Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2023,
22.42

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Benjamin Verbič Andraž Šporar Panathinaikos Dinamo Zagreb Ludogorec Razgrad NK Olimpija NK Olimpija liga prvakov liga prvakov

Sreda, 26. 7. 2023, 22.42

9 mesecev, 1 teden

Kvalifikacije za ligo prvakov, 2. krog (prve tekme)

Evrogol Elšnika, nato pa nesrečen zdrs Ratnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
liga prvakov NK Olimpija Valmiera Mustafa Nukić | Olimpija je v prvem krogu kvalifikacij s 4:2 odpravila Valmiero. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Olimpija je v prvem krogu kvalifikacij s 4:2 odpravila Valmiero.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov z bolgarskim prvakom Ludogorcem igrali 1:1. Evrogol je zabil Timi Max Elšnik, a so nato po nesrečnem zdrsu Marcela Ratnika domači izenačili. V drugem polčasu je zmaje z izjemnimi obrambami reševal Matevž Vidovšek. Nekaj tekem so odigrali že v torek. Dinamo Zagreb je kazahstansko Astano nadigral s 4:0, Panathinaikos pa Dnipro-1 s 3:1. Zadel je tudi Andraž Šporar.

Joao Henriques
Sportal Optimizem pri Olimpiji: Presenetili smo mnoge #video

Kvalifikacije za ligo prvakov, 2. krog (prve tekme):

Sreda, 26. julij:

NK Olimpija : Valmiera, kvalifikacije liga prvakov
Sportal Olimpija strla latvijski oreh in dobila tekmeca, udarec za Ferencvaroš

Čez dan v Razgradu 40 stopinj Celzija

V sredo čez dan je bilo v Razgradu kar 40 stopinj Celzija, v času tekme se je "ohladilo" na 30 stopinj Celzija. "Vroče je, a navajeni smo. V moštvu imamo kar nekaj Brazilcev in Portugalcev, ki bolje poznajo takšne temperature. Igrišče je dobro pripravljeno. Pričakujem pravo nogometno vzdušje in ekipi, ki bosta igrali na zmago. Težko bo. Ludogorec je vsekakor favorit. To spoštujemo, vendar verjamemo v svoje sposobnosti. Igrali bomo na pozitiven rezultat, saj želimo pred domačimi navijači iskati napredovanje," je pred tekmo s serijskim bolgarskim prvakom Ludogorcem poudaril trener Olimpije Joao Henriques.

Hiter gol Elšnika, nesrečen zdrs Ratnika

Timi Max Elšnik | Foto: Grega Valančič/Sportida Timi Max Elšnik Foto: Grega Valančič/Sportida Pretekli konec tedna je Olimpija v prvem krogu slovenskega prvenstva z 1:2 izgubila proti Kopru, a takrat v prvi postavi ni bilo vseh najboljših. Za prvo tekmo z Ludogorcem so bili v prvi enajsterici vendarle tudi vsi trije ljubljenci ljubljanskih navijačev Mustafa Nukić, Timi Max Elšnik in Svit Sešlar. In prav kapetan Olimpije je bil tisti, ki je poskrbel za spremembo na semaforju. Domači so v 15. minuti izgubili žogo, dobil jo je Elšnik, ki je imel dovolj prostora, da je močno streljal s 25 metrov in zadel za vodstvo z 1:0. Tri minute pozneje je še enkrat poskusil s strelom z velike razdalje. V nadaljevanju polčasa je imel Ludogorec žogo več časa in je odločno krenil proti golu. Prvo lepo priložnost je imel v 23. minuti Kiril Despodov s prostega strela, a je žoga zadela prečko. V 44. minuti pa je nesrečno spodrsnilo Marcelu Ratniku, padel je na zadnjico, Dominik Jankov pa je z žogo sam stekel proti Matevžu Vidovšku in ga brez težav premagal za izid prvega polčasa 1:1.

V drugem polčasu reševal Vidovšek

Matevž Vidovšek | Foto: Nik Moder/Sportida Matevž Vidovšek Foto: Nik Moder/Sportida Tudi v drugem delu igre je bila Olimpija enakovreden nasprotnik bogatejšemu tekmecu. Sprva je igro motil močan dež, ko se je ta umiril, pa so domači prevzeli nekaj pobude. A se je dvakrat res izkazal Vidovšek, v 61. minuti je bil Matias Tissera tako ali tako v prepovedanem položaju, tri minute pozneje pač ne, a je bil vratar Olimpije res v odlični dnevni formi. V 68. minuti je Tissera sicer zadel, a je bil že pred tem v prepovedanem položaju Despodov in gola sodniki niso priznali. Osrednja branilca Ratnik in Ahmet Muhamedbegović sta imela tudi v zaključku tekme precej težav, a ju je reševal Vidovšek. V 80. minuti je branil kar dvakrat, Spasu Delevu in Tisseri.

Toča golov Dinama, zadel tudi Šporar

Andraž Šporar | Foto: Guliverimage Andraž Šporar Foto: Guliverimage Hrvaški prvak Dinamo Zagreb je že na prvi tekmi naredil ogromen korak proti tretjemu krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Z golom Bruna Petkovića in hat-trickom Luke Ivanušca je kazahstansko Astano premagal s 4:0. Na tekmi med Panathinaikosom in Dniprom pa je bil v središču pozornosti slovenski reprezentant Andraž Šporar. Zabil je prvi gol za grško ekipo. Zmagala je s 3:1. Igral je do 78. minute. Zadnjih 20 minut je bil na zelenici Benjamin Verbič in podal za drugi gol Panathinaikosa. Adama Gnezde Čerina ni bilo v kadru.

Tekmi med Žalgirisom in Galatasarayem ter Dinamom iz Zagreba in Astano sta zanimivi s stališča morebitnih tekmecev slovenskega prvaka Olimpije v nadaljevanju evropske sezone, saj bi se v primeru zmage nad Ludogorcem v tretjem krogu lige prvakov merila z zmagovalcem prvega omenjenega dvoboja, v primeru poraza pa s poražencem drugega v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo.

Povratna tekma bo prihodnji torek v ljubljanskih Stožicah.

NK Olimpija : Valmiera, kvalifikacije liga prvakov
Sportal Koga bi lahko Olimpija dobila v tretjem krogu?

Kvalifikacije za ligo prvakov, 2. krog (prve tekme):

Torek, 25. julij:

Sreda, 26. julij:

trenerji prve lige
Sportal Trenerji pred prvim krogom previdni, Riera pravi, da bo manj govoril #video
prva liga NK Aluminij NK Celje Luka Bobičanec ALbert Riera
Sportal Maribor našel novega golgeterja, poraz Olimpije, Celjane rešil Bobičanec
trenerji prve lige Albert Riera
Sportal Riera iskreno o prelomljeni obljubi: Nikogar nisem izdal, oni me niso želeli
Ne spreglejte