Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2024,
22.43

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Juventus Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Inter Milano AC Milan italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 8. 4. 2024, 22.43

2 tedna, 6 dni

Italijansko prvenstvo, 31. krog

Vodilni Inter uspešen v Vidmu, Juventus ugnal Fiorentino, Cagliari si rešuje kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Sandi Lovrić | Sandi Lovrić je z Interjem izgubil 1:2 in si poškodoval desno stegensko mišico. | Foto Guliverimage

Sandi Lovrić je z Interjem izgubil 1:2 in si poškodoval desno stegensko mišico.

Foto: Guliverimage

Za konec 31. kroga italijanskega prvenstva so vodilni nogometaši Interja gostovali v Vidmu pri Udineseju z Jako Bijolom in Sandijem Lovrićem. Na koncu je Inter slavil z 2:1. Bijol je odigral vso tekmo, Lovrić pa je vstopil v igro, a odigral le 20 minut, nato pa zaradi poškodbe stegenske mišice zapustil igro. Rimski derbi med Romo in Laziem se je končal z 1:0 v korist prve. Bologna je v nedeljo remizirala pri Frosinoneju in se utrdila na četrtem mestu, ki vodi v ligo prvakov. Če bi ji uspelo, bi bil to njen največji uspeh v tem stoletju.

Jaka Bijol Udinese
Sportal Nič novega: nov remi za Slovenca, nova zmaga Interja

Vodilna ekipa italijanske serie A Inter Milan je v ponedeljek gostovala pri Udineseju. To sezono se v prvi italijanski ligi dve stvari dogajata najbolj pogosto: zmage Interja in remiji Udineseja. Vsaj nekaj od tega se bo tokrat spremenilo. Na koncu je Inter slavil z izidom 2:1.

Kljub dominaciji Interja je domače v 40. minuti v vodstvo popeljal 22-letni Srb Lazar Samardžić, izjemno slabo pa je pri golu posredoval tudi vratar Yann Sommer. Inter je izenačil šele v 55. minuti, potem ko je z enajstih metrov zadel Turek Hakan Calhanoglu. Šele v peti minuti sodnikovega dodatka pa je zmago Interju, ki je imel veliko premoč, priigral Davide Fratessi, ki je priložnost za igro dobil šele v 68. minuti.

Za odločilni gol je najbolj zaslužen Lautaro Martinez, ki je odlično streljal z razdalje, vratar Maduka Okoye je žogo s pomočjo vratnice sicer vrnil na igrišče, pri odbiti žogi pa se je najbolje znašel Fratessi in poskrbel, da je Udinese še sedmič zaporedoma doma ostal brez zmage. Jaka Bijol je odigral vso tekmo, poškodovanega Sandija Lovrića pa so v 82. minuti odnesli z igrišča na nosilih.
Sandi Lovrić
Sportal Sandi Lovrić si je huje poškodoval stegensko mišico. Kaj to pomeni za Euro 2024?

Milan suveren, izgredi v Rimu

Uvodno sobotno tekmo sta igrala Milan in Lecce, gladko so jo dobili favorizirani domačini. Christian Pulisic in Olivier Giroud sta zadela v šesti in 20. minuti, Rafael Leao pa je v 53. minuti potrdil peto zaporedno ligaško zmago gostiteljev. Lecce je od 45. minute igral brez izključenega Nikole Krstovića.

V Rimu sta se pomerila Roma in Lazio. Že pred tekmo so za delo policije poskrbeli navijači obeh ekip, v bližini stadiona se je približno 200 Lazievih pristašev spopadlo s stoterico Rominih, policisti so aretirali enega izgrednika. Na sami tekmi pa je padel le en zadetek, tega je v 42. minuti dosegel Gianluca Mancini.

Federico Gatti je popeljal Juventus v vodstvo na srečanju proti Fiorentini. | Foto: Reuters Federico Gatti je popeljal Juventus v vodstvo na srečanju proti Fiorentini. Foto: Reuters

V nedeljo zvečer je Juventus ugnal Fiorentino tesno z 1:0, edini gol na tekmi pa je v 21. minuti dosegel Federico Gatti. A zmaga ekipe iz Torina bi bila lahko precej izdatnejša. To je preprečil VAR, saj so Weston McKennie (6.), Gleison Bremer (12.) in Dušan Vlahović (32.) zatresli mrežo Fiorentine, pregledi posnetkov pa so pokazali, da na nepravilen način. Bremer je v prvem delu zadel tudi okvir vrat.

Preobrat Napolija, Cagliari ugnal Atalanto

Nogometaši Cagliarija so premagali Atalanto in se na lestvici povzpeli kar za štiri mesta. Vsaj začasno so s 13. mestom v območju, ki zagotavlja obstanek v družbi najboljših. Začelo se je po načrtih favorizirane ekipe iz Bergama, za katero je zadel Gianluca Scamacca (13. minuta). Še pred odmorom pa je izid poravnal Tommaso Augello (42.). Ekipi iz Sardinije je pomembne tri točke v 88. minuti z odločilnim golom na tekmi zagotovil Nicolas Viola (88.).

Cagliari ima zdaj pred 18. Frosinonejem oz. območjem izpada štiri točke prednosti. Ta se je popoldan s četrtouvrščeno Bologno presenetljivo razšel z 0:0 ter ekipi iz Emilije Romanje preprečil, da se spet povzpne na tretje mesto za milanska kluba Inter in Milan.

Victor Osimhen se je vpisal med strelce na tekmi proti Monzi. | Foto: Reuters Victor Osimhen se je vpisal med strelce na tekmi proti Monzi. Foto: Reuters

Napoli je po preobratu v drugem polčasu s 4:2 (0:1) slavil pri Monzi in napredoval na sedmo mesto. Za šesto Atalanto zaostaja za dve točki.

Genoa pa je z 2:1 slavila v Veroni in ima le točko prednosti pred Frosinonejem. Domači so povedli po golu Federica Bonazzolija (8.), v sodnikovem dodatku prvega dela pa je izenačil Caleb Ekuban. Zmago je gostom po preobratu priigral Albert Gudmundsson (58.).

Italijansko prvenstvo, 31. krog:

Petek, 5. april:

Sobota, 6. april:

Nedelja, 7. april:

Ponedeljek, 8. april:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

23 – Lautaro Martinez (Inter)
15 – Vlahović (Juventus)
13 – Giroud (Milan) 
12 – Dybala (Roma), Gudmundsson (Genoa), Osimhen (Napoli), Zapata (Torino),
11 – Koopmeiners (Atalanta), 
10 – Kvaratskhelia (Napoli), Lukaku (Roma), Orsolini (Bologna), Pulisic (AC Milan), Soule (Frosinone), Thuram (Inter), Zirkzee (Bologna), 
9 – Berardi (Sassuolo), Calhanoglu (Inter), Pinamonti (Sassuolo)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Juventus
Sportal Juventus z lepo prednostjo, do boljšega izhodišča še Fiorentina
Ne spreglejte