Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2016,
16.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Antoine Griezmann Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi FIFA Fernando Santos Zinedine Zidane Claudio Ranieri

Petek, 2. 12. 2016, 16.56

6 let, 7 mesecev

Najboljši nogometaš in trener leta

Messi, Ronaldo in Griezmann, med trenerji pa Ranieri, Santos in Zidane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Messi Ronaldo | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v ožji izbor za nogometaša leta 2016 izbrala Cristiana Ronalda, Lionela Messija in Antoina Griezmanna. 

Zvezdnik Reala Madrida Ronaldo je favorit za to prestižno krono, saj je osvojil ligo prvakov in s Portugalsko evropski naslov, čeprav v finalu proti Franciji (1:0) zaradi poškodbe od 25. minute ni igral. 

Zvezdnik Barcelone Messi, ki je aktualni najboljši nogometaš leta na svetu, je kljub izjemnim predstavam zbral manj odmevnih lovorik. Griezmann pa je tako s Francijo kot z Atleticom iz Madrida izgubil finalna dvoboja na EP in v ligi prvakov.

Med nogometašicami so v izboru ostale članica zlate nemške olimpijske reprezentance Melanie Behringer, brazilska zvezdnica Marta in ameriška igralka Carli Lloyd.

Leto, ki so ga zaznamovali Ranieri, Santos in Zidane

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes razkrila tudi ožji seznam trojice nogometnih trenerjev, kandidatov za nagrado trenerja leta, ki jo bo Fifa podelila na slovesnosti 9. januarja. V ožji izbor so se uvrstili Italijan Claudio Ranieri, trener Leicester Cityja, presenetljivega zmagovalca angleškega nogometnega prvenstva premier league, selektor Portugalske Fernando Santos, ki je osvojila Euro, in Franco Zinedine Zidane, ki je popeljal Real Madrid do naslova v ligi prvakov.

Fernando Santos je Portugalsko popeljal na vrh Evrope ... | Foto: Reuters Fernando Santos je Portugalsko popeljal na vrh Evrope ... Foto: Reuters

Na ožjem seznamu za najboljšo trenerko leta pa so Nemka German Silvia Neid, ki je nagrado osvojila že dvakrat in je po olimpijskem naslovu v Riu odstopila s položaja, selektorica ZDA Jill Ellis ter selektorica švedske nogometne reprezentance Pia Sundhage.

... Francoz Zinedine Zidane je postal evropski prvak z madridskim Realom ... | Foto: Vid Ponikvar ... Francoz Zinedine Zidane je postal evropski prvak z madridskim Realom ... Foto: Vid Ponikvar

Potem ko sta se francoski magazin France Football, ki podeljuje najprestižnejše priznanje v nogometu, zlato žogo, in Fifa razšla, bo krovna nogometna organizacija najboljšega izbrala v kombinaciji glasov selektorjev in kapetanov reprezentanc, spletnega glasovanja in novinarskih glasov.

... Italijan Claudio Ranieri pa je z Leicester Cityjem osvojil angleško prvenstvo. | Foto: Reuters ... Italijan Claudio Ranieri pa je z Leicester Cityjem osvojil angleško prvenstvo. Foto: Reuters

Ne spreglejte