Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2016,
17.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

1

Natisni članek

navijači nogomet Trenčin Kongresni trg

Sreda, 13. 7. 2016, 17.51

6 let, 7 mesecev

IZGREDI PRED VEČERNO NOGOMETNO TEKMO

Neredi na Kongresnem trgu #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

1

neredi navijaci | Foto Tina Vovk

Foto: Tina Vovk

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je nekaj po 17. uri prišlo do incidentov, v katere so bili vpleteni slovaški navijači. Ena oseba je bila poškodovana, posredovati pa je moralo več policistov.

Po do zdaj znanih informacijah je avtobus s slovaškimi navijači, ki so v Ljubljano prišli na večerno tekmo med Olimpijo in slovaškim Trenčinom, ustavil na Kongresnem trgu. Ko so zapuščali avtobus, so že začeli kršiti javni red in mir, in sicer s prižiganjem bakel in uporabo pirotehnike. O več kršitvah je bila policija obveščena tudi iz bližnjih gostinskih lokalov in trgovin, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Navijači so se morali vrniti domov

Po posredovanju policistov so bili navijači Slovaške pospremljeni nazaj  na avtobus, kjer pa kljub opozorilom in ukazom policistov niso  prenehali s kršitvami. Slovaškim navijačem so policisti izrekli prepoved udeležbe na večerni tekmi. Policisti tako avtobus spremljajo do mejnega prehoda.

V incidentih v središču Ljubljane je bil poškodovana en navijač, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Ljubljanski klinični center. Zoper enega državljana Slovaške pa je policija odredila pridržanje zaradi nadaljevanja kršitev javnega reda in miru.

Slovake pa je na terasi v enem od ljubljanskih lokalov napadla tudi neznana skupina ljudi. Udeleženci pretepa so razbili več steklenic in prevrnili inventar (mize, stole). Policija še preverja, ali so bili v pretep udeleženi tudi slovenski navijači.

neredi | Foto: Tina Vovk Foto: Tina Vovk neredi | Foto: Tina Vovk Foto: Tina Vovk  | Foto: Tina Vovk Foto: Tina Vovk  | Foto: Tina Vovk Foto: Tina Vovk neredi navijaci | Foto: Tina Vovk Foto: Tina Vovk neredi navijaci | Foto: Tina Vovk Foto: Tina Vovk neredi navijaci | Foto: Tina Vovk Foto: Tina Vovk neredi navijaci | Foto: Tina Vovk Foto: Tina Vovk

Ne spreglejte