Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 12. 2017,
19.40

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

NK Rijeka Matjaž Kek Matic Črnic Rujevica

Sreda, 13. 12. 2017, 19.40

6 let, 4 mesece

Rijeka v polfinalu hrvaškega pokala

Kek se je znašel v škripcih, nato ga je rešil evrogol #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Matjaž Kek | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Nogometaši Rijeke pod vodstvom Matjaža Keka ostajajo v boju za dvojno lovoriko. V nenavadnem četrtfinalu hrvaškega pokala, kjer je bil Inter iz Zaprešića na lastno željo gostitelj na reškem štadionu Rujevica, so zmagali z 2:1. Matic Črnic se je po dolgem času znašel v začetni postavi.

Vodstvo Interja je zaradi slabega stanja travnate površine na igrišču v Zaprešiću naslovilo prošnjo Rijeki in hrvaški nogometni zvezi (HNS), da se tekma odigra na Rujevici, ki slovi po eni od najbolj kakovostnih zelenic na Hrvaškem. Krovna zveza je nenavadni želji, s katero je Inter izgubil pomembno prednost, ki bi mu lahko v izločilnem delu pokala, tekmovanja, znanega po številnih presenečenjih, ustregla.

Rijeka gost na svojem štadionu

Moštvo iz okolice Zagreba se je odpravilo na Reko in se pogumno zoperstavilo favoritu. Kekova četa se je po prvi tretjini tekme znašla v težavah, saj so ''gostje'', ki so bili na tej tekmi uradno gostitelji, tako da je morala Rijeka na svojem štadionu igrati v gostujočih modro-črnih dresih, povedli z 1:0.

Izenačujoči zadetek Puljića za 1:1:

Navijači Rijeke so bili slabe volje le nekaj trenutkov, saj je že v naslednjem napadu odgovoril Jakov Puljić. Strelec atraktivnega zadetka na evropskem srečanju proti Milanu (2:0) je znova dvignil na noge navijače Rijeke.

Z roba kazenskega prostora je mojstrsko zatresel mrežo Interja in z evrogolom vrnil v igro Rijeko, ki v tej sezoni brani dvojni hrvaški naslov. V prvenstvu bo težko ubranila naslov, saj za vodilnim Dinamom zaostaja kar 15 točk, v pokalu pa je od ubranitve lovorike oddaljena le še dva koraka. Proti Interju ji je zmago prinesel švicarski reprezentant Mario Gavranović.

Zadetek Gavranovića za zmago z 2:1:

Črnic odigral 70 minut

Matjaž Kek je nekdanjega nogometaša Maribora in Domžal uvrstil v začetno enajsterico Rijeke. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je nekdanjega nogometaša Maribora in Domžal uvrstil v začetno enajsterico Rijeke. Foto: Vid Ponikvar V 70. minuti je igrišče zapustil Matic Črnic. Po dolgem času je zaigral v udarni enajsterici in sodeloval v nekaterih nevarnih napadih Rijeke.

Na zadnji prvenstveni tekmi se je prvič v tej sezoni vpisal med strelce, v izdihljajih jesenskega dela pa je lahko končno zadovoljen z minutažo, ki mu jo namenja rojak Matjaž Kek. Nekdanji slovenski strateg si je lahko po zmagi nad Interjem oddahnil. V polfinalu pokala se je pridružil Dinamu, Lokomotivu (oba iz Zagreba) in splitskemu Hajduku.

Rijeka bo naporen jesenski del končala v nedeljo z domačo prvenstveno tekmo proti Rudešu.

Ne spreglejte