Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
12. 10. 2016,
18.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Jesse Lingard Marcus Rashford Aljaž Struna Gareth Southgate Joe Hart nogomet kvalifikacije za SP 2018 kvalifikacije

Sreda, 12. 10. 2016, 18.05

6 let, 6 mesecev

Ko je Slovenec njegovega soigralca prijel za vrat, je izgubil glavo #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Jesse Lingard | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Zvezdniška Anglija je na torkovem srečanju kvalifikacij za SP 2018 v Stožicah komaj rešila točko (0:0), njihova nemoč proti razpoloženim Slovencem pa se je kazala tudi na grobi igri. Po grdem prekršku Gary Cahilla nad Josipom Iličićem, ki ga je grdo zadel s podplatom, je zavrelo, v glavni vlogi pa je bil Jesse Lingard.

Mladenič Manchester Uniteda je znan po tem, da je zelo  vročekrven, sploh ko gre za obrambo svojih soigralcev. Čeprav ima, če se malo pošalimo, s posteljo vred dobrih 50 kilogramov, se ne ustraši nikogar in tako je bilo tudi v Stožicah.

Po tistem grdem prekršku nekaj minut pred koncem tekme, ko je prvega moža Slovenije Josipa Iličića s podplatom zadel robustni Gary Cahill, se je začelo prerivanje. Aljaž Struna je rezervista Markusa Rashforda prijel tudi za vrat, kar je zavrelo kri pri Jesseju Lingardu, ki je v bran klubskemu soigralcu pri rdečih vragih nemudoma skočil v bran.

Kako je se Lingard zapodil v slovenskega branilca 

Selektor jezen ...

Gesta 23-letnega krilnega napadalca je po tekmi razjezila tako angleškega selektorja kot tudi vratarja Joa Harta, ki je bil na koncu vesel, da Lingarda nemški sodnik ni poslal v slačilnico.

"Povedali so mi, da izgubi glavo, če kdo položi roko na Markusa. To je zadeva, ki se je jo bo moral hitro odvaditi," je potezo Lingarda komentiral začasni angleški selektor Gareth Southgate. "Nevarno je, da prejmeš rdeč karton in zaradi neumnosti pustiš na cedilu vso ekipo," je še dodal selektor Anglije.

Fotogalerija s tekme Slovenija vs. Anglija:

Fotogalerija
1 / 47

... Hart ravno tako

Z njim pa se je strinjam tudi prvi mož tekem v Stožicah, angleški vratar Joe Hart, ki je srboriteža lastno ročno odnesel z mesta prepira: "Ne zanima me, kaj je bilo. Ne moreš izgubiti glave na tak način. Srečo smo imeli, da ga nismo izgubili."

Glede na to, da se to ni zgodilo prvič, je vprašanje, če se bo Lingard odvadil tega početja, da je temu res tako, pa je potrdil tudi s svojim Twittom in objavo na Instgramu. "Vedno ob tebi, brat," je zapisal očitno varnostnik 18-letnega napadalca Rashforda.

Podobnemu dogodku smo bili priča tudi na lanskem mestnem derbiju:

Ne spreglejte