Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Koper NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Rudar ND Gorica naj gol

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 11.15

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci tekem 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Kako je Hrvat skočil pred Zahovića, Afričan pa si privoščil nore minute? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

V 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije, v katerem je šest najboljših klubov ostalo brez zmage, je največ zadetkov padlo na tekmi v Domžalah. Knapi so se znesli nad Radomljami, s tremi zadetki, doseženimi v razmiku pičlih štirih minut, pa je blestel Kamerunec John Mary. Celjane je v slabo voljo spravil sodnik Nejc Kajtazović.

Radomlje : Rudar 1:5

Največ zadetkov je v 27. krogu padlo na zadnji tekmi. Velenjski Rudar je v Domžalah napolnil mrežo Radomelj, ki se počasi že pripravljajo na drugoligaško sezono 2017/18. Sredi prvega polčasa je v zgolj štirih minutah kar trikrat v polno zadel John Mary. To je bil eden najhitrejših trojčkov v zgodovini 1. SNL. Festival lepih zadetkov je nadaljeval Stjepan Babić z mojstrskim zadetkom s prostega strela, da je v mreži gostiteljev odjeknila petarda, pa je s 15. zadetkom v tej sezoni poskrbel Dominik Glavina in se na lestvici najboljših strelcev 1. SNL odlepil od Luke Zahovića (14).

"Danes nismo igrali na ravni prve lige. Iz nerazumljivih razlogov smo dovolili tekmecu, da nas je kaznoval za vsako napako," je bil razočaran trener Radomelj Adnan Zildžović, ki je bil veliko bolj zadovoljen z igro izbrancev v sredo v Ljudskem vrtu (0:1).

"Dokazali smo, da obstaja razlika med kluboma, čeprav nočem podcenjevati Radomelj. Upravičili smo vlogo favorita, bili kos pritisku in dosegli pet zadetkov," je bil druge zmage knapov v tem letu vesel srbski strokovnjak Vanja Radinović.

Celje : Domžale 1:1

Dvoboj v knežjem mestu se je dolgo časa nagibal v prid Domžalčanov, nato pa so Celjani v sodnikovem podaljšku izenačili. "Že v prvem polčasu bi lahko rešili zadevo. Imeli smo tri velike priložnosti, a nismo zadeli. Ko je šel tekmec v zadnjih minutah na vse ali nič, se je zgodila napaka. Bila je lepa tekma, gledalci so prišli na svoj račun," je dejal Simon Rožman, ki se vedno rad vrača v Celje.



Hrvaški trener Igor Jovičević je vedel, da bodo njegovi izbranci po zmagi v Velenju, ki jim je vzela veliko moči, imeli opravka s psihološko zelo zahtevno tekmo. "Domžale so nam povzročale veliko težav, nato pa smo prejeli zadetek iz enajstmetrovke, za katero mislim, da je ne bi smelo biti. Točka je v redu," je dejal strateg Celja, prepričan, da je sodnik Nejc Kajtazović v 55. minuti preostro pokazal na belo točko.

Gorica : Koper 0:0

Primorski obračun v Novi Gorici se je končal brez zadetkov. "Rezultat 0:0 ni všeč gledalcem, a je bila ta tekma na ravni prve lige. Gorica je v fantastičnem nizu, nas pa je pretresel domač poraz s Krškim. V teh okoliščinah smo izvlekli maksimum. Pomembno je bilo, da nismo izgubili," je bil zadovoljen strateg Kopra Igor Pamić.

Trener Gorice Miran Srebrnič je opozoril, da se je na igrišču čutilo, da je imela Gorica za počitek na razpolago dan manj od Kopra. "V drugem delu smo vseeno dvignili ritem igre in nanizali nekaj priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Lahko bi tudi zmagali, a je točka vedno pozitiven rezultat."

Krško : Maribor 1:1

Krčani pod vodstvom Roka Zorka, ki je bil po zgodovinskem remiju z Mariborčani ponosen na svoje izbrance, sploh še niso izgubili. Na treh tekmah so osvojili kar sedem točk. Vijolice so v letu 2017 še vedno neporažene. Trener Darko Milanič je bil zadovoljen s predstavo in številnimi priložnostmi, malce manj pa z natančnostjo končnih strelov.

Aluminij : Olimpija 2:1

Kidričani so v sončnem vremenu s preobratom v drugem delu šokirali Olimpijo in ji zadali nov boleč udarec. "To je bila zelo pomembna in čustvena zmaga. V prvem polčasu ritem ni bil visok, verjetno tudi zaradi vremena. Bilo je veliko napak v fazi obrambe, a smo se v odmoru dogovorili, da izpraznimo rezervoarje. Igralci so se izkazali," je pojasnil trener Aluminija Slobodan Grubor.

Marijan Pušnik je bil razočaran. Čudil se je napakam izbrancev, ki so Aluminiju omogočile pot do preobrata, s katerim so zmaji na lestvici drugo mesto prepustili Domžalam.

Najlepši zadetki 27. kroga:

Ne spreglejte