Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 3. 2019,
12.25

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

4

Natisni članek

UEFA liga prvakov Eusebio Di Francesco James Pallotta Roma Porto

Četrtek, 7. 3. 2019, 12.25

1 leto

Po izpadu Rome proti Portu

Predsednik Rome benti nad sodniki: Dovolj imam tega sranja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

4

Porto Roma | Roma je končala evropsko pot po dramatičnem srečanju na Portugalskem. | Foto Reuters

Roma je končala evropsko pot po dramatičnem srečanju na Portugalskem.

Foto: Reuters

V sredo se je v veliki medijski senci čudežnega napredovanja Manchester Uniteda v Parizu med osem najboljših v ligi prvakov uvrstil tudi Porto. V napetem dvoboju je po podaljšku s 3:1 premagal Romo, katere predsednik Jim Pallotta je bentil nad sodniki. Na delivce pravice, konkretneje Damirja Skomino, je bil jezen že lani, ko so sinovi volkulje izpadli v polfinalu. Zdaj je bil nezadovoljen z delom Cuneyta Cakirja.

Bayern Liverpool
Sportal Poslovil se je še bavarski velikan, v četrtfinale tudi Barcelona

"Dovolj imam tega sranja," je po izpadu Rome v osmini finala lige prvakov, v kateri je italijanskega predstavnika izločil Porto, priznal James Pallotta. Ameriški mogotec ni prvič ostro kritiziral sodnikov na dvobojih lige prvakov. Podobno je bilo tudi lani, ko se je Roma prebila v polfinale, tam pa po spektakularnem povratnem dvoboju z Liverpoolom (4:2) ostala praznih rok. Na tisti tekmi je pravico delil Slovenec Damir Skomina.

Lani je Damir Skomina za sojenje na tekmi med Romo in Liverpoolom prejel številne kritike iz vrst italijanskega kluba. | Foto: Reuters Lani je Damir Skomina za sojenje na tekmi med Romo in Liverpoolom prejel številne kritike iz vrst italijanskega kluba. Foto: Reuters

"Lani smo prosili Uefo, naj uvede VAR. Na tekmi v Portu je sodnik računal na pomoč VAR, a smo bili znova oškodovani. Patrika Schicka so povlekli v kazenskem prostoru. VAR je to pokazal, a sodnik ni dosodil ničesar. Dovolj imam tega sranja. Predam se," je prvi mož Rome meril na krivico, s katero naj bi se rumeno-rdeči spopadali na evropskih tekmah.

Marcus Rashford
Sportal Jezni Neymar se ni mogel zadržati: Je**te se! #video

Portu dosodil 11-metrovko, Romi ne

Veselje Brazilca Alexa Tellesa in njegovih soigralcev po zadetku za 3:1 | Foto: Reuters Veselje Brazilca Alexa Tellesa in njegovih soigralcev po zadetku za 3:1 Foto: Reuters Rimljani so v prvi tekmi osmine finala premagali Porto z 2:1, nato pa na Portugalskem pri nekdanjem klubu Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina po rednem delu izgubili z enakim rezultatom (1:2). Sledil je podaljšek, v katerem se rezultat dolgo časa ni spreminjal, tako da je dišalo po izvajanju 11-metrovk. Le nekaj minut pred koncem drugega podaljška pa je Alessandro Florenzi v svojem kazenskem prostoru za dres povlekel Fernanda.

Sodnik Cuneyt Cakir je s pomočjo VAR presodil, da je bil storjen prekršek za najstrožjo kazen. Porto je prek Alexa Tellesa dosegel tretji zadetek, navijači na štadionu Dragao so že proslavljali napredovanje med najboljših osem, ko je v enem izmed zadnjih napadov na tekmi v kazenskem prostoru gostiteljev padel Schick. Češki napadalec se je z nogo "zataknil" ob Mousso Marego, a je turški sodnik po posvetu z VAR-sodniki presodil, da ni šlo za prekršek za 11-metrovko. Bil je tako prepričan, da si sploh ni ogledal posnetka na svojem zaslonu, navijači Rome pa so bili razjarjeni.

Sporen padec Schicka:

Trener Rome Eusebio Di Francesco, ki je lani težko prebolel izpad proti Liverpoolu, se je po tekmi odpravil na klubski avtobus. Z mediji ni hotel imeti opravka, disciplinska komisija Uefa pa mu pripravlja kazen, saj se ni držal vnaprej predvidenega in obveznega protokola. Doživel je velik udarec, saj Romi v domačem prvenstvu ne cvetijo rože. Zaseda peto mesto, od četrtouvrščenega milanskega Interja pa jo ločijo tri točke.

Trener Porta Sergio Conceicao je po tekmi tolažil vratarja Rome Robina Olsna. | Foto: Reuters Trener Porta Sergio Conceicao je po tekmi tolažil vratarja Rome Robina Olsna. Foto: Reuters

Sportal To lahko sproži le nogomet: zvezdnikom Uniteda se je odpeljalo #video
Nasser Al-Khelaifi
Sportal Predsednik PSG izrekel opazko, ki ne bo všeč Skomini, še manj Uefi
Ne spreglejte