Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 5. 2017,
14.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Slaviša Stojanović Branko Elsner Roman Bezjak Dinamo Zagreb

Ponedeljek, 1. 5. 2017, 14.10

6 let, 7 mesecev

Po Elsnerju in Stojanoviću še Kek?

Kek opozarja na čudeže: Čestitke so prenagljene

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Matjaž Kek lahko postane tretji slovenski trener, ki bi na delu v tujini osvojil naslov državnega prvaka. Z Rijeko ima pet krogov pred koncem hrvaškega prvenstva pred zagrebškim Dinamom osem točk prednosti, a še noče proslavljati. Opozarja, da se v nogometu dogajajo tudi čudeži.

Le Branko Elsner in Slaviša Stojanović vesta, kako je kot slovenski trener osvojiti naslov prvaka v drugi državi. Žal že pokojni Elsner, ki si je prislužil naziv očeta slovenskih trenerjev, skupaj s sinovi in vnuki, zelo prisotnimi v nogometnem okolju, je dvakrat osvojil avstrijsko prvenstvo s Tirolom iz Innsbrucka (1972 in 1975), nekdanji slovenski selektor, ki je nazadnje deloval na Kitajskem (Changchun Yatai), pa je Crveno zvezdo leta 2014 popeljal na srbski prestol.

Kek opozarja, da še ni konec

Nogometaši Rijeke imajo pred Dinamom osem točk prednosti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Rijeke imajo pred Dinamom osem točk prednosti. Foto: Grega Valančič/Sportida Kaj kmalu se jima lahko na seznamu, ki ne zajema veliko imen, pridruži še Matjaž Kek. Mariborčan v tej sezoni sploh še ni izgubil dvoboja. Je edini strateg v Evropi, ki je vodil moštvo tako na evropskih kot tudi domačih tekmah in še ni naletel na tekmeca, ki bi mu moral čestitati za zmago. Na Hrvaškem se mu nasmiha zgodovinski podvig, saj se Rijeka še nikoli ni dokopala do naslova državnega prvaka.

Pet krogov pred koncem prvenstva ima pred edinim tekmecem, ki še vztraja v boju za naslov, to je zagrebški Dinamo, osem točk prednosti. Navijači Rijeke so evforični. Po sobotni zmagi nad Interjem (2:0) je na Rujevici po tekmi glasno odmevalo ''šampioni, šampioni'', a 55-letni Štajerec v skladu s svojim značajem, ta je opazen tudi na tekmah, kjer si le poredko dovoli, da ga ponesejo čustva, ostaja previden.

Navijači Rijeke so prepričani, da jim letos ne more več pobegniti naslov hrvaškega prvaka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijači Rijeke so prepričani, da jim letos ne more več pobegniti naslov hrvaškega prvaka. Foto: Grega Valančič/Sportida

''V nogometu se dogajajo veliki čudeži. Dobro veste, kakšen sem. Ni mi lahko, ko moram stalno opozarjati, da še ni vsega konec. Razumem navijače, ljudi, ki niso neposredno v športu, a do konca sezone nas čaka še pet tekem. V igri je 15 točk, matematika pa je preprosta. Hvala za čestitke, a so prenagljene. Napravili smo še en korak, zdaj pa sledi zahtevna tekma proti Lokomotivi. Zdaj se bodo začele pojavljati zgodbe, naša naloga pa je, da ostanemo zbrani za delo in se ne oziramo na druge stvari,'' je po poročanju reškega časnika Novi list sporočil Kek in dal vedeti, da se bo ta teden na Hrvaškem na veliko opozarjalo na povezanost Dinama in Lokomotive, dveh zagrebških klubov, ki tesno sodelujeta.

Kako je Rijeka premagala Inter z 2:0? Drugi zadetek je dosegel Roman Bezjak.

Dinamo že v četrtek, Kekova zasedba šele v soboto

Kek že ima izkušnje z osvajanjem državnih naslovov. Najboljši je bil že z Mariborom v 1. SNL. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kek že ima izkušnje z osvajanjem državnih naslovov. Najboljši je bil že z Mariborom v 1. SNL. Foto: Grega Valančič/Sportida Številni hrvaški klubi opozarjajo, da sodelujeta celo več od dovoljenega in da Lokomotiva, ki je v zadnjih sezonah z Dinamom izmenjala kopico nogometašev, zaradi neuradne vloge Dinamove podružnice sploh ne bi smela igrati v prvoligaški konkurenci. Usoda je hotela, da bodo oči navijačev Dinama, ki še verjamejo v čudež, na katerega opozarja tudi Kek, prihodnji konec tedna uperjene prav v Lokomotivo.

Če bi prekrižala načrte Rijeki in ji prizadejala prvi poraz v tej sezoni, bi lahko Dinamo zaostanek za Kekovo zasedbo znižal na pet točk razlike. Zanimivo je, da bodo modri tekmo 32. kroga hrvaškega prvenstva odigrali že v četrtek, ko bodo gostovali v zagrebškem predmestju pri Interju iz Zaprešića. Rijeka bo na delu v Zagrebu pri Lokomotivi v soboto.

Ne spreglejte