Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 7. 2016,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

2

Natisni članek

Liga Europa NK Olimpija NK Olimpija Trenčin

Torek, 12. 7. 2016, 10.25

6 let, 6 mesecev

Trenčin pred tekmo z Olimpijo

Olimpijo želijo izbrisati z evropskega zemljevida

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

2

Olimpija | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije se po dvoletnem premoru vračajo na evropska tekmovališča. V drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov se bodo pomerili s slovaškim prvakom Trenčinom. Prva tekma bo v sredo v Stožicah, gostje pa ne skrivajo želje, da bi Ljubljano zavili v črno.

Zmaji se pripravljajo na evropsko premiero pod vodstvom Rodolfa Vanolija, ki jutri v Stožicah proti Trenčinu ne bo mogel računati na najmočnejšo zasedbo. Slovenska reprezentanta Nejc Vidmar (poškodba rame) in Rok Kronaveter (poškodba kolena) na seznamu poškodovanih igralcev delata družbo Niku Kapunu in Nemanji Mitroviću, ki zagotovo ne bosta kandidirala za tekmo z najboljšim slovaškim moštvom. Možnost, da bi bila najboljši igralec Prve lige Telekom Slovenije in rezervni reprezentančni vratar pripravljena, še obstaja, a je zelo majhna.

Trenčin brez udeležencev Eura

Slovaška, s katero se bo Slovenija merila v kvalifikacijah za SP 2018, je na Euru izpadla v osmini finala. | Foto: Reuters Slovaška, s katero se bo Slovenija merila v kvalifikacijah za SP 2018, je na Euru izpadla v osmini finala. Foto: Reuters Na drugi strani prihajajo v Ljubljano samozavestni Slovaki, ki jih zanima le napredovanje in nadaljevanje evropske sezone. "Naša želja je, da bi se v Evropi prebili dlje kot v prejšnjih sezonah," sporoča kapetan Peter Kleščik, ki je mnenja, da je Trenčin doletel eden najtežjih mogočih tekmecev.

"Trener si je ogledal nekaj tekem in nas opozoril, da nas ne čaka lahko delo. Srečali se bosta ekipi, ki imata radi napadalen nogomet. Gledalci bodo lahko v Ljubljani in Žilini (Trenčin ne sme igrati evropskih tekem na svojem štadionu, ki ga prenavljajo, zato bo uraden gostitelj v slovaškem mestu Žilina, op. p.) spremljali zanimivi in všečni tekmi. Zmagal bo tisti, ki bo pokazal boljši nogomet. To nam ustreza. Zelo bo pomembno, da v Ljubljani dosežemo zadetek. V Evropi zadetek v gosteh šteje dvojno," je sporočil kapetan slovaškega prvaka, ki na evropskem prvenstvu v Franciji ni imel svojega predstavnika, čeprav se je na tekmovanju mudila tudi Slovaška in se uvrstila med najboljših 16.

Slovaška bo jeseni tekmec Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018, poleti pa bosta v ospredju dvoboja njunih prvakov. "Pogledal sem si nekaj tekem Olimpije na internetu. Dobil sem dovolj informacij. Prepričal sem se, da je Olimpija zelo močan tekmec. Je kompaktna in disciplinirana ekipa. Ko izgubi žogo, jo želi hitro vrniti v svojo posest. Brani se s petimi branilci, napada prek bliskovitih protinapadov. Je tudi dobro fizično pripravljena," je ljubljansko moštvo predstavil 40-letni trener Trenčina Martin Ševela in izbrance opozoril na prodorno igro Olimpije prek krilnih položajev.

V slovaškem taboru so zelo samozavestni, želja Trenčina pa je znana. "Zadovoljili bi me zmaga v Ljubljani in naša nedotaknjena mreža," je sporočil nekdanji branilec Trenčina, ki je v generalki pred srečanjem z zeleno-belimi izbrance popeljal do remija z ruskim podprvakom Rostovom.

Moštvo Trenčina je v poletnem prestopnem roku doživelo nekaj sprememb. V skladu z njegovo filozofijo je v klub prišlo nekaj nadarjenih Nizozemcev in Južnoameričanov, zapustilo pa ga je pet igralcev, med njimi tudi avstrijski orjak, kar 202 centimetra visoki nekdanji reprezentant Stefan Maierhofer.

Spremembe v igralskem kadru Trenčina (po koncu sezone 2015/16):

Prišli: Rangelo Janga (Niz – Oss, Niz), Jamarro Diks (Niz – Dordrecht, Niz), Congyao Yin (Kit – Slovan Nemsova, Slk), Pedro Barrios (Kol – Deportivo Estudiantil), Rafael Martins Vieira da Silva (Bra – Macae, Bra), Peter Mazan (Slk – Skalica, Slk) 

Odšli: Stefan Maierhofer (Avt), David Guba (Slk – Termalica, Pol), Ryan Koowijk (Niz/Cur – Excelsior, Niz), Milan Rundić (Srb – Slovan Bratislava, Slk), Mitchell Schet (Niz/Sur – Slovan Bratislava, Slk)

Ne spreglejte