Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2023,
20.45

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

Natisni članek

Petar Stojanović Al Nassr Otavio Behar Feta NK Maribor NK Maribor poletni prestopni rok Lewis Hall nogometna tržnica Newcastle United

Torek, 22. 8. 2023, 20.45

8 mesecev, 1 teden

NOGOMETNA TRŽNICA, 22. avgust

Petar Stojanović zapušča Empoli, Maribor se je okrepil z Makedoncem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37
Maribor Fenerbahče | Damir Krznar je v Mariboru pozdravil igralsko okrepitev. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Damir Krznar je v Mariboru pozdravil igralsko okrepitev.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Petar Stojanović zapušča Empoli. V nadaljevanju sezone naj bi zaigral v serie B in oblekel dres Sampdorie. Maribor se je okrepili z novim krilnim napadalcem. Vrzel, nastalo s selitvijo Ivana Brnića v Grčijo, bo zapolnil 20-letni mladi reprezentant Severne Makedonije Behar Feta. Savdski klub Al-Nassr je pripeljal novo drago okrepitev. Iz Porta je za 60 milijonov evrov prišel Brazilec s portugalskim potnim listom Otavio.

Kylian Mbappe
Sportal Dogaja se na polno! Najbolj vroča poletna saga dobila nov zasuk.

"Gre za mladega, nadarjenega nogometaša, ki ima dinamiko, hitrost, sposobnost v igri ena na ena. Že zdaj se je znašel pod drobnogledom večjih klubov. Dogovor je sklenjen za tri leta, ob plačilu določenega nadomestila klubu. Del denarja, pridobljenega od odškodnine za Brnića, smo morali vložiti v dopolnitev ekipe, in menim, da smo poiskali ustrezno rešitev," je za spletno stran povedal športni direktor Marko Šuler.

Pred prihodom na Štajersko je Behar Feta igral za klub Voska Sport iz Ohrida. Za zmagovalca makedonske druge lige v sezoni 2022/23 je na 28 tekmah prispeval 29 golov.

"Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. To je zame pomemben korak naprej v karieri. Vsi dobro vemo, kaj pomeni 16-kratni prvak Slovenije in kakšno zgodovino ima. Gre za velik izziv za mladega igralca in komaj čakam, da se pridružim moštvu na treningih, tekmah," je ob prihodu v Ljudski vrt povedal Feta.

Petar Stojanović je standardni slovenski reprezentant. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Petar Stojanović je standardni slovenski reprezentant. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Stojanović se bo pridružil Sampdorii

Slovenski nogometni reprezentant Petar Stojanović bo zamenjal klub in ligo v Italiji. Kot poroča italijanski portal Tuttomercato, se bo iz Empolija v serie A preselil k Sampdorii, ki v tej sezoni igra v drugoligaški serie B. 

Kot piše portal, je Sampdoria sklenila pogodbo s Stojanovićem na podlagi dogovora med kluboma oziroma menjave igralcev, saj je v drugo smer k Empoliju odšel dosedanji član Sampdorie, Poljak Bartosz Bereszynski. Stojanović je za Empoli igral od leta 2021, zbral je 64 nastopov in dosegel en gol. Trener Sampdorie je legendarni italijanski nogometaš Andrea Pirlo, v prejšnji sezoni, ko je imel klub velike finančne težave, pa ga je vodil Srb Dejan Stanković.

Otavio je za Porto odigral 283 tekem in dosegel 31 zadetkov. | Foto: Guliverimage Otavio je za Porto odigral 283 tekem in dosegel 31 zadetkov. Foto: Guliverimage

Otavio iz Porta k Ronaldu v Riad

Bogati klub Al-Nassr je pripeljal novo drago okrepitev. Iz Porta je za 60 milijonov evrov prispel portugalski reprezentant Otavio. 28-letni zvezni igralec je v zadnjih sezonah blestel v dresu Porta, zdaj pa si bo delil slačilnico z rojakom Cristianom Ronaldom, senegalcem Sadiom Manejem, Hrvatom Marcelom Brozovićem in druščino.

Otavio se je Portu pridružil leta 2014, ko je prišel iz Internacionala, za Portugalsko pa lahko igra od leta 2021. "Težko je zapustiti klub po devetih letih, a takšno je pač nogometno življenje," je ob slovesu od Porta dejal portugalski vezist.

Hall kot posojen igralec za Newcastle

Nogometaš Chelseaja Lewis Hall se je kot posojen igralec za eno sezono pridružil Newcastlu. Kot so sporočili iz angleškega prvoligaša, bodo v klubu Halla po koncu posojilne pogodbe bržkone odkupili.

Kluba se pogovarjata o prestopu 18-letnega diplomanta akademije, pri čemer naj bi Newcastle svojim tekmecem iz angleške nogometne premier league ponudil 28 milijonov funtov (33 milijonov evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hall je v začetku avgusta podpisal novo šestletno pogodbo in ostal na Stamford Bridgeu, vendar je zanimanje Newcastla privedlo do tega, da se je Chelsea ločil od branilca, ki je v minuli sezoni zbral 11 nastopov v prvi ekipi, vključno z devetimi v prvi ligi.

Preberite še:

Španija Luis Rubiales
Sportal Opravičilo za sporni poljub na usta
Thierry Henry
Sportal Thierry Henry ima novo službo
Igor Biščan
Sportal Nekdanji trener Olimpije ostal brez službe pri Dinamu
Ne spreglejte