Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
12. 11. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Igor Bišćan

Nedelja, 12. 11. 2017, 4.00

6 let, 5 mesecev

Trenerja Olimpije in Maribora po derbiju v Stožicah (3:0)

Igor Bišćan: Nikoli ne bi povedal, kaj mi je govoril Zlatko Zahović

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

1

NK Maribor | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Psihologija je na naši strani," po visoki zmagi nad Mariborom na prvem v nizu treh derbijev, ki jih bomo videli ta mesec, pravi trener Olimpije Igor Bišćan. Darko Milanič verjame, da je Maribor kljub hudemu porazu še vedno boljši.

"S čim so nas presenetili? S tem, da so streljali z 20 metrov in je naš vratar žogo spustil iz rok? Pričakoval sem podobno tekmo," je po porazu z 0:3 na prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije Darko Milanič odgovoril na vprašanje, ali ga je trener Olimpije presenetil, in s prstom pokazal na tragičnega junaka tekme.

Vratarja Matka Obradovića, ki je po desetih minutah igre naredil veliko napako in dovolil, da je Issah Abass Olimpijo popeljal v zgodnje vodstvo. Odločitve, da Hrvat v pokalu nadomešča prvega vratarja Jasmina Handanovića, ki si je, čeprav je zdrav, derbi v Stožicah ogledal s tribun, ne obžaluje.

To bo izenačen boj, a tehtnica je na strani Maribora

"Res je, da je naš vratar naredil veliko napako, po kateri je bilo nasprotniku veliko lažje. Toda napake se dogajajo vsako tekmo. V fanta verjamem," je povedal trener Maribora, ki ga že v petek čaka prvenstveni derbi v Ljudskem vrtu, konec meseca (29. november) pa še tretji v nizu treh derbijev, povratna tekma v pokalnem tekmovanju proti največjemu tekmecu.

Darko Milanič je kljub visokemu porazu prepričan, da je Maribor boljši od Olimpije. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darko Milanič je kljub visokemu porazu prepričan, da je Maribor boljši od Olimpije. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Želeli smo si, da bi zaigrali dobro in poskrbeli za pozitiven moment pred prvenstvenim derbijem. To se ni zgodilo. Sem pa prepričan, da bomo tokratno tekmo dobro izkoristili in bomo na derbiju spet pravi," si je zaželel Milanić pred zadnjim delom nogometne jeseni, v kateri je Maribor odigral že kar 27 tekem v vseh tekmovanjih in tokrat doživel peti poraz.

V prvenstvu, v katerem je z Olimpijo izenačen na vrhu, ni še nobenega. "Ta boj bo izenačen. Jasno je, da Olimpiji redko spodrsne v prvenstvu, podobno velja tudi za nas. Na splošno pa mislim, da je tehtnica na naši strani," je Milanič kljub bolečemu porazu še vedno prepričan, da so Mariborčani, ki branijo naslov, boljši od Ljubljančanov, ki so bili prvaki leto pred tem.

Psihologija je zdaj na strani Olimpije

Igor Bišćan je prvič zmagal na derbiju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Igor Bišćan je prvič zmagal na derbiju. Foto: Urban Urbanc/Sportida Njegov kolega na drugi strani se je kljub visoki zmagi odzval diplomatsko, ko ga je doletelo isto vprašanje. Kdo je boljši? "Ne bi šel tako daleč. Tega ne bi komentiral," je mirno odgovoril Igor Bišćan, ki je v drugem poskusu dosegel prvo zmago na največjem slovenskem nogometnem derbiju.

"Zagotovo je psihologija zdaj na naši strani. Toda jasno je tudi to, da bo naslednja tekma drugačna. Maribor je zelo kakovosten nasprotnik. Res je, da imamo veliko prednost, a opravili smo šele polovico naloge. Vmes nas čaka še zelo pomemben prvenstveni derbi. Dvakrat bomo gostovali v Mariboru, ne bo nam lahko," je še povedal Hrvat pred naslednjimi velikimi izzivi na klopi Ljubljančanov, s katerimi na domačih tleh ni še niti enkrat ni izgubil.

Nekdanji hrvaški reprezentant in nogometaš slovitega Liverpoola je med derbijem po prvem golu Olimpije, pri katerem so pri Mariboru zahtevali prekršek nad Aleksom Pihlerjem, ob igrišču izmenjal nekaj besed z Zlatkom Zahovićem. "Nisva se pogovarjala nič posebnega. Pa tudi če bi se, bi to ostalo med nama. Nikoli ne bi razkril, kaj mi je dejal," je kratko in jedrnato odgovoril Bišćan, ki se je spet izkazal.

Tudi s tem, ko je na desno stran zvezne vrste postavil Denisa Klinarja, ki je skupaj z Mitchem Apaujem uspešno blokiral levo stran ekipe Maribora, po kateri sta igrala Damjan Bohar in Mitja Viler.

To, kar jim je uspelo, je bil tudi njihov cilj

"Ja, to je bil naš cilj. Onadva sta skrbela, da smo bili čvrsti na naši desni strani, saj smo vedeli, da Maribor preti predvsem po levi strani. Želeli smo biti čim bolj agresivni in v napadu priskrbeti čim več prostora. To se je tudi dogajalo," je še povedal trener, ki je na klop Olimpije sedel pred začetkom sezone in hitro postal priljubljen pri domačem nogometnem občinstvu. Po zmagah, kot je tokratna, bo njegova priljubljenost zagotovo še narastla.

Ne spreglejte