Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
2. 9. 2023,
1.13

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99

Natisni članek

Mihajlo Spasojević Ryan Gravenberch Luka Jović Joao Cancelo Randal Kolo Muani Domen Črnigoj Tom Alen Tolić NK Domžale Sergio Reguilon Matheus Nunes Cole Palmer Joao Felix Kylian Mbappe Kylian Mbappe PSG nogometna tržnica poletni prestopni rok

Sobota, 2. 9. 2023, 1.13

7 mesecev, 4 tedne

Zadnji dan poletnega prestopnega roka (2023)

Parižanom tik pred koncem uspel nor prestop

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99
Mbappe Dembele | Kylian Mbappe ostaja pri PSG, v napadu pa ne bo sodeloval le z Ousmanejem Dembejelem (na sliki), ampak tudi z Randalom Kolo Muanijem. | Foto Reuters

Kylian Mbappe ostaja pri PSG, v napadu pa ne bo sodeloval le z Ousmanejem Dembejelem (na sliki), ampak tudi z Randalom Kolo Muanijem.

Foto: Reuters

V državah z najmočnejšimi nogometnimi ligami v Evropi se je v petek končal poletni prestopni rok. Zadnji dan prestopnega roka se je zgodilo kar nekaj odmevnih poslov. Prvi zvezdnik PSG Kylian Mbappe ostaja v Parizu, pridružil pa se mu je reprezentančni soigralec Randal Kolo Muani. Novega delodajalca je našel tudi slovenski reprezentant Domen Črnigoj.

00:42

Kolo Muani podpisal za PSG

00:28

Mason Greenwood v Madridu

00:20

Tottenham pripeljal Valižana

23:48

Amrabat na Old Traffordu

23:06

Še tretji Hrvat v Ajaxu

22:58

Mura okrepila napad s Srbom

22:50

Gravenberch v Liverpoolu

20:57

Joao in Joao v Barceloni

20:39

Najdražji nakup PSV

19:44

Jović na San Siru

19:20

Črnigoja bo treniral Nesta

19:12

Hrvat podpisal za Domžale

17:39

Regulion postal rdeči vrag

16:07

Kdaj se konča prestopni rok?

14:29

Ansu Fati pri Brightonu

13:49

Lenglet v Angliji

12:24

Bonucci podpisal za Union

12:16

City pripeljal Nunesa

11:09

Palmer iz Cityja k Chelseaju

11:00

Coutinho v Katar?

10:33

Savdijci prepričali Nizozemca

10:33

Prvi Turek na Old Traffordu

10:10

Iz Ajaxa k Interju

08:19

Joao Felix v Barcelono?

08:12

PSG okrepil napad

08:06

Mbappejeva pariška saga

08:03

Bakayoko v Angliji?

08:02

City in United odpirata vrata

  • 00:42

    Kolo Muani podpisal za PSG

    Francoski prvak PSG je krepko po polnoči poslal v svet dobrodošlico novemu napadalcu Randalu Kolo Muaniju. Ta se po letu dni vrača iz Nemčije, kjer je igral za Eintracht Frankfurt in se ustalil v francoski reprezentanci. Pred je v francoskem prvenstvu igral za Nantes, zdaj pa prihaja k najmočnejšemu francoskemu klubu, kjer bo v napadu sodeloval s Kylianom Mbappejem, Ousmanejem Dembelejem in še številnimi zvezdniki. Luis Enrique bo imel ogromno konkurenco, kar se tiče napadalcev.

    Eintracht bo prejel 95 milijonov evrov, tako da je PSG zadnji dan prestopnega roka poskrbel za peti največji poletni prestop. Kolo Muani se je lani preselil v Nemčijo iz Nantesa, v finalu svetovnega prvenstva pa je imel v izdihljajih podaljška izjemno priložnost, da bi popeljal Francijo do naslova, a je vratar Argentine Emiliano Martinez ubranil njegov strel.

    PSG je poleti okrepil konkurenco v napadu. Poleg Dembeleja in Kolo Muanija so prišli tudi Marco Asensio, Lee Kang-in, Bradley Barcola in Goncalo Ramos.

    Parižani so tik pred zdajci potrdili še odhod španskega branilca Juana Bernata, ki bo do konca sezone odšel na posojo k Benfici.

    30-letni Španec pri PSG ni dobival veliko priložnosti za igranje. Prednost ima Nuno Mendes, to poletje pa je iz Münchna prišel še Lucas Hernandez, zato se je Bernat odločil za menjavo okolja.

  • 00:28

    Mason Greenwood v Madridu

    Nekdanji biser Manchester Uniteda in angleškega nogometa Mason Greenwood, ki zaradi številnih incidentov in obtožb, sprožena je bila preiskava zaradi posilstva in povzročitve telesne poškodbe dekletu, ni igral nogometa poldrugo leto, bo nadaljeval kariero v Španiji.

    Nosil bo dres Getafeja. Pred tem je za United na 129 tekmah dosegel 35 zadetkov. Star je 21 let, v Madrid pa se odpravlja kot posojeni nogometaš rdečih vragov.

  • 00:20

    Tottenham pripeljal Valižana

    Tik pred koncem prestopnega roka je zadnjo drago poletno okrepitev predstavil še Tottenham. Za 55,4 milijona evrov je od Nottingham Foresta kupil 22-letnega reprezentanta Walesa Brennana Johnsona.

    Z njim je sklenil šestletno pogodbo, Valižan pa bo v konici napada skušal nadomestiti vrzel po odhodu dolgoletnega najboljšega strelca kluba Harryja Kana, ki se je preselil k Bayernu.

  • 23:48

    Amrabat na Old Traffordu

    Manchester United je zadnji dan prestopnega roka osrečil navijače z dvema odmevnima okrepitvama. Po Špancu Sergiu Reguilonu je na Old Trafford prišel še Maročan Sofyan Amrabat. Zvezni igralec, ki je lani blestel na SP 2022 v Katarju, bo do konca sezone na Old Traffordu nastopal kot posojeni nogometaš Fiorentine, nato pa imajo rdeči vragi možnost odkupa.

  • 23:06

    Še tretji Hrvat v Ajaxu

    Nizozemski velikan Ajax je pripeljal že tretjega Hrvata v poletnem prestopnem roku! Iz Stuttgarta je pripeljal levega bočnega branilca Borno Soso, za katerega je nemškemu prvoligašu odštel 8 milijonov evrov.

    25-letni Sosa se je v Amsterdamu pridružil rojakoma Josipu Šutalu in Jakovu Mediću. Sosa je z Ajaxom sklenil petletno pogodbo, v tej sezoni pa bo v Evropi igral ligo Europa.

  • 22:58

    Mura okrepila napad s Srbom

    Mura je okrepil svoj napad z 19-letnim Srbom Mihajlom Spasojevićem. Zrasel je v Čukaričkem, za katerega je v prejšnji sezoni odigral 29 tekem in dosegel štiri zadetke ter eno asistenco.

    ''Prvi vtis je super, sijajno vzdušje je tukaj v Fazaneriji. Stadion je fenomenalen, komaj čakam, da zaigram tukaj pred navijači, za katere sem slišal, da so odlični. Pozanimal sem se, kam prihajam, vem, da okolje živi s klubom, veseli me, da klub daje priložnost mladim igralcem in takoj sem se videl v tej zgodbi. Verjamem, da je to korak naprej v moji karieri,'' je dejal srbski mladi reprezentant do 19 let. Z Muro je podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

  • 22:50

    Gravenberch v Liverpoolu

    Angleški velikan Liverpool, ki upa, da bo ob mikavnih ponudbah iz Savdske Arabije v svojih vrstah zadržal Mohameda Salaha, je predstavil javnosti zadnjega poletnega novinca.

    Rdeči so se dogovorili z Bayernom, na Anfield je za 40 milijonov evrov prišel Nizozemec Ryan Gravenberch. Z Liverpoolom je sklenil petletno pogodbo. Za nekdanjega člana Ajaxa se je zanimal tudi trener Man Utd Erik ten Hag.

  • 20:57

    Joao in Joao v Barceloni

    Barcelona se bo danes okrepila z dvema Portugalcema z enakim imenom. To sta soimenjaka Joao Felix in Joao Cancelo. Prvi bo zaigral za Katalonce do konca sezone kot posojeni nogometaš madridskega Atletica, po koncu sezone pa po poročanju italijanskega novinarskega guruja za prestope Fabrizia Romana Barcelona ne bo imela pravice odkupa. Madridski Atletico je sporočil, da je Felix podaljšal pogodbo s klubom še za dve leti.

    Felix je o tem, kako bo zaigral za Barcelono, sanjal že kot otrok. V zadnjih letih je nosil dres Atletica in bil soigralec Jana Oblaka, s katerim je leta 2021 proslavljal španski naslov, v spomladanskem delu pa je nastopal na Otoku v dresu Chelseaja, pri katerem se ni najbolj izkazal.

    Drugi Joao prihaja v Katalonijo kot posojeni nogometaš Manchester Cityja. Spomladi je zaigral za Bayern in mu pomagal do nemškega naslova.

  • 20:39

    Najdražji nakup PSV

    Mehičan Hirving Lozano je zapustil Neapelj in se vrnil v Eindhoven. PSV bo Napoliju za 28-letnega napadalca plačal 15 milijonov evrov. Neapeljčani so pred štirimi leti za prihod Lozana odšteli neprimerno več, 40 milijonov evrov.

    Lozano je z nizozemskim velikanom, ki bo igral v ligi prvakov, sklenil pogodbo do leta 2028. PSV je s tem poskrbel za najdražji nakup v zgodovini kluba.  

  • 19:44

    Jović na San Siru

    Srbski reprezentančni napadalec Luka Jović bo nadaljeval sezono v dresu AC Milana. Nekdanji up Crvene zvezde, ki ga je na začetku profesionalne poti v Beogradu vodil Slaviša Stojanović, je zapustil Fiorentino. Z rdeče-črnimi je sklenil pogodbo do konca sezone. Nosil bo dres s številko 15.

     

  • 19:20

    Črnigoja bo treniral Nesta

    Slovenski nogometni reprezentant Domen Črnigoj je zadnji dan prestopnega roka zamenjal delodajalca. Iz Venezie se je preselil k drugemu italijanskemu drugoligašu Reggiani, kjer ga bo treniral legendarni italijanski branilec Alessandro Nesta. 27-letni Primorec bo nastopil za Reggiano kot posojen igralec Benečanov do konca sezone.

    V dresu Venezie je v serie A, serie B in italijanskem pokalu zbral 92 nastopov in dosegel 10 zadetkov, na Apeninskem polotoku pa je branil tudi barve Salernitane. Pred prihodom v Italijo se je dokazoval pri švicarskem Luganu. Selektor Matjaž Kek ga ta mesec ni uvrstil na seznam kandidatov za kvalifikacijski tekmi s Severno Irsko in San Marinom.

  • 19:12

    Hrvat podpisal za Domžale

    Slovenski klubi so lahko sklepali nogometne posle do konca avgusta. Če pa ima kakšen nogometaš status prostega igralca, se lahko pridruži tudi pozneje. Tako so Domžale v mesto ob Kamniško Bistrico privabile 24-letnega ofenzivnega zveznega igralca Toma Alena Tolića. Hrvat, otrok zagrebškega Dinama, je zadnje tri sezone nastopal za Tabor Sežano. Z rumeno družino je v zaključku prestopnega roka sklenil dveletno pogodbo.

     

    "Za Domžale sem se odločil, ker gre za urejen klub. Zdravo sredino, z ambicijami, ki se skladajo z mojo vizijo. Menim, da sem storil pravi korak naprej. Znova bom sodeloval s trenerjem, ki ga dobro poznam. Tudi ostale igralce sem v preteklosti podrobneje spremljal, saj smo bili nasprotniki. Vesel sem za priložnost in upam, da bomo skupaj uspešni. Šolanje pri Dinamu mi je zagotovo dalo ogromno, še bolj zrel sem postal pri Sežani. Po težavah s kolenom v pretekli sezoni sem se na zelenice vrnil močnejši in pripravljen na nove izzive," je po prihodu v Domžale povedal Tolić, ki ga bo znova vodil Dušan Kosić.

  • 17:39

    Regulion postal rdeči vrag

    Manchester United bo zadnji dan prestopnega roka osrečil navijače z dvema odmevnima okrepitvama. Iz Fiorentine prihaja Maročan Sofyan Ambarat. Zvezni igralec, ki je lani blestel na SP 2022 v Katarju, bo do konca sezone na Old Traffordu nastopal kot posojeni nogometaš Fiorentine, nato pa imajo rdeči vragi možnost odkupa. Angleški velikan bo po poročanju Gianluce Di Marzia za posojo do konca leta plačal vijolicam iz Toskane 10 milijonov evrov, če pa bo hotel nato odkupiti Afričana, bo moral odšteti še 20,5 milijonov evrov. Skupaj z bonusi bi lahko tako zaslužek Fiorentine na koncu znašal okrog 35 milijonov.

    Fiorentina bo zapolnila vrzel v zvezni vrsti s Francozom Maximom Lopezom, ki prihaja iz Sassuola.

    United je javnosti že predstavil novega člana, 26-letnega španskega levega bočnega branilca Sergia Reguliona, ki bo do konca sezone igral kot posojen nogometaš Tottenhama. Regulion bo vskočil namesto poškodovanega Luka Shawa, ki zaradi poškodbe mečne mišice ne bo mogel pomagati soigralcem več tednov, poškodovan je tudi Tyrell Malacia.

  • 16:07

    Kdaj se konča prestopni rok?

    Kdaj se bodo danes zaprla prestopna okna? V Nemčiji ob 18. uri, v Italiji uro pozneje (19.00), v Franciji ob 23. uri, najpozneje pa v Španiji in Angliji, ob polnoči!

  • 14:29

    Ansu Fati pri Brightonu

    Angleški klub Brighton & Hove Albion, nekdanji delodajalec Jana Mlakarja, je predstavil novega napadalca. To je 20-letni Španec Ansu Fati, ki bo nadaljeval kariero na Otoku kot posojeni nogometaš Barcelone.

    V Angliji bo igral do konca sezone, nato pa se vrnil v Katalonijo, saj Brighton nima možnosti odkupa. Fati zapušča Barcelono zaradi močne konkurence v napadu, kjer trener Xavi najbolj zaupa Poljaku Robertu Lewandowskemu, Špancu Ferranu Torresu in Brazilcu Raphinhi, veliko priložnosti pa dobiva tudi 16-letni Lamine Yamal. V prejšnji sezoni je Fati na 36 nastopih dosegel 7 zadetkov.

    Barcelono bi lahko zapustil tudi maroški napadalec Abdessamad Ezzalzouli in se pridružil Betisu. Španski mediji omenjajo možnost, da bi klub iz Seville zanj plačal med 8 do 10 milijonov evrov.

  • 13:49

    Lenglet v Angliji

    Prišlo je do dveh odmevnih posoj. Ukrajinski napadalec Roman Jaremčuk bo nadaljeval sezono kot posojen igralec Club Bruggeja pri španski Valencii, francoski branilec Clement Lenglet pa je odšel k Aston Villi, kjer bo nastopal kot posojen nogometaš Barcelone.

  • 12:24

    Bonucci podpisal za Union

    Nemški prvoligaš Union Berlin, ki bo v tej sezoni prvič nastopil v ligi prvakov, je obrambno vrsto okrepil s 36-letnim italijanskim zvezdnikom Leonardom Bonuccijem. Nekdanji kapetan Juventusa in italijanske reprezentance prihaja v Nemčijo kot prosti igralec.

    Z Unionom je sklenil dogovor do konca sezone, nato pa bi lahko končal nogometno kariero in pospravil nogometne čevlje v kot. Bonucci prinaša ogromne izkušnje, v serie A je bil prvak kar devetkrat, z reprezentanco pa je osvojil Euro 2020. Prvič bi lahko nastopil v dresu Berlinčanov v nedeljo, ko bo Union doma pričakal RB Leipzig z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom.

  • 12:16

    City pripeljal Nunesa

    Evropski in angleški prvak Manchester City je zadnji dan prestopnega roka ostal brez Cola Palmerja, svoje vrste pa zapolnil s Portugalcem Matheusom Nunesom. Če je za odhod mladega Angleža prejel City od Chelseaja 47 milijonov, pa bodo morali sinje-modri za prihod 25-letnega Portugalca plačati Wolverhamptonu 62 milijonov evrov.

    Nunes je z branilci evropskega naslova sklenil petletno pogodbo, v zvezni vrsti pa bo skušal zapolniti vrzel ob odsotnosti poškodovanega belgijskega asa Kevina de Bruyneja, ki bo zaradi poškodbe kolena počival vsaj šest mesecev. City je tako to poletje pripeljal štiri odmevne okrepitve. Poleg Nunesa sta prišla še Hrvata Joško Gvardiol in Mateo Kovačić ter Belgijec Jeremy Doku.

  • 11:09

    Palmer iz Cityja k Chelseaju

    Anglež Cole Palmer je zapustil Manchester City in se pridružil Chelseaju. Modri iz Londona so zanj evropskemu prvaku plačali 47 milijonov evrov. Odkar je postal lastnik Chelseaja ameriški poslovnež Todd Boehly, so modri za prestope igralcev porabili več kot milijardo evrov.

    21-letni Palmer je sklenil sedemletno pogodbo z možnostjo še enoletnega podaljšanja, v soboto pa bo že kandidiral za srečanje angleškega prvenstva proti Notthingham Forestu. Nosil bo dres z igralno številko 20. Cole je letos z mlado angleško reprezentanco do 21 let osvojil evropsko prvenstvo, na evropskem superpokalu pa je odločil zmagovalca v dvoboju med Cityjem in Sevillo.

    Cole Palmer | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 11:00

    Coutinho v Katar?

    Brazilec Philippe Coutinho, pred leti zvezdnik Liverpoola, Barcelone in Bayerna, za katerega so Katalonci leta 2018 plačali rdečim z Otoka kar 135 milijonov evrov in poskrbeli za tretji največji prestop vseh časov, bi lahko zapustil Aston Villo.

    Coutinho Barcelona | Foto: Reuters Foto: Reuters Za 31-letnega Brazilca se zanima katarski klub Al Duhail, sodeč po tem, da pri klubu iz Birminghama, ki bo v tej sezoni podobno kot Olimpija igral v konferenčni ligi, na začetku sezone ni prejel veliko priložnosti za igranje, pa ga trener Unai Emery ne bo pretirano pogrešal.  

  • 10:33

    Savdijci prepričali Nizozemca

    Obeta se nov prestop zvezdnika iz Evrope v Savdsko Arabijo. Al Ettifaq, ki ga vodi angleški trener Steven Gerrard, je vse bližje sklenitvi sodelovanja z Nizozemcem Georginiom Wijnaldumom. Nekdanji as Liverpoola na Parku princev ne igra veliko, PSG pa naj bi za njegov odhod prejel 9 milijonov evrov.

  • 10:33

    Prvi Turek na Old Traffordu

    Manchester United je našel zamenjavo za ''rezervnega'' vratarja Deana Hendersona, ki bo nadaljeval kariero pri Crystal Palacu. Na Old Trafford se seli turški reprezentant Altay Bayindir. 25-letni turški vratar zapušča Fenerbahče, s katerim je pred kratkim gostoval v Ljudskem vrtu in spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce, po prihodu Hrvata Dominika Livakovića pa se odločil za selitev na Otok.

    Postal je prvi Turek v dresu Manchester Uniteda, rdeči vragi pa so z njim sklenili štiriletno pogodbo in plačali 5 milijonov evrov. Prvi čuvaj mreže Uniteda v tej sezoni je sicer Kamerunec Andre Onana, ki je prispel poleti iz milanskega Interja in zapolnil vrzel po odhodu Španca Davida de Gee.

  • 10:10

    Iz Ajaxa k Interju

    Nizozemski reprezentant Davy Klaasen je zapustil Ajax in z milanskim Interjem sklenil dveletno pogodbo.

  • 08:19

    Joao Felix v Barcelono?

    Danes bo zelo pestro tudi pri madridskem Atleticu. Portugalec Joao Felix, najdražja okrepitev rdeče-belih vseh časov, ne skriva nezadovoljstva in bi lahko našel novega delodajalca, že dolgo krožijo govorice, da se zanj zanima Barcelona, Belgijec Yannick Carrasco pa je tik pred sklenitvijo sodelovanja s savdijskim klubom Al-Shabab.

    Carrasco Atletico | Foto: Reuters Foto: Reuters Ker bo prestopni rok za klube iz Savdijske Arabije, ki so to poletje pripeljali številne nogometne zvezdnike iz največjih evropskih klubov, trajal vse do 20. septembra, velja pričakovati zanimivo dogajanje na tržnici tudi v nadaljevanju tega meseca.

  • 08:12

    PSG okrepil napad

    PSG je svoje vrste tik pred koncem prestopnega roka okrepil že z mladim francoskim reprezentantom Bradleyjem Barcolo, za katerega je plačal Lyonu 45 milijonov evrov. Z 20-letnim krilnim napadalcem, ki je v prejšnji sezoni prispeval 7 zadetkov in 10 asistenc, je sklenil petletno pogodbo.

  • 08:06

    Mbappejeva pariška saga

    Ogromne pozornosti je deležen osrednji zvezdnik PSG Kylian Mbappe. Poletna saga, v kateri sprva ni hotel podaljšati pogodbe francoskemu prvaku, nato pa se zahvalil rekordno visoki ponudbi iz Savdske Arabije, bi lahko dobila nov zasuk. Čeprav v zadnjih dneh ne manjka govoric, da bi se lahko Mbappe zadnji dan prestopnega roka vendarle preselil k madridskemu Realu, ki se zanj zanima že dolgo časa, pa gre iz izjav prvega moža PSG Nasserja Al-Khelaifija sklepati, da bo eden najbolj vročih nogometašev na svetu vendarle ostal na Parku princev.

    Dembele Mbappe | Foto: Reuters Foto: Reuters Na zadnjih dveh tekmah je dosegel tri zadetke za Parižane, konec tedna čaka PSG derbi z Lyonom, Mbappe pa naj bi vendarle podaljšal sodelovanje s PSG do leta 2026, kar bi bil velik uspeh za športnega direktorja Luisa Camposa. V tej pogodbi pa bi veljala posebna odkupna klavzula, ki pa bi prišla v poštev le za Real, tako da bi lahko 24-letni Francoz prihodnje leto že zapustil Pariz in se ob primerni odškodnini, omenja se znesek v višini 180 milinonov evrov, odpravil v Madrid.

    Parižani se še vedno zanimajo za prihod francoskega reprezentanta Randala Kolo Muanija (Eintracht Frankfurt), za katerega so po poročanju nemškega Skyja pripravljeni plačati 80 milijonov evrov. Tako bi se v napadu PSG združili trije prijatelji iz francoske reprezentance, Mbappe, Kolo Muani in Ousmane Dembele, konkurenco pa je dodatno okrepil še prihod mladega reprezentanta Bradleyja Barcole.

  • 08:03

    Bakayoko v Angliji?

    V žep je pripravljen globoko seči Brentford. Angleški premierligaš za Belgijca Johana Bakayoka, ki blesti v napadu PSV in je nedavno sodeloval pri visoki zmagi nad Glasgow Rangers (5:1), po kateri se je nizozemski velikan uvrstil v ligo prvakov, ponuja 40 milijonov evrov.

  • 08:02

    City in United odpirata vrata

    Pestro bi bilo lahko tudi v Manchestru. Evropski in angleški prvak odpira vrata Portugalcu Matheusu Nunesu, za katerega bi lahko Wolverhampton iztržil več kot 60 milijonov evrov, po drugi strani pa bi lahko Josep Guardiola ostal brez 21-letnega Angleža Cola Palmerja, za katerega se zanima Chelsea in je zanj pripravljen plačati 47 milijonov evrov. Callum Hudson-Odoi bi lahko zapustil Chelsea in se odpravil k Nottingham Forestu.

    Manchester City | Foto: Reuters Foto: Reuters Manchester United bi se lahko zadnji dan prestopnega roka okrepil s Špancem Sergijem Reguilon, ki bi na Old Traffordu zaigral kot posojeni igralec Tottenhama, prišlo pa bi lahko tudi do posla med londonskima velikanoma Tottenhamom in Chelseajem, saj prvega še kako zanima Conor Gallagher.

NK Olimpija : Ludogorec Timi Max Elšnik
Sportal Olimpija z Lillom, Slovanom in senzacijo poletja

V petih najmočnejših evropskih nogometnih državah je konec prestopnega roka. Najboljši klubi ne morejo več sklepati poslov in kupovati okrepitev, kar pa še ne pomeni, da bo na svetovni nogometni tržnici dolgčas. Klubi iz Savdske Arabije še naprej snubijo nekatera največja svetovna imena.

Tako je Mohamed Salah, prvi zvezdnik Liverpoola, prejel ponudbo Al Ittihada. Če bi jo rdeči sprejeli, bi se Egipčan vpisal v zgodovino nogometa z najvišjim prestopom. Klub, ki ga je pred desetletjem vodil Matjaž Kek, namreč ponuja Liverpoolu za Salaha neverjetnih 233 milijonov evrov. To bi bila najvišja odškodnina v zgodovini nogometa. Za zdaj je rekorder Neymar, za katerega je PSG pred petimi leti plačal Barceloni 222 milijonov evrov.

Bi lahko Mohamed Salah zapustil Liverpool? Prestopni rok v Savdski Arabiji traja do 20. septembra. | Foto: Reuters Bi lahko Mohamed Salah zapustil Liverpool? Prestopni rok v Savdski Arabiji traja do 20. septembra. Foto: Reuters

Kar se tiče petkovih poslov, najbolj izstopa nakup Randala Kolo Muanija, za katerega je PSG po poročanju Transfermarkta odštel kar 95 milijonov evrov.

Zadnji dan je postregel s številnimi dragimi nakupi angleških klubov. Manchester City je za Portugalca Matheusa Nunesa (Wolverhampton) odštel 62, Tottenham za Valižana Brennana Johnsona (Nottingham) 55, Chelsea za Angleža Cola Palmerja (Man City) 47, Liverpool pa za Nizozemca Ryana Gravenbercha (Bayern) 40 milijonov evrov. Barcelono sta okrepila soimenjaka Joao Felix (Atletico) in Joao Cancelo (Man City). Dres katalonskega velikana bosta nosila kot posojena igralca.

Največjih 10 poletnih prestopov:

  Nogometaš Prejšnji klub Nov klub  
1. Declan Rice (Ang) West Ham (Ang) Arsenal (Ang) 116,6
2.  Moises Caicedo (Ekv) Brighton (Ang) Chelsea (Ang) 116
3. Jude Bellingham (Ang) Borussia Dortmund (Nem) Real Madrid (Špa) 103
4. Harry Kane (Ang) Tottenham (Ang) Bayern München (Nem) 100
5. Randal Kolo Muani (Fra) Eintracht Frankfurt (Nem) PSG (Fra) 95
6. Joško Gvardiol (Hrv) RB Leipzig (Nem) Manchester City (Ang) 90
6. Neymar (Bra) PSG (Fra) Al-Hilal (Sav) 90
8. Rasmus Hojlund (Dan) Atalanta (Ita) Manchester United (Ang) 75
8. Kai Havertz (Nem) Chelsea (Ang) Arsenal (Ang) 75
10. Dominik Szoboszlai (Mad) RB Leipzig (Nem) Liverpool (Ang) 70

Vir: Transfermarkt, omenjeni zneski so v milijonih evrov

 

Ne spreglejte