Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2023,
22.58

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24

Natisni članek

Harry Kane Sergio Ramos Inter Bayern München Manchester United Real Madrid UEFA liga prvakov

Sreda, 20. 9. 2023, 22.58

7 mesecev, 1 teden

Liga prvakov, skupinski del, 1. krog (sreda)

V Münchnu se je kresalo, presenečenje za podprvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24
Bayern München | Bayern je s 4:3 odpravil Manchester United. | Foto Reuters

Bayern je s 4:3 odpravil Manchester United.

Foto: Reuters

Na delu je bila še preostala polovica udeležencev lige prvakov. Poslastica večera se je odvila v Münchnu, kjer je Bayern s 4:3 ugnal Manchester United, Anglež Harry Kane je ob debiju v ligi prvakov v dresu nemškega velikana proti klubu iz svoje domovine dosegel zadetek. Inter, ki je v zadnjem finalu lige prvakov ostal praznih rok proti Manchester Cityju, je za uvod le remiziral v San Sebastianu (1:1). Rekorder tekmovanja, 14-kratni zmagovalec Real Madrid, je za uvod gostil novinca v elitni druščini, berlinski Union, in zmagal v zadnjih trenutkih srečanja (1:0). Visoko zmago je dosegel Arsenal, tri točke pa je vknjižil tudi italijanski prvak Napoli.

NK Olimpija : Lille konferenčna liga Timi Max Elšnik
Sportal Olimpija v Franciji praznih rok, zmagal njen naslednji tekmec

Liga prvakov, 1. krog

Sreda, 20. september:

Tudi drugi dan uvodnega kroga nogometne lige prvakov, ki je v torek postregel z zelo pestrim dogajanjem, v katerem so izstopali tudi slovenski legionarji (Benjamin Šeško, Kevin Kampl in Jan Oblak), je postregel z zanimivim dogajanjem.

Benjamin Šeško
Sportal Benjaminu Šešku je uspelo! Padel je rekord Leipziga.
Jan Oblak Lazio Atletico
Sportal Mojstrovina Jana Oblaka navdušila tudi Uefo

Bayern do treh točk na strelski poslastici

Na Allianz Areni se je odvila poslastica med Bayernom in Manchester Unitedom. Tokrat je bil v središču pozornosti Harry Kane. Kapetan angleške reprezentance in dolgoletni strelski kralj Tottenhama je v ligi prvakov debitiral v rdečem dresu Bayerna, usoda pa je hotela, da je to storil ravno proti klubu iz domovine, ki ga je v poletnem prestopnem roku hotel pripeljati na Old Trafford. Kane se je raje odločil za selitev na Bavarsko, že ob svojem prvem nastopu pa se je vpisal med strelce in se z Bayernom veselil zmage (4:3).

Andre Onana si je ob prvem golu Bayerna privoščil veliko napako. | Foto: Guliverimage Andre Onana si je ob prvem golu Bayerna privoščil veliko napako. Foto: Guliverimage

V Münchnu je bilo pestro. Gostujoči strateg Erik ten Hag ne more biti zadovoljen z začetkom sezone, na seznamu poškodovanih je ogromno igralcev, zdesetkana zasedba pa je bila brez moči tudi v Münchnu. Med drugim nista bila v kadru Mason Mount in Raphael Varane. Od prve minute je v konici napada zaigral mladi Danec Rasmus Höjlund, med vratnicama pa je stal Andre Onana, ki je še pred nekaj meseci v finalu lige prvakov z Interjem ostal praznih rok proti Manchester Cityju.

Ravno vratar Manchester Uniteda si je v 28. minuti tekme privoščil veliko napako, po kateri je Bayern povedel z 1:0. Leroy Sane je poskusil s strelom od daleč, ki najprej ni pretirano obetal, saj je žoga letela proti sredini gola, a je žoga vratarju angleške ekipe ušla v mrežo. Kot da to za Angleže še ne bi bilo dovolj, je za zdesetkano zasedbo Uniteda hitro sledila nova kazen. Po prodoru in podaji Musiale je le štiri minute kasneje z natančnim strelom v desni spodnji kot na 2:0 povišal Serge Gnabry.

Harry Kane je povišal na 3:1. | Foto: Reuters Harry Kane je povišal na 3:1. Foto: Reuters

A rdeči vragi so v drugem polčasu hitro zapretili. V 49. minuti je gol upanja za 1:2 dosegel Rasmus Hojlund, vendar je veselje gostov hitro ugasnilo. Le štiri minute kasneje je v kazenskem prostoru rdečih vragov z roko igral Christian Eriksen, sodnik srečanja Nyberg je po ogledu posnetka pokazal na najstrožjo kazen, z enajstih metrov pa je v polno meril Harry Kane in povišal na 3:1. Dogajanje se je potem povsem razživelo, v 56. minuti je Sane zadel še vratnico. 

Čeprav je imel Bayern nato nadzor nad dogajanjem, so se karte v zaključku tekme še premešale. V 88. minuti je na 2:3 znižal Casemiro in navijačem Uniteda vrnil upanje, a angleški predstavniki do konca niso več ogrozili vrat Bayerna. Že v sodnikovem podaljšku je Bayern še drugič na tekmi zadel vratnico, dokončni žebelj v krsto Manchester Uniteda pa je v 92. minuti zabil Mathys Tel. A tudi tu se toča zadetkov ni ustavila, končni izid je tri minute kasneje z drugim zadetkom na tekmi postavil Casemiro.

Inter le do točke Real Sociedad je ekspresno povedel, na koncu pa vknjižil točko. | Foto: Reuters Real Sociedad je ekspresno povedel, na koncu pa vknjižil točko. Foto: Reuters

Trener Interja Simone Inzaghi je v novo evropsko sezono vstopil s prevetreno zasedbo, ki je do začetka evropske sezone dosegala imenitne rezultate. Konec prejšnjega tedna je napolnila mrežo mestnemu tekmecu AC Milanu (5:1), zdaj pa se je moral italijanski prvoligaš v San Sebastianu proti Real Sociedadu zadovoljiti le s točko. Španska ekipa je srečanje odprla izjemno, saj je že v 4. minuti za 1:0 zadel Brais Mendez in šokiral Inter, ta pa je nato v 87. minuti le izenačil po zadetku Lautara Martineza.

Z enakim izidom (1:1) se je končal tudi obračun Seville in Lensa, ki v ligi prvakov igra prvič po 21 letih. Za Sevillo je zaigral tudi povratnik Sergio Ramos. Nekdanji kapetan madridskega Reala, ki je vajen osvajanja lige prvakov, je s Parižani zaman napadal evropski vrh, pri 37 letih pa se je vrnil k matičnemu klubu. V ligi prvakov je zdaj zbral že 138 nastopov. 

Arsenal je dosegel najvišjo zmago večera. | Foto: Reuters Arsenal je dosegel najvišjo zmago večera. Foto: Reuters

Visoko zmago je dosegel angleški podprvak Arsenal, ki je s 4:0 odpravil PSV. Za topničarje so se med strelce vpisali Bukayo Saka, Leandro Trossard, Gabriel Jesus in Martin Odegaard.

Napoli je z 2:1 ugnal Brago, gol za zmago italijanske zasedbe je padel v 88. minuti, ko je Sikou Niakate dosegel avtogol.

Rekorderji so se rešili v zadnjih trenutkih Jude Bellingham je "rešil" Real. | Foto: Reuters Jude Bellingham je "rešil" Real. Foto: Reuters

Na prvi tekmi so beli baletniki na Santiago Bernabeuu gostili nemškega debitanta v ligi prvakov Union Berlin, ki je že za uvod Realu povzročil veliko sivih las. Real, ki je imel sicer premoč na igrišču, je premoč kronal šele v sodnikovem podaljšku srečanja. V 94. minuti srečanja je za zmago z 1:0 zadel Jude Bellingham, ki se je letos poleti pridružil madridskemu klubu.

Galatasaray, krvnik Olimpije v kvalifikacijah za ligo prvakov, je v skupini A, kjer sta največja favorita za napredovanje Bayern in Manchester United, proti Köbenhavnu zaostajal že z 0:2, na koncu pa odnesel točko (2:2). Galatasaray se je v ligo prvakov vrnil prvič po letu 2019.

Liga prvakov, 1. krog

Torek, 19. september:

Sreda, 20. september:

Lestvice:

Lionel Messi Savdska Arabija
Sportal Nekaj bo manjkalo
Benjamin Šeško
Sportal Kakšen večer! Prvenec Šeška, velika čast za Kampla, Oblak ob zmago v zadnjih sekundah.
Mura Olimpija
Sportal Noro, koliko milijonov se nasmiha Olimpiji
Ne spreglejte