Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 8. 2023,
18.48

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

Natisni članek

Real Madrid PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe nogometna tržnica poletni prestopni rok

Torek, 22. 8. 2023, 18.48

8 mesecev, 1 teden

Kylian Mbappe

Dogaja se na polno! Najbolj vroča poletna saga dobila nov zasuk.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41
Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je dolgoletna želja madridskega Reala, tudi sam pa ne skriva simpatij do belih baletnikov. Obožuje pa tudi igranje v dresu PSG. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je dolgoletna želja madridskega Reala, tudi sam pa ne skriva simpatij do belih baletnikov. Obožuje pa tudi igranje v dresu PSG.

Foto: Reuters

Bo Kylian Mbappe nadaljeval sezono v dresu PSG ali še pred koncem poletnega prestopnega roka našel novega delodajalca? Vodstvo pariškega kluba je zaigralo na novo karto. Realu sporoča, kako je muhasti francoski zvezdnik na voljo za rekordnih 250 milijonov evrov. Nič več, nič manj. V Madridu naj bi se takšni zahtevi le nasmejali, a imajo načrt, kako pripeljati Mbappeja v Španijo še letos.

PSG Kylian Mbappe
Sportal Prva ničla za Elsnerja, prvaki tudi v drugo niso našli pravega recepta

Do konca poletnega prestopnega roka je v evropskih državah, kjer domujejo najmočnejši nogometni klubi, le še dober teden dni. Časa za to, da bi Kylian Mbappe, eden od najboljših igralcev na svetu in simbol novega, modernega obdobja nogometa, zapustil PSG, je vse manj.

Če ne bo odšel nikamor, hkrati pa bo ostalo pri tem, da ne bo podaljšal pogodbe z bogatim francoskim klubom, bo lahko po koncu sezone 2023/24 zapustil Park princev kot prost igralec. Temu pa se želi vodstvo bogatega francoskega kluba izogniti. Čeprav 24-letni napadalec še ni podaljšal sodelovanja, PSG upa, da si bo premislil. Optimizem dviguje nedavno izboljšanje odnosov z osrednjim zvezdnikom kluba, s katerim je bilo vodstvo kar nekaj časa na bojni nogi.

Kylian Mbappe se je tako veselil zadetku, ki ga je dosegel v nedeljo proti Toulousu. To je bil njegov prvi nastop za PSG v tej sezoni. | Foto: Reuters Kylian Mbappe se je tako veselil zadetku, ki ga je dosegel v nedeljo proti Toulousu. To je bil njegov prvi nastop za PSG v tej sezoni. Foto: Reuters

Sprva so mu rekli, naj do konca julija sporoči, ali bo podaljšal pogodbo s klubom. Ker jim je Francoz pokazal, da tega ni pripravljen narediti, so mu zabičali, da v tem primeru ne bo igral ne treniral z ekipo. A ni trajalo dolgo, da so spremenili odločitev. Čeprav je najboljši strelec francoskega prvenstva izpustil dobršen del priprav, se je pridružil ekipi in v nedeljo dočakal priložnost. Proti pokalnemu zmagovalcu Toulousu ni zaigral od prve minute, ampak je vstopil v igro kot rezervist in nato z bele točke dosegel edini zadetek za PSG. To je bil zadetek, vreden za točko (1:1).

Prihod Dembeleja in odhod Neymarja 

Kylian Mbappe si deli slačilnico z Ousmanejem Dembelejem tudi v klubu. | Foto: Reuters Kylian Mbappe si deli slačilnico z Ousmanejem Dembelejem tudi v klubu. Foto: Reuters Zakaj naj bi se odnosi otoplili? Vodstvo PSG noče kar tako izgubiti najboljšega igralca, še zlasti brez odškodnine. Zato so Mbappeju pred uvodno tekmo PSG, ko se je doma razšel z Lorientom brez zadetkov, Kylian takrat ni kandidiral za srečanje, dovolili, da se vrne v ekipo. Tako je začel trenirati in sodelovati z novim strategom Luisom Enriquejem.

V dobro voljo ga je spravil prihod reprezentančnega soigralca Ousmaneja Dembeleja, ki je prišel iz Barcelone. Druži ju veliko prijateljstvo, pogosto preživljata skupaj tudi počitnice. Ko pa je Park princev zapustil še Neymar in se preselil v Savdsko Arabijo, je postal nasmeh Mbappeja še bolj prešeren. Z Brazilcem, ki so ga pogosto pestile zdravstvene težave, ni bil v pretirano dobrih odnosih, hkrati pa se je osvobodil tudi igralni položaj na levi strani napada. Mbappe ga obožuje, a je na njem večkrat igral Neymar.

Poti Neymarja in Kyliana Mbappeja sta se razšli. Brazilec ne bo več igral v evropski ligi prvakov, ampak azijski različici. | Foto: Reuters Poti Neymarja in Kyliana Mbappeja sta se razšli. Brazilec ne bo več igral v evropski ligi prvakov, ampak azijski različici. Foto: Reuters

Vodstvo kluba verjame, da bi lahko Mbappeja, če bo ostal pri PSG in zaigral za klub tudi v tej sezoni, do konca izteka pogodbe še prepričali, da vendarle podaljša sodelovanje. V tem primeru želi v pogodbo dodati odkupno klavzulo, ki bi znašala 250 milijonov evrov. S tem bi Mbappe, če bi ga kdo želel kupiti, poskrbel za najdražji prestop vseh časov. Dražji tudi od tistega, ko je PSG za nakup Neymarja, dolgoletnega soigralca Mbappeja v Parizu, leta 2017 plačal Barceloni 222 milijonov evrov.

Pri Realu so se le nasmejali

Bo Florentino Perez osrečil navijače Reala in še to poletje pripeljal vročega francoskega napadalca? | Foto: Reuters Bo Florentino Perez osrečil navijače Reala in še to poletje pripeljal vročega francoskega napadalca? Foto: Reuters Tako naj bi se vodstvo PSG opogumilo tako, da naj bi po poročanju španskega dnevnika El Debate sporočili madridskemu Realu, da je na voljo za 250 milijonov evrov. Za četrt milijarde evrov.

V taboru kraljevega kluba naj bi se temu nasmejali. Real pri tako visoki kupčiji ne namerava sodelovati, je pa pripravljen, če PSG ne želi prihodnje leto izgubiti Mbappeja zastonj, saj bi Francoz po izteku pogodbe po koncu sezone 2023/24 postal prost igralec, zanj plačati 130 milijonov evrov. In pripeljati Francoza na Santiago Bernabeu še v tem poletnem prestopnem roku, torej pred začetkom septembra. Skupaj z bonusi in dodatki bi lahko ponudbo povišali na 175 milijonov evrov, več pa naj ne bi bili pripravljeni ponuditi. Če PSG tega ne bo sprejel, so pripravljeni čakati, potrpeti še eno leto, nato pa ga prihodnje leto dobiti zastonj.

Če ne bo sprememb, bo Kylian Mbappe, ki se je tako veselil zadetku v Toulousu skupaj z Achrafom Hakimijem, v soboto odigral prvo tekmo na Parku princev v novi sezoni. V Parizu bo gostoval Lens. | Foto: Reuters Če ne bo sprememb, bo Kylian Mbappe, ki se je tako veselil zadetku v Toulousu skupaj z Achrafom Hakimijem, v soboto odigral prvo tekmo na Parku princev v novi sezoni. V Parizu bo gostoval Lens. Foto: Reuters

Če Mbappe vmes vseeno ne bi podaljšal pogodbe, kar pa je tvegana karta, na katero še vedno igra vodstvo PSG, ki polni klubsko blagajno s katarskim kapitalom. In si še kako želi največjega cilja, osvojitve lige prvakov. Naskakoval ga je s sanjskim trojčkom v napadu (Mbappe-Messi-Neymar), a mu ni uspelo. Zdaj ne bi bilo več presenečenje, če bi do konca avgusta ostal še brez Mbappeja in v tej sezoni naskakoval evropski naslov s povsem novim trojčkom v napadu.

Maribor Fenerbahče
Sportal Petar Stojanović zapušča Empoli, Maribor se je okrepil z Makedoncem
Ne spreglejte