Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 12. 2023,
11.49

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,45

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Al Nassr Real Madrid Luka Modrić

Ponedeljek, 25. 12. 2023, 11.49

4 mesece

Luka Modrić

Neuničljivi Hrvat sprejel odločitev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,45
Luka Modrić | Luka Modrić namerava prihodnje leto nastopiti za Hrvaško na Euru 2024. | Foto Guliverimage

Luka Modrić namerava prihodnje leto nastopiti za Hrvaško na Euru 2024.

Foto: Guliverimage

Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić se spogleduje z veliko spremembo v karieri. Od leta 2012 brani barve madridskega Reala, s katerim je osvojil kar 23 lovorik, po koncu sezone, ko mu bo potekla pogodba z belimi baletniki, pa bo, tako napoveduje španski Todofichajes, zapustil Evropo.

Hrvaška Armenija
Sportal Hrvati ponosni, a realni: Če želimo na EP igrati vidno vlogo ...

Neuničljivemu kapetanu hrvaške reprezentance, ki je pred tremi meseci dopolnil 38 let, se bo po koncu sezone iztekla pogodba z Realom. Za njegovo naklonjenost se poteguje kar nekaj bogatih klubov, med katerimi izstopata dva, pri katerih se dokazujeta dolgoletna nogometna superzvezdnika. To sta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, dobitnika največjega števila zlatih žog, katerih dominanco je leta 2018 prekinil prav Luka Modrić. Takrat je postal Hrvat prvi nogometaš po Brazilcu Kakaju (2007), ki je prejel priznanje za najboljšega igralca leta, a se ni pisal Messi oziroma Ronaldo.

Luko Modrića in Cristiana Ronalda veže dolgoletno prijateljstvo. | Foto: Getty Images Luko Modrića in Cristiana Ronalda veže dolgoletno prijateljstvo. Foto: Getty Images

Modrić si je pri Realu vrsto leto delil slačilnico prav s Portugalcem, sodeč po poročanju španskega portala Todofichajes, ki pozorno spremlja dogajanje na svetovni nogometni tržnici, pa bo prihodnje leto obudil sodelovanje s CR7. Modrić naj bi se namreč po koncu sezone odpravil v Savdsko Arabijo.

K Messiju? Ne, k Ronaldu!

Pri trenerju Carlu Ancelottiju na začetku sezone ni dobival toliko priložnosti za nastop, kot jih je bil vajen v preteklosti, a se je nato vrnil v začetno enajsterico zaradi zdravstvenih težav številnih stanovskih kolegov. | Foto: Reuters Pri trenerju Carlu Ancelottiju na začetku sezone ni dobival toliko priložnosti za nastop, kot jih je bil vajen v preteklosti, a se je nato vrnil v začetno enajsterico zaradi zdravstvenih težav številnih stanovskih kolegov. Foto: Reuters Čeprav ga v svoje vrste vabi tudi Inter Miami, član lige MLS, pri katerem ne manjka znanih imen na čelu z Messijem, naj bi se slovenski sosed odločil za Arabce, za vse skupaj pa naj bi bil najbolj zaslužen Ronaldo, ki je v stalnem stiku z nekdanjim soigralcem. Po poročanju Špancev je izkušeni Dalmatinec že sprejel ponudbo Al-Nassra, ocenjuje pa se, da bi lahko prejemal letno plačo v višini 30 milijonov evrov. Pri Al-Nassru sicer nastopata tudi dolgoletni hrvaški reprezentant Marcelo Brozović in senegalski zvezdnik Sadio Mane.

Madridski Real se bo v osmini finala lige prvakov pomeril z RB Leipzigom, za katerega nastopata Slovenca Benjamin Šeško in Kevin Kampl, Modrić pa bi lahko takrat, če bosta že nared Francoza Aurelien Tchouameni in Eduardo Camavinga, izgubil status člana udarne enajsterice in se preselil na klop. Beli baletniki bodo v španskem prvenstvu vstopili v leto 2024 kot vodilno moštvo, enako število točk ima tudi Girona.

Jan Oblak 2016 Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo norel od sreče, Oblak skrušeno gledal v tla
Benjamin Šeško
Novice Spotkast z Benjaminom Šeškom: Rad bi zaigral za Real Madrid #video
Real Madrid Nico Paz
Sportal Real v sodnikovem dodatku izkoristil remi Girone in jo ujel
Ne spreglejte