Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 6. 2017,
9.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Luka Modrić Danijel Subašić Franko Andrijašević Hrvaška

Petek, 9. 6. 2017, 9.08

6 let, 7 mesecev

Novo priznanje za Keka

Na Hrvaškem ga ni boljšega od Matjaža Keka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hrvaški nogometni sindikat in časnik Sportske novosti sta sinoči podelila nagrade najboljšim pretekle sezone. Petič zapored si je naslov najboljšega igralca zagotovil vezni igralec reprezentance in madridskega Reala Luka Modrić, medtem ko je naziv najboljšega trenerja pripadel slovenskemu strokovnjaku na klopi prvakov z Reke Matjažu Keku.

Nagrado nogometaš, ki se je do letos imenovala nogometni oskar, na Hrvaškem podeljujejo od leta 2013, najboljše pa izbirajo igralci in trenerji med sabo. Skupaj je glasovalo 207 nogometašev in 25 trenerjev.

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je v sezoni 2016/17 poskrbel za zgodovinski uspeh. Rijeko je popeljal od zgodovinskega naslova hrvaškega prvaka, sanjsko sezono, v kateri je doživel le dva poraza, pa je sklenil s pokalno lovoriko. V najboljši enajsterici hrvaškega prvenstva se je znašlo kar šest njegovih izbrancev.

Najboljši hrvaški nogometaš v sezoni 2016/17 je Luka Modrić. Z madridskim Realom je osvojil španski, evropski in svetovni naslov. Z reprezentanco se pripravlja na nedeljsko gostovanje na Islandiji. | Foto: Reuters Najboljši hrvaški nogometaš v sezoni 2016/17 je Luka Modrić. Z madridskim Realom je osvojil španski, evropski in svetovni naslov. Z reprezentanco se pripravlja na nedeljsko gostovanje na Islandiji. Foto: Reuters

Petič zapored so za najboljšega hrvaškega nogometaša razglasili Luko Modrića. "To priznanje mi pomeni ogromno, saj sem bil izbran za najboljšega v konkurenci tako izvrstnih nogometašev, kot so Mandžukić, Perišić, Subašić in drugi. To je velika konkurenca, v kateri so številni nosilci svojih klubov," je dejal 31-letni zvezdnik madridskega Reala na slavnostni podelitvi priznanj v Zagrebu.

Za najboljšega igralca Prve HNL je bil izbran zvezni igralec Rijeke Franko Andrijašević, ki je v tej sezoni zabil 16 golov. Nagrado za najboljšega vratarja je prejel Danijel Subašić (Monaco), ki je zaigral v polfinalu lige prvakov in osvojil naslov francoskega prvaka. Izbran je bil tudi za najboljšega vratarja francoskega prvenstva.

Vsi dobitniki nagrade nogometaš:

Najboljši hrvaški nogometaš: Luka Modrić (Real Madrid)
Najboljši nogometaš hrvaškega prvenstva (HNL): Franko Andrijašević (Rijeka)
Najboljši hrvaški vratar: Danijel Subašić (Monaco)
Najboljši hrvaški nogometaš do 21 let: Lovro Majer (Lokomotiva Zagreb)
Najboljši trener HNL: Matjaž Kek (Rijeka)
Najboljši hrvaški igralec malega nogometa: Tihomir Novak (Nacional)
Najboljši hrvaški nogometni sodnik: Bruno Marić
"Dobri duh" hrvaškega nogometa: Stanko Poklepović
Najboljša travnata zelenica na Hrvaškem: štadion Rujevica (Rijeka)

Najboljša enajsterica 1. HNL: Livaković (Dinamo); Barišić (Osijek), Elez (Rijeka), Lešković (Dinamo), Ristovski (Rijeka); Andrijašević (Rijeka), Bradarić (Rijeka), Mišić (Rijeka); Soudani (Dinamo), Futacs (Hajduk), Gavranović (Rijeka)

Ne spreglejte