Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2023,
22.42

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Nantes Mostafa Mohamed Marseille Kylian Mbappe Kylian Mbappe PSG Luka Elsner Le Havre Ligue 1 francosko prvenstvo

Nedelja, 3. 9. 2023, 22.42

7 mesecev, 3 tedne

Francosko prvenstvo, 4. krog

PSG prerešetal mrežo Lyona, sladka zmaga Luke Elsnerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je zatresel mrežo Lyona zgolj po nekaj minutah. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je zatresel mrežo Lyona zgolj po nekaj minutah.

Foto: Reuters

Slovenski trener Luka Elsner je z Le Havrom dočakal prvo zmago v tej sezoni. V Normandiji je s 3:0 premagal Lorient, vse zadetke pa so njegovi varovanci dosegli v drugem polčasu. Lille, s katerim se bo Olimpija merila v skupinskem delu konferenčne lige, je doma tesno ugnal Montpellier, branilec naslova pa je na krilih dvakratnega strelca Kyliana Mbappeja v gosteh nadigral Lyon (4:1).

Luka Elsner
Sportal Elsnerjevi izvlekli veliko točko, prva zmaga za PSG

V francoski ligue 1 že po prvih treh krogih ni bilo več ekipe, ki bi imela stoodstotni izkupiček tri zmage in devet točk. S po sedmimi točkami sta bila na vrhu Monaco in Marseille. Marseille je v četrtem krogu osvojil le točko, z Nantesom je v petek zvečer igral 1:1. Bolj uspešen je bil v soboto Monaco, ki je Lens za svojo tretjo zmago in vrh lestvice odpravil s 3:0 in je na štirih tekmah skupaj zabil kar 13 golov.

Marseille je povedal že v četrti minuti (Ismaila Sarr), Nantes pa je od devete minute igral le z desetimi, saj je bil zaradi zadrževanja izključen Bastien Meupiyou. A je v 39. minuti prvemu strelcu lige uspel izjemen gol s škarjicami. Mostafa Mohamed je tako zabil za 1:1 (njegov četrti gol sezone), kar pa je bil tudi končni izid.

V prejšnji sezoni je Le Havre popeljal do drugoligaškega naslova, v tej sezoni, ko nastopa med francosko elito, pa je v 4. krogu dočakal prvo zmago. Luka Elsner je z varovanci s 3:0 nadigrali Lorient. | Foto: Guliverimage V prejšnji sezoni je Le Havre popeljal do drugoligaškega naslova, v tej sezoni, ko nastopa med francosko elito, pa je v 4. krogu dočakal prvo zmago. Luka Elsner je z varovanci s 3:0 nadigrali Lorient. Foto: Guliverimage

Le Havre Luke Elsnerja je dočakal prvo zmago. Do zmage je prišel v drugem polčasu, ko je tudi dosegel vse tri zadetke, njihovi avtorji pa so bili Daler Kuzjajev, Nabil Alioui in Nolan Mbemba. Antoine Joujou je bil podajalec pri zadnjih dveh zadetkih ekipe, ki je zdaj pri petih točkah. 

Lille, pri katerem bo Olimpija 20. septembra vstopila v skupinski del konferenčne lige, je z 1:0 ugnala Montpellier, aktualni prvak PSG, ki je zadnji dan prestopnega roka poskrbel za posel dneva in za 95 milijonov evrov pripeljal francoskega reprezentanta Randala Kolo Muanija, pa je blestel na gostovanju v Lyonu. Nekdanji napadalec Eintrachta je dvoboj zaradi poškodbe gležnja izpustil, je pa blestel njegov reprezentančni soigralec Kylian Mbappe, ki je v zadnjih treh nastopih dosegel kar pet zadetkov in je že prvi strelec tekmovanja. V prvem polčasu sta za Parižane zadela še Achraf Hakimi in Marco Asensio.

Mbappe Dembele
Sportal Parižanom tik pred koncem uspel nor prestop
NK Olimpija : Ludogorec
Sportal Znan razpored: Olimpija najprej v Francijo, nato prihaja Slovan

Francosko prvenstvo, 4. krog:

Petek, 1. september:

Sobota, 2. september:

Nedelja, 3. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Mbappe (PSG),
4 – Mostafa Mohamed (Nantes), Ben Yedder (Monaco), 
3 – Aboukhlal (Toulouse), Adams (Montpellier), Alioui (Le Havre), Al-Tamari (Montpellier), Del Castillo (Brest), Minamino (Monaco), Teuma (Reims)

PSG Kylian Mbappe
Sportal Prva ničla za Elsnerja, prvaki tudi v drugo niso našli pravega recepta
Ne spreglejte