Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
25. 2. 2014,
7.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Leon Benko

Torek, 25. 2. 2014, 7.09

8 let

Matjaž Kek v šoku: Rijeko zapušča najboljši strelec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski trener Matjaž Kek je nepričakovano ostal brez najboljšega igralca, ki je prinašal gole in točke. Rijeko, ki bo v sredo gostila vodilni Dinamo, zapušča najboljši strelec prvenstva Leon Benko.

Rijeka je v zadnjem obdobju osvajala točke na krilih razpoloženega strelca Leona Benka, ki si je kot najboljši strelec hrvaške prve lige priigral celo mesto v članski reprezentanci in odigral nekaj minut na dvoboju dodatnih kvalifikacij za nastop na SP 2014 proti Islandiji. Napadalec iz Varaždina je v nedeljo odločil tudi srečanje z Osijekom. Dosegel je edini gol na tekmi, že svoj 16. v tej sezoni, kot kaže pa tudi zadnjega, saj je že na Kitajskem, kjer naj bi vsak čas sklenil dogovor z Dalianom.

Kek ne vidi logike, se vrača Krstanović?

Benko bo tako nadaljeval kariero na Kitajskem, hrvaški mediji pa omenjajo, da bi lahko blagajna Rijeke, za hrvaške razmere že tako finančno odlično preskrbljenega kluba, postala bogatejša za okroglih milijon evrov. Selitev 31-letnega napadalca je presenečenje za marsikaterega navijača Rijeke, saj je do konca sezone le še nekaj mesecev.

Med začudenimi je tudi Matjaž Kek, ki v tej potezi ne vidi nobene logike. "To, da med sezono ostanem brez najboljšega strelca in igralca, ni moja filozofija. Klubski cilji so jasni in visoki, po vsega dveh, treh krogih pa prodaš najboljšega strelca prvenstva? To se mi ne zdi logično," ni skrival šoka v pogovoru za hrvaški časnik Sportske novosti.

Rijeko tako zapušča najboljši strelec hrvaškega prvenstva v sezoni 2012/13 (19 zadetkov), Kek pa bo imel v nadaljevanju sezone težave, saj za položaj v konici napada kandidirata le še Andrej Kramarić ter mladi in neizkušeni Nigerijec Ajayi. Najverjetneje bo klubsko vodstvo dalo priložnost tudi Ivanu Krstanoviću, ki je prejšnji teden razjezil navijače z neprimerno gesto po zapravljenem strelu z bele točke, klub pa ga je začasno postavil na stranski tir.

Rijeka bo v sredo v večkrat prestavljenem derbiju hrvaškega prvenstva gostila vodilni Dinamo. Če bo premagala Zagrebčane, bo zaostanek za njimi znižala na osem točk.

Ne spreglejte