Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2024,
22.48

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Napoli Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Juventus Inter Milano AC Milan italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 1. 4. 2024, 22.48

3 tedne, 3 dni

Italijansko prvenstvo, 30. krog

Nič novega: nov remi za Slovenca, nova zmaga Interja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Jaka Bijol Udinese | Jaka Bijol je odigral celotno tekmo. | Foto Guliverimage

Jaka Bijol je odigral celotno tekmo.

Foto: Guliverimage

Udinese z Jako Bijolom in Sandijem Lovrićem je v 30. krogu italijanske serie A remiziral s Sassuolom (1:1), za Videmčane pa je bila to že 16. delitev točk v sezoni. Vodilni Inter je na zadnji tekmi kroga z 2:0 ugnal Empoli. Drugouvrščeni AC Milan je Fiorentino v gosteh premagal z 2:1. Milančani za vodilnim Interjem zaostajajo visokih 14 točk. Aktualni prvak Napoli je na prvi tekmi kroga z 0:3 izgubil proti Atalanti in tako zdrsnil na sedmo mesto, ki ne prinaša več Evrope. V krizi je tudi tretji na lestvici Juventus, ki je že štiri tekme brez zmage, zdaj je z 0:1 izgubil proti Laziu.

Bologna navijači
Sportal Brez zmagovalca na derbiju med Interjem in Napolijem, Milan pobegnil Juventusu

Slovenska reprezentanta v ekipi Udineseja Jaka Bijol in Sandi Lovrić, ki sta pred dnevi igrala proti zvezdniški Portugalski, sta tokrat gostovala pri Sassuolu. Ekipi sta se razšli z remijem (1:1), Bijol je ob osvojeni točki igral celotno tekmo, Lovrić pa do 77. minute. V 69. je imel lepo priložnost za zadetek, vendar je njegov močan strel s približno 12 metrov zadel prečko in se odbil od tal nazaj v polje. Ekipa iz Vidma je zdaj z 28 točkami na 14. mestu, od meje za izpad pa jo ločita le dve točki. Oba zadetka sta padla v zaključku prvega polčasa. V 41. minuti je za domače začel Gregoire Defrel, tri minute pozneje pa je izenačil Florian Thauvin.

V zadnji tekmi kroga je vodilni Inter vpisal 25. zmago v sezoni. Premagal je Empoli z 2:0, tako da ima osem krogov pred koncem še naprej 14 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Na začetku tekme je zadel Federico Dimarco, končni izid pa je postavil Alexis Sanchez v 81. minuti.

Inter je zmagal 25. v sezoni. | Foto: Reuters Inter je zmagal 25. v sezoni. Foto: Reuters

Juventus ne najde forme

Juventus je bil sredi sezone še v boju z Interjem za naslov prvaka, zdaj pa je njegov zaostanek za vodilnim klubom lige že 17 točk, pa imajo Milančani še tekmo manj (v nedeljo igrajo z Empolijem). Na zadnjih štirih tekmah so nogometaši iz Torina izgubili proti Napoliju, remizirali z Atalanto in Genoo in zdaj izgubili še proti Laziu. Tekmo v italijanski prestolnici je v sodnikovem dodatku drugega polčasa odločil črnogorski nogometaš Adam Marušić. V naslednjem krogu Juventus čaka še ena težka tekma, proti Fiorentini.

S štirinajsto zmago je Lazio, ki je pred tem na domačem stadionu izgubil na treh tekmah zapored ter s tem trenerja Maurizia Sarrija, skočil na sedmo mesto. Hrvaški trener Igor Tudor je tako uspešno začel svojo etapo na čelu Lazia.

Manuel Locatelli in soigralci iz vrst Juventusa so bili po porazu proti Laziu vidno skrušeni. | Foto: Reuters Manuel Locatelli in soigralci iz vrst Juventusa so bili po porazu proti Laziu vidno skrušeni. Foto: Reuters

Nov spodrsljaj Juventusa je unovčil AC Milan, ki je v Firencah premagal Fiorentino z 2:1 in se oddaljil na šest točk. Za Interjem zaostaja enajst točk. Za Milan sta zadela Ruben Loftus-Cheek in Rafael Leao, za domače pa Alfred Duncan.

Italijansko prvenstvo, 30. krog:

Sobota, 30. marec:

Ponedeljek, 1. april:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

23 – Lautaro Martinez (Inter)
15 – Vlahović (Juventus)
12 – Dybala (Roma), Giroud (Milan) 
11 – Gudmundsson (Genoa), Koopmeiners (Atalanta), Osimhen (Napoli)
10 – Kvaratskhelia (Napoli), Lukaku (Roma), Orsolini (Bologna), Soule (Frosinone), Thuram (Inter), Zirkzee (Bologna), Zapata (Torino)
9 – Berardi (Sassuolo), Calhanoglu (Inter), Pinamonti (Sassuolo), Pulisic (AC Milan)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Giuseppe Barone
Sportal Po srčnem zastoju umrl direktor Fiorentine
Ne spreglejte