Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2023,
9.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Hrvaška Luka Modrić Zlatko Dalić Kvalifikacije za EP 2024 Kvalifikacije za Euro 2024

Sreda, 22. 11. 2023, 9.00

2 meseca, 2 tedna

po uvrstitvi hrvaške na evropsko prvenstvo

Hrvati ponosni, a realni: Če želimo na EP igrati vidno vlogo ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Hrvaška Armenija | Hrvati so si v torek z zmago nad Armenijo kot zadnji zagotovili neposredno vstopnico za evropsko prvenstvo v Nemčiji. Tri reprezentance bodo znane po dodatnih kvalifikacijah. | Foto Guliverimage

Hrvati so si v torek z zmago nad Armenijo kot zadnji zagotovili neposredno vstopnico za evropsko prvenstvo v Nemčiji. Tri reprezentance bodo znane po dodatnih kvalifikacijah.

Foto: Guliverimage

"Cilj je bil uvrstitev, to smo dosegli. Gremo na evropsko prvenstvo, kjer nas čaka več deset tisoč hrvaških navijačev. Spet se gremo borit za Hrvaško. Hvala bogu in navijačem, ki so nas podpirali. To je uspeh vseh nas," je po minimalni zmagi Hrvaške nad Armenijo, s katero so v torek potrdili drugo mesto v skupini D in zadnjo neposredno vozovnico za prvenstvo stare celine, dejal selektor kockastih Zlatko Dalić.

Ante Budimir
Sportal Zdaj je jasno vse, na Euro še Hrvati
Slovenija Nogomet
Sportal Slovenci bodo tekmece pričakali v tretjem bobnu

Dan po slovenski nogometni reprezentanci je uspelo tudi sosedom Hrvatom. Dobrih 20 tisoč gledalcev na stadionu Maksimir v Zagrebu je v živo pospremilo tesno zmago Hrvaške nad Armenijo, s katero so se njihovi nogometni ljubljenci uvrstili na novo veliko tekmovanje. Edini zadetek je v izdihljajih uvodnega polčasa zabil Ante Budimir. Hrvaška je končala na drugem mestu svoje skupine, točko za zmagovalko Turčijo in štiri pred tretjeuvrščenim Walesom, ki je imel v torek še možnosti za napredovanje, a se stvari niso izšle po njegovih željah.

"Veseli smo, da se nam je uspelo uvrstiti na Euro. To smo si vsekakor zaslužili. V zadnjem času smo stvari malo zapletli, a nam jih je uspelo popraviti. S svojo kakovostjo smo si zaslužili evropsko prvenstvo. Danes nam ni bilo lahko, a smo pokazali, da si zaslužimo iti na evropsko prvenstvo. Vesel sem za Budimirja, da je dosegel tisti gol, ki nas je popeljal na prvenstvo, saj je on na Hrvaškem vedno pod nekim vprašajem," je po zmagi za Novo TV dejal Luka Modrić, ki si je za nastop proti Armeniji z 8,3 prislužil najvišjo oceno med rojaki.

Kapetan Luka Modrić ni skrival veselja, a hkrati realno priznal, da bodo morali v igri še marsikaj popraviti. | Foto: Guliverimage Kapetan Luka Modrić ni skrival veselja, a hkrati realno priznal, da bodo morali v igri še marsikaj popraviti. Foto: Guliverimage

slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Nekdanji reprezentant zlate generacije izpostavil le eno ime

"Če želimo igrati pomembno vlogo na Euru, bomo tudi morali biti veliko boljši"

Izkušeni kapetan je priznal, da v kvalifikacijah kopica stvari ni bila v redu, a dodal, da verjame, da bo Hrvaška kmalu spet pokazala pravi obraz. "Nisem zadovoljen z veliko stvarmi, verjamem pa, da lahko, ko se vrnejo nekateri igralci, spet pokažemo svojo pravo igro. Jasno je, da smo lahko v mnogočem boljši. Če želimo igrati pomembno vlogo na Euru, bomo tudi morali biti veliko boljši."

Sprejem, nogomet, Kongresni trg
Sportal Kaj je Benjamin Šeško sporočil navijačem v centru Ljubljane? #video

"Cilj je bil uvrstitev, to smo dosegli. Gremo na evropsko prvenstvo, kjer nas čaka več deset tisoč hrvaških navijačev. Kot da gremo domov, spet se gremo borit za Hrvaško." | Foto: Guliverimage "Cilj je bil uvrstitev, to smo dosegli. Gremo na evropsko prvenstvo, kjer nas čaka več deset tisoč hrvaških navijačev. Kot da gremo domov, spet se gremo borit za Hrvaško." Foto: Guliverimage

"Mislim, da smo danes pokazali karakter. Vedel sem, da bo težko, pričakoval sem, da se bomo nekaterih položajev lotili malo drugače. Zaznal sem krč, ki bi z drugim golom izginil. A na koncu se je vse izšlo, kar je najpomembneje. To bo moje četrto veliko tekmovanje, dve svetovni in dve evropski prvenstvi. Ponosen sem, zame je to velik uspeh. S Hrvaško sem ostal zaradi evropskega prvenstva, hvala bogu se mi je želja uresničila. Tja gremo z reprezentanco, ki predstavlja priložnost hrvaškega naroda: domovino, povezanost, ljubezen in vero. To nas nagrajuje. Čestital bi našim fantom za uvrstitev, za še en dober in lep rezultat. Vedno pravim, da je uvrstitev Hrvaške na veliko tekmovanje uspeh, kar je več od tega, pa dodaten plus," so po preboju na prvenstvo stare celine selektorja Zlatka Dalića povzeli pri Sportskih Novostih.

Jasmin Kurtić
Sportal Otrok iz Kanižarice postal najbolj ponosen Slovenec na svetu

"Hvala bogu in navijačem, ki so nas podpirali"

57-letnik je ob tem dodal, da je pričakoval, da se bodo na evropsko prvenstvo uvrstili lažje, in prikimal kapetanovim besedam, da morajo marsikaj popraviti. "Pričakoval sem, da bomo šli skozi ciklus lažje. Nasprotniki sicer niso bili najvišje kakovosti, a tekme, kot je bila današnja, so težke. Cilj je bil uvrstitev, to smo dosegli. Gremo na evropsko prvenstvo, kjer nas čaka več deset tisoč hrvaških navijačev. Spet se gremo borit za Hrvaško. Hvala bogu in navijačem, ki so nas podpirali. To je uspeh vseh nas. Nimam česa skrivati, morali bomo biti učinkovitejši, zabijati gole, si ustvarjati več priložnosti."

Petar Stojanović
Sportal Ganljive besede Stojanovića. Lepo je, ko imaš takšne prijatelje v življenju.

Hrvati bodo žreb dočakali v tretjem bobnu, tako kot Slovenci, Škoti, Nizozemci, Čehi in Slovaki. | Foto: Guliverimage Hrvati bodo žreb dočakali v tretjem bobnu, tako kot Slovenci, Škoti, Nizozemci, Čehi in Slovaki. Foto: Guliverimage

Nima želja glede žreba, želi si le, da spet igrajo svojo igro

Hrvaška je z zmago pristala v tretjem bobnu, kar pomeni, da se v skupinskem delu prvenstva ne more srečati z varovanci Matjaža Keka, Slovaki, Čehi, Nizozemci in Škoti. 

"Nimam nobenih želja, ne vem niti, v katerem bobnu smo. Proti komurkoli bomo igrali, moramo igrati svojo igro. Prvi cilj je napredovanje iz skupine. Iskreno povedano, v igri moramo popraviti in dodelati veliko stvari, če želimo ponoviti Rusijo in Katar. Moramo biti boljši, tega se zavedam. Zdi se mi, da je evropsko prvenstvo močnejše od svetovnega prvenstva, mi pa bolje igramo na svetovnih," je za hrvaške medije na temo želja ob žrebu še dodal Dalić.

Ta bo z varovanci nasprotnike dočakal na žrebu 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu. 

Razporeditev po bobnih za žreb skupin EP:

Boben 1: Nemčija, Portugalska, Francija, Španija, Anglija in Belgija.
Boben 2: Madžarska, Danska, Albanija, Avstrija, Turčija in Romunija.
Boben 3: Slovenija, Nizozemska, Škotska, Slovaška, Češka in Hrvaška.
Boben 4: Srbija, Italija, Švica, kvalifikantka A, kvalifikantka B, kvalifikantka C.

V play-offu za preostale tri vstopnice bodo igrale Poljska, Estonija, Wales, Izrael, BiH, Finska, Ukrajina, Islandija, Gruzija, Grčija, Kazahstan in Luksemburg.

Benjamin Šeško Slovenija
Sportal Vroči Šeško zaplesal na odru in nagovoril navijače: Moje ljudstvo! #video
Slovenija Nogomet
Sportal Veseli in težki trenutki slovenskih junakov #foto
Ne spreglejte