Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 11. 2023,
17.09

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

Natisni članek

Benjamin Verbič Petar Stojanović Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kvalifikacije za Euro 2024 Euro 2024 Euro 2024 Kvalifikacije za EP 2024 slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 21. 11. 2023, 17.09

2 meseca, 2 tedna

Sprejem slovenskih nogometašev

Kaj je Benjamin Šeško sporočil navijačem v centru Ljubljane? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

Ljubitelji nogometa so danes na Kongresnem trgu lahko še enkrat pozdravili slovenske nogometaše, ki so se po dolgih letih uvrstili na Euro 2024. Bilo je veselo, naši nogometaši pa so zvestim navijačem spet namenili nekaj besed.

Video: STA

Slovenski navijači na Kongresnem trgu | Foto: www.alesfevzer.com Slovenski navijači na Kongresnem trgu Foto: www.alesfevzer.com Benjamin Šeško: Sladko bo

Med prvimi sta na oder prišla junaka ponedeljkove tekme proti Kazahstanu. Benjamin Verbič, strelec drugega gola, je navijačem na Kongresnem trgu razkril, kako je, ko nogometaš doseže tako pomemben gol za reprezentanco. "To so sanje vsakega nogometaša. Zabiti tako pomemben gol za reprezentanco in pred takšno množico, kot ste vi, je nekaj nepozabnega. Hvala vam."

Prvi gol na odločilni tekmi proti Kazahstanu je z bele točke zadel Benjamin Šeško. "Tako kot sem rekel že včeraj. Vi ste moje ljudstvo. Brez vas ne bi bili, kjer smo. In jaz se že veselim, ko boste prišli v Nemčijo. In da, sladko bo."

Petar Stojanović | Foto: www.alesfevzer.com Petar Stojanović Foto: www.alesfevzer.com

"Samo tako naprej"

Eden od zelo pomembnih členov reprezentance je tudi Petar Stojanović, ki se je še enkrat zahvalil vsem navijačem. "Hvala, ker ste bili z nami od prvega dne, od prve tekme v kvalifikacijah. In, seveda, hvala za včeraj, ko je bilo najpomembneje. Hvala vam za vašo podporo. Tudi ko nam je bilo težko, ste nam dali energijo. Samo tako naprej."

Vlado Kreslin in Peter Lovšin sta ogrevala navijače. | Foto: www.alesfevzer.com Vlado Kreslin in Peter Lovšin sta ogrevala navijače. Foto: www.alesfevzer.com

Peter Lovšin je ogreval navijače

Še preden so slovenski nogometaši prišli na glavni oder, je navijače na Kongresnem trgu ogreval legendarni slovenski glasbenik Peter Lovšin, pozneje sta se mu na odru pridružila Grega Skočir, pevec glasbene skupine Big Foot Mama, in Vlado Kreslin.

Sprejem, nogomet, Kongresni trg | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

V ponedeljek je bilo napeto skoraj do konca

Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek spisala še eno nogometno pravljico. Varovanci Matjaža Keka so včeraj pred nabito polnimi Stožicami premagali Kazahstan (2:1) in se po dolgih letih uvrstili na Euro 2024.

Naši nogometaši so se po včerajšnji tekmi s slovenskimi navijači poveselili v Stožicah pred tribuno C, kjer jih je pričakal slavnostni sprejem. Pelo se je, skandiralo in tudi plesalo … Nič drugače verjetno ne bo niti danes na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Na ponedeljkovi tekmi s Kazahstanom ni bilo lahko, trepetalo se je vse do 86. minute, ko je zlati adut Benjamin Verbič z mojstrovino Slovenijo popeljal do zmage z 2:1. Popeljal jo je na Euro 2024, v nogometna nebesa. Pred njim je z bele točke za izid 1:0 poskrbel Benjamin Šeško.

Preberite še:

Petar Stojanović
Sportal Ganljive besede Stojanovića. Lepo je, ko imaš takšne prijatelje v življenju.
Slovenija Nogomet
Sportal Veseli in težki trenutki slovenskih junakov #foto
Jaroslav Šilhavy
Sportal Češki selektor kljub vozovnici za Euro odstopil
Benjamin Šeško Slovenija
Sportal Vroči Šeško zaplesal na odru in nagovoril navijače: Moje ljudstvo! #video
Ne spreglejte