Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
4. 5. 2020,
20.30

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,19

3

Natisni članek

Ivan Turina Ciprian Marica Malcom Marcos Rojo Aston Villa Koronavirus Dejan Lovren izbor z družabnih omrežij Josip Iličić

Ponedeljek, 4. 5. 2020, 20.30

4 leta

Izbor z družabnih omrežij

Hrvat, ki verjame v teorijo zarote. Bizarna poteza novinarke in ... Wanda Icardi, seveda.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,19

3

Koronakriza se počasi umirja, nogometaši se vračajo na treninge, kmalu pa se bodo, upamo, vrnile tudi nogometne tekme. Čeprav jih ni, pa v nogometu nikoli ni dolgčas. Sploh na spletu ne. Kdo si je mesto v Izboru z družabnih omrežij izboril ta teden?

Izbor z družabnih omrežij je rubrika, v kateri na Sportalu vsak ponedeljek zvečer ponudimo nabor desetih zanimivih dogodkov iz nogometnega sveta v zadnjem tednu, ki jih najdemo ob brskanju po družabnih omrežjih. Nabor kratkih novičk, zbranih na enem mestu, je nastal v želji, da se izognemo poplavi novic s senzacionalističnimi naslovi, ki vse bolj zapolnjujejo današnji medijski svet.

Hrvaški zvezdnik spet dvignil prah. Tokrat s teorijo o koronavirusu.

Eden od najboljših hrvaških nogometašev, branilec Liverpoola Dejan Lovren, je prah dvigoval že v preteklosti in se med drugim pridružil tistim, ki so proti obveznemu cepljenju. Zdaj se je v središču pozornosti znašel spet, in sicer zato, ker zagovarja teorijo o tem, da je koronavirus izmišljen zato, da bi ljudi prisilili k cepljenju, ob tem pa pod vprašaj postavlja prihajajoče mobilno omrežje pete generacije 5G.

Tokrat je šel branilec, ki je Hrvaški pred dvema letoma pomagal do srebra na svetovnem prvenstvu v Rusiji, še dlje in se na Instagramu oglasil pod fotografijo Billa Gatesa, kjer se je eden od najbogatejših Zemljanov zahvaljeval zdravstvenim delavcem, ki so na prvi fronti boja proti novemu koronavirusu. "Konec je, Bill. Ljudje niso slepi," je nogometaš, ki mu v zadnjem obdobju najbolje ne gre niti na igrišču in je izgubil mesto v prvi postavi Liverpoola, odgovoril enemu od največjih intelektualcev na svetu, s tem pa seveda spet poskrbel za to, da se iz njega norčuje precejšen del spletne populacije.

Kaj pravite o teoriji Dejana Lovrena?

  • Seveda ima prav. Bill Gates je neumen.
    13,77 %
    103 glasov
  • Kdo ve, mogoče ima prav.
    7,49 %
    56 glasov
  • Naj se raje drži nogometa.
    18,05 %
    135 glasov
  • Na igrišču je slab, ob njem pa očitno še slabši.
    60,70 %
    454 glasov
Oddanih 748 glasov

Angleški nogometaši v karanteni otroke učijo tujih jezikov

Pri Aston Villi, angleškem nogometnem prvoligašu, kjer tako kot v večini klubov z vsega sveta čakajo, kdaj se bodo spet lahko vrnili na igrišča, a so v času karantene prišli na zanimivo idejo. Ker je, tako kot pri vseh otoških klubih, na njihovem plačilnem seznamu kar nekaj tujih nogometašev (in tudi nogometašic), so se odločili, da karanteno izkoristijo za nekaj koristnega in organizirali učenje tujih jezikov za svoje najmlajše navijače.

Španec Jota je tako postal "profesor" španskega jezika, Belgijec Bjorn Engels je otroke učil flamščine, Norvežan Orjen Nyland norveščine, nogometašica Marisa Ewers pa nemščine. Kako je bil videti pouk? Takole:

Nogometaš Man Utd igral poker, kadil in kršil karanteno

Ne samo Lovren, v središču pozornosti se je v teh dneh znašel še en nogometaš, ki si plačo služi na Otoku. Res je, Marcos Rojo v tej sezoni igra v Argentini, a je bil v začetku leta k Estudiantesu samo posojen, pogodbeno pa je do leta 2021 vezan z Manchester Unitedom.

In kaj je argentinski reprezentant zagrešil? Očitno je kršil karanteno ob izbruhu pandemije koronavirusa, saj se je na spletu prejšnji teden pojavil video, na katerem je vidno, da igra poker, za nameček pa ob tem kadi, kar za športnika seveda ni primerno. Ob tem so številni hiteli pojasniti, da pravil karantene v zadnjem času ni kršil prvič.

Roja so namreč že pred časom ujeli v fotografski objektiv, ko se je zunaj družil s prijatelji. Ob tem je takrat prah dvignil tudi zaradi tega, ker je na sebi nosil majico kluba Boca Juniors Juana Romana Riquelmeja, nekdanjega legendarnega nogometaša Boce, ki je velik tekmec Rojasovega zdajšnjega kluba.

Če bodo Argentincu dokazali, da so omenjeni posnetki res nastali v obdobju karantene, ga najverjetneje čaka kazen.

Marcos Rojo, poker in kajenje:

Marcos Rojo in kršenje karantene, prvič:

Žena argentinskega zvezdnika spet izziva

"Blondinka ali rjavolaska?" je svoje sledilce na Instagramu vprašala Wanda Icardi, žena slovitega argentinskega nogometaša Maura Icardija, ki očitno razmišlja o novi barvi pričeske. Ob tem je "naključno" objavila fotografijo, ob kateri precej prej kot barvo njenih las opazimo kaj drugega.

"Wanda spet izziva," je ob tem zapisal eden od njenih sledilcev, kar zagotovo ni bilo daleč od resnice. Argentinska lepotica pa ostaja zvesta sama sebi in še naprej polni medijski prostor, s tem pa seveda tudi zalogo svojih sledilcev na raznoraznih družabnih omrežjih. Na Instagramu je trenutno pri številki 6,4 milijona. Njen mož Mauro, čigar slavo Wanda pridno izkorišča, jih ima le 100 tisoč več …

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bionda o Mora ? #iorestoacasa

A post shared by Wanda nara (@wanda_icardi) on

Kaj svetujete Wandi Icardi. Rjavolaska ali svetlolaska?

  • Definitivno bi ji bolj pristajal svetlejši modrček.
    11,46 %
    36 glasov
  • Lasje? Nisem jih opazil.
    34,71 %
    109 glasov
  • Vseskozi hoče biti v središču pozornosti. Na živce mi gre.
    44,59 %
    140 glasov
  • Naj kar ostane taka, kot je. In naj kar ostaneta takšni, kot sta.
    9,24 %
    29 glasov
Oddanih 314 glasov

Novinarka na bizaren način zbirala denar za zdravstvene delavce

Skok na Otok, od koder prihaja novica o še eni zgodbi, ki jo je skupaj s svojim izbrancem zakuhala še ena spremljevalka nogometaša. Le da je ona verjetno bolj prepoznavna, kot je on. Ona je Emma Vardy, novinarka priznane britanske televizijske hiše BBC, on pa Aaron Adams, irski nogometaš, ki žogo brca na amaterski ravni.

In kaj sta storila? Posnela sta video, v katerem sta simulirala spolne odnose in s tem želela opozoriti na humanitarno akcijo, ki so jo organizirali pri Adamsovem nogometnem klubu, pri katerem zbirajo denar za zdravstvene delavce, ki so na udaru ob aktualni koronakrizi. Pri delodajalcu Vardyjeve, BBC, niso bili navdušeni, zato so ji zabičali, naj video nemudoma umakne z Instagrama, kjer ga je objavila. To je tudi storila, a zgodba je medtem že zakrožila po spletu in dosegla milijone. To pa je bil verjetno tudi njen cilj. Očitno ji je uspelo.

Fotografija Emme Vardy in njenega izbranca med "seksom". | Foto: Fotografija Emme Vardy in njenega izbranca med "seksom".

Zaradi Hrvata je zažarelo nebo nad Stockholmom

Čeprav tudi na Švedskem vladajo izredne razmere, so v Skandinaviji zaostritve nekoliko manj rigorozne. Tudi zato so od tam lahko prejšnji teden poročali o dogodku iz Stockholma, kjer se je zbralo veliko ljudi, ki so poskrbeli, da je nebo nad prestolnico Švedske zažarelo. Zakaj?

Navijači tamkajšnjega nogometnega kluba AIK Stockholma so se namreč spomnili na sedmo obletnico smrti svojega nekdanjega nogometaša. Hrvaškega vratarja Ivana Turine, ki je 2. maja leta 2013 v 33. letu starosti nepričakovano umrl zaradi zastoja srca. Čeprav je na Švedskem igral manj kot tri leta, pa je nekdanji dolgoletni vratar zagrebškega Dinama, ki je bil zelo priljubljen tudi na Hrvaškem, očitno pustil globok pečat. Navijači AIK ga ne bodo nikoli pozabili, so sporočili tudi tokrat.

Video, ki zabava splet. Nogometaš, lepotica in njen mož, ki ju je ujel.

Nekdanji romunski nogometni zvezdnik, ki je igral za Stuttgart, Schalke, Šahtar Doneck in še nekatere klube, Ciprian Marica, že nekaj časa ne igra več nogometa, a se je prejšnji teden veliko pisalo o njem. Video je bil sicer posnet že pred leti, ko je bil Marica še vedno nogometaš, a se je v javnosti pojavil pred dnevi. In za kakšen video gre?

Video, ki ga je posnel mož lepe Ane Munteanu, ko jo je ujel v družbi znanega nogometaša, tudi nekdanjega romunskega reprezentanta, ki je leta 2007 v Temišvaru nastopil tudi pri zmagi Romunije nad Slovenijo z 2:0. Pozneje ji je prešuštvo sicer oprostil. Kdo ve, zakaj se je sporni video zdaj našel na spletu.

"Prepričan je, da je video objavila ona, saj si je spet zaželela malo slave in denarja," je ob tem povedal eden izmed prijateljev nekdanjega nogometaša, ki je kariero kot član Steaue Bukarešte končal leta 2016.

Kaj je mami za rojstnodnevno darilo kupil Cristiano Ronaldo?

Petkratni dobitnik zlate žoge Cristiano Ronaldo je zelo navezan na svojo mamo Dolores Aveiro, s katero na rodni Madeiri preživlja dneve izolacije in čaka, kdaj se bo spet lahko vrnil tja, kjer se počuti najbolje. Na igrišča.

Je pa za izkušenim Portugalcem zanimiv teden, njegova mama, ki se je pred kratkim borila z rakom na dojki in ga k sreči premagala, je praznovala rojstni dan. Seveda se je ob tem jubileju nanjo spomnil tudi njen sloviti sin in ji kupil "skromno" darilce. Avtomobil v vrednosti približno 100 tisoč evrov. In seveda se je z njim pohvalila tudi gospa Aveiro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obrigada aos meus filhos pelos presentes que hoje recebi. Feliz dia para todas as mães ❤️🌷

A post shared by Maria Dolores (@doloresaveiroofficial) on

Kaj pravite o darilu, ki ga je Cristiano Ronaldo za rojstni dan podaril svoji mami?

  • Lepo. Mama je samo ena.
    70,53 %
    134 glasov
  • Ponavljal je za mano! Isto darilo sem mami letos kupil jaz.
    8,95 %
    17 glasov
  • Cristiano, ne razmetavaj z denarjem! Potem pa ne boš imel za burek. Spet.
    5,79 %
    11 glasov
  • Za koga pa sta tisti "darili", ki sta na sliki levo?
    14,74 %
    28 glasov
Oddanih 190 glasov

Dobrodelen je tudi Josip Iličić

Na svojem profilu na Instagramu se je oglasil tudi Josip Iličić, ki je bil tik pred prekinitvijo nogometnega dogajanja zaradi koronavirusa tako vroč, da je spadal med najboljše nogometaše na svetu. Prav Bergamo, kjer navijače navdušuje v majici Atalante, je eno izmed žarišč izbruha pandemije koronavirusa, ob katerem je na pomoč priskočil tudi slovenski nogometni virtuoz. Na dražbi je ponudil svoj nogometni dres, izkupiček od prodaje pa bo šel v dobrodelne namene. Pohvalno, Jojo!

Josip Iličić
Sportal Josip Iličić. Genij, ki živi v nepravem času.

Neumnost zvezdnika berlinske Herthe

Nekdanji zvezdnik londonskega Chelseaja, ki si kruh zdaj služi v nemški prvi ligi, Salomon Kalou, se je z berlinsko Hertho vrnil na treninge in ob tem posnel video, ki je nastal po prvem treningu. Objavil ga je na Facebooku, kar seveda ne bi bilo nič hujšega, če ob tem ne bi hitro postalo jasno, da je kršil pravila, ki veljajo zaradi pandemije novega koronavirusa, in se hitro znašel na udaru kritik. Tako nogometaš s Slonokoščene obale ni upošteval pravil o oddaljenosti med dvema osebama, s soigralci pa se je pozdravljal s stiskom rok. S kamero je odšel celo v sobo, kjer je soigralec ravno prestajal test na novi koronavirus.

"Z videom iz slačilnice je Salomon Kalou kršil osnovna pravila ekipe in pokazal vedenje, ki za trenutne razmere nikakor ni primerno, niti ni skladno s pravili vedenja v klubu. S tem posnetkom je Salomon Kalou poskrbel za vtis, da nogometaši Herthe niso resno vzeli priporočil o distanci in higieni, ki so jih predstavili zdravstveni organi. Klub bi rad poudaril, da je šlo za napako enega nogometaša," so v izjavi za javnost zapisali v berlinskem klubu, Afričana so že suspendirali.

Kalou se je za svoje vedenje že opravičil in video odstranil. "Opravičujem se, če sem dajal vtis, da koronavirusa ne jemljem resno. Nisem ravno razmišljal in bil sem vesel, da so bili vsi naši testi negativni," je dejal 34-letnik.

Na posnetek se je burno odzvala tudi bundesliga, ki je dejala, da je tako vedenje nesprejemljivo in da ga ne bo tolerirala.

Ne spreglejte