariborski spodrsljaj na Obali

Uvodno tekmo 28. kroga, s katerim se začenja zadnja četrtina slovenskega prvenstva v nogometu, so odigrali v Krškem. Velenjčani so zmagali z 2:1 in ubranili sedmo mesto na prvenstveni lestvici.

Večerno poslastico so spremljali ljubitelji nogometa v Kopru, kjer je Maribor po prvem polčasu zaostajal, a na koncu prišel do remija in ohranil prednost pred zasledovalci.

Koprčani so prišli do vodstva v 10. minuti tekme, ko je z bele točke zadel Senijad Ibričić. Za izenačenje je v 59. minuti poskrbel zimzeleni Milivoje Novaković. Le dobre tri minute kasneje je "Novagol" udaril še drugič in vijolične popeljal v vodstvo. A Koprčani so odgovorili v 80. minuti, ko je gol za izenačenje na 2:2 zabil Sandi Križman. Pri tem je ostalo do konca tekme.

Domžalam maščevanje ni uspelo

Radomlje za Aluminijem zaostajajo kar 19 točk. | Foto: Vid Ponikvar Radomlje za Aluminijem zaostajajo kar 19 točk. Foto: Vid Ponikvar V sosedskem derbiju med Domžalami in Radomljami je Rožmanova četa proti tekmecu, ki je z eno nogo in pol že v drugi ligi, iztržila le remi z 1:1.

Domžalčanom tako ni uspelo maščevanje za nepričakovan spodrsljaj v jesenskem delu, ko so izgubili doma proti zadnjeuvrščeni ekipi 1. SNL z 0:2. To je bila edina zmaga Radomelj v tej prvoligaški sezoni. 


Poročilo po tekmi Koper : Maribor
Poročilo po tekmi Krško : Rudar


 

 


Lestvica:

1. Maribor 28 tekem - 61 točk
2. Domžale 28 - 48
3. Olimpija 28 - 48
4. Gorica 28 - 43
5. Celje 28 - 40
6. Koper 28 - 37
7. Rudar 28 - 35
8. Krško 28 - 30
9. Aluminij 28 - 28
10. Radomlje 28 - 10

Najboljši strelci:

15 - Dominik Glavina (Rudar)
14 - Luka Zahović (Maribor)
13 - John Mary (Rudar)
13 - Miran Burgić (Gorica)
10 - Filip Dangubić (Krško), Dalibor Volaš (Celje)
9 - Dare Vršič (Maribor)
8 - Marko Alvir (Domžale), Slobodan Vuk (Domžale)

Najlepši zadetki 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte