Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
17. 6. 2017,
11.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,63

1

Natisni članek

Hrvaška Martin Milec Standard Liege Matjaž Kek NK Rijeka Franko Andrijašević

Sobota, 17. 6. 2017, 11.39

6 let, 7 mesecev

Franko Andrijašević v Belgijo

Matjaž Kek izgubil najboljšega, Dinamu se smeji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,63

1

Franko Andrijašević | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Rijeke bodo v novo sezono vstopili brez najboljšega igralca. Hrvaški reprezentant Franko Andrijašević, ki je bil v šampionski sezoni 2016/17 izbran za najboljšega igralca hrvaškega prvenstva, se seli v Belgijo. Matjaž Kek, ki bo v kratkem podpisal novo triletno pogodbo s klubom, je tako ostal brez prvega strelca.

Po Filipu Bradariću, ki se seli v Bologno (Rijeka bo bogatejša za pet milijonov evrov), bo prestolnico Kvarnerja zapustil tudi drugi zelo pomemben člen Kekove šampionske enajsterice. Nekdanji kapetan Hajduka, ki se je pred selitvijo na Reko dokazoval še v Zagrebu, kjer je nosil dres Dinama in Lokomotive, se je pri Rijeki tako prerodil, da je postal najboljši klubski strelec.

Rekordni nakup Standarda

Matjaž Kek bo v novo sezono vstopil brez najboljšega strelca in nogometaša. | Foto: Grega Valančič / Sportida Matjaž Kek bo v novo sezono vstopil brez najboljšega strelca in nogometaša. Foto: Grega Valančič / Sportida Nogometaši v 1. HNL so ga izbrali za najboljšega v sezoni (18 zadetkov in pet podaj), v kateri je Rečanom pomagal do zgodovinskega naslova državnega prvaka, veselil pa se je tudi pokalnega naslova. Za nameček je debitiral še v dresu hrvaške reprezentance, kjer se je že vpisal med strelce.

Sanjsko sezono bo v kratkem začinil s prestopom v tujino. Rijeka se je po poročanju belgijskega portala dhnet.be v petek zvečer dogovorila o vseh podrobnostih prestopa s Standardom iz Liegea.

Eden največjih belgijskih klubov, katerega član je tudi občasni slovenski reprezentant Martin Milec, bo za nakup 25-letnega Dalmatinca segel globoko v denarnico. Prestop naj bi bil vreden več kot 4,5 milijona evrov. Če ga bodo izpeljali, bo Andrijašević najdražja okrepitev v zgodovini Standarda. Za najboljšega nogometaša Rijeke sta se zanimala tudi španska prvoligaška kluba Malaga in Celta Vigo, pa tudi belgijska prvoligaša Gent in Club Brügge.  

Dinamu več kot dva milijona evrov

Plesa milijonov, ki se obeta ob prodaji Andrijaševića, pa se ne veselijo le blagajniki Rijeke. Veseli so tudi pri zagrebškem Dinamu, prejšnjem delodajalcu 25-letnega zveznega igralca, ki je z Rijeko sklenil dogovor, da mu pripada polovica odškodnine ob naslednjem prestopu. Tako bodo modri iz hrvaške prestolnice ob selitvi Andrijaševića v Belgijo postali bogatejši za več kot dva milijona evrov.

Po slovenskem reprezentantu Romanu Bezjaku, ki se vrača v Nemčijo (Darmstadt), bo Rijeko zapustil tudi najboljši igralec Andrijašević. Nosil je dres s številko 23. | Foto: Grega Valančič/Sportida Po slovenskem reprezentantu Romanu Bezjaku, ki se vrača v Nemčijo (Darmstadt), bo Rijeko zapustil tudi najboljši igralec Andrijašević. Nosil je dres s številko 23. Foto: Grega Valančič/Sportida

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek še ni podaljšal pogodbe z Rijeko, a naj bi si s predsednikom Damirjem Miškovićem kmalu segla v roke, saj ju že dalj časa veže ustni dogovor. Po poročanju slovenskega športnega časnika EkipaSN bo novo triletno pogodbo podpisal že prihodnji teden. Čeprav je imel ponudbe iz Turčije, Rusije, Kitajske in Srbije (Crvena zvezda), se je odločil, da bo še naprej sodeloval s klubom, ki ga vodi že več kot štiri leta.

V ponedeljek bo izbrance odpeljal na priprave v Slovenijo. Reški nogometaši se bodo na naporno sezono 2017/18, v kateri jih čakajo nastopi v kvalifikacijah za ligo prvakov, za začetek pripravljali v Kranjski Gori.

Ne spreglejte