Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 4. 2017,
18.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Koper Igor Pamić Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 9. 4. 2017, 18.53

6 let, 6 mesecev

Odmevi trenerjev po tekmi v Kopru

Milaniču ni bilo prijetno, ko je spremljal potrte obraze

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Darko Milanič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na eni strani zadovoljstvo zaradi dobre in kombinatorne igre, ki je prinesla veliko zrelih priložnosti, na drugi strani razočaranje zaradi slabe učinkovitosti v napadu. Takšno je mnenje trenerja vodilnega Maribora Darka Milaniča po remiju v Kopru, že tretji tekmi zapored, na kateri so vijolice ostale brez zmage.

Maribor je prvič po desetih mesecih ostal trikrat zapored brez zmage. V prvenstvu je dvakrat remiziral v gosteh (1:1 v Krškem in 2:2 v Kopru), v pokalu pa izgubil v Stožicah z Olimpijo (1:2). Rezultati niso spodbudni, a je prednost pred zasledovalci v Prvi ligi Telekom Slovenije tako velika, da zadnja remija nista vplivala na že skoraj dobljen boj za državni naslov.

Optimisti pred sredinim dvobojem z Olimpijo

Če bo želel Maribor sezono 2016/17 oplemenititi z dvojno krono, bo moral v sredo na povratni polfinalni pokalni tekmi nadoknaditi zaostanek iz Ljubljane (1:2) in izločiti Olimpijo. ''V pokalnem dvoboju je vse odprto. Na osnovi izvedbe in pristopa v Kopru smo lahko optimisti za sredo,'' napoveduje Darko Milanič, ki po remiju na Bonifiki, kjer se je zbralo veliko navijačev Maribora, ni skrival mešanih občutkov.

Vrhunci srečanja v Kopru:

''Igrali smo dobro, si ustvarjali stoodstotne priložnosti. Zaslužili smo si bistveno več, ker smo res igrali dobro. Tekmec je bil večji del tekme nemočen. Škoda, da nismo zmagali, ker je bilo znova odlično vse razen rezultata,'' je nekdanji kapetan slovenske reprezentance pojasnil, da je bil v soboto v Kopru zadovoljen z vsem, razen z rezultatskim izkupičkom.

Trener Maribora priznava: Učinkovitost peša

Milivoje Novaković se je z devetimi goli na klubski lestvici izenačil z Daretom Vršičem. V tej sezoni je več zadetkov dosegel le Luka Zahović (14). | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Milivoje Novaković se je z devetimi goli na klubski lestvici izenačil z Daretom Vršičem. V tej sezoni je več zadetkov dosegel le Luka Zahović (14). Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maribor je osvojil točko, Milanič pa je prepričan, da bi si na podlagi prikazane igre in lepega števila zrelih priložnosti zaslužil vse tri. Če se v Kopru ne bi v drugem polčasu razigral Milivoje Novaković in v štirih minutah dosegel dveh zadetkov, bi Mariborčani morda Obalo zapuščali brez točk, tako da pa so z remijem (2:2) ohranili neporaženost v 1. SNL v tem koledarskem letu.

''Vse prej kot običajno je, da iz toliko obetavnih položajev, tako izrazitih, ne zadeneš več kot dvakrat,'' je Milanič opozoril na slabo učinkovitost.

''Učinkovitost peša. Nismo vajeni, da imaš tolikšno število priložnosti in iz dveh tekem, ko si izrazito boljši, kot smo bili v Krškem in Kopru, odneseš le dve točki,'' je priznal, da bi morali tokrat iz 20 udarcev doseči vsaj pet, šest zadetkov.

Se bodo še vrnili na Bonifiko?

''Zadovoljstvo je, ko je ekipa tako ustvarjalna, vendar ni prijetno, da so fantje po takšni predstavi šli iz slačilnice na avtobus potrti, ker nismo zmagali,'' mu je žal izbrancev, ki so se pred 1.300 gledalci na Bonifiki, kjer bi lahko konec maja gostovali tudi v finalu pokala Slovenije, s Koprčani razšli brez zmagovalca. Če bi se hoteli v tej sezoni še vrniti v Koper, bodo morali v sredo v polfinalu pokala izločiti Olimpijo.

V sredo lahko Maribor izloči Olimpijo že z zmago z 1:0. | Foto: Vid Ponikvar V sredo lahko Maribor izloči Olimpijo že z zmago z 1:0. Foto: Vid Ponikvar

Pogled Igorja Pamića

Igor Pamić je dejal, da je Kopru do točke pomagala tudi sreča. | Foto: Vid Ponikvar Igor Pamić je dejal, da je Kopru do točke pomagala tudi sreča. Foto: Vid Ponikvar ''Maribor si je ustvaril veliko priložnosti, to je treba priznati. V zadnjih dneh smo ostali brez dveh zadnjih zveznih igralcev. V zvezni vrsti se nismo mogli meriti z Mariborom. Tekma je bila dobra za gledalce, rezultatsko izenačena. Vedeli smo, da je Maribor kakovosten in da ni kar tako prvi. Do točke nam je malce pomagala tudi sreča,'' je dejal hrvaški strateg Igor Pamić, ki želi Koper pripeljati v Evropo. 
Ne spreglejte