Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 9. 2012,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Prosinečki Slaviša Stojanović Siniša Mihajlović Aleksander Čeferin

Četrtek, 20. 9. 2012, 8.16

8 let

Čeferin: Prosinečki namesto Stojanovića? Popolna izmišljotina

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bo slovenska reprezentanca dobila novega selektorja? Predsednik NZS Aleksander Čeferin to kategorično zanika in še naprej zaupa Slaviši Stojanoviću, iz Srbije pa prihajajo zanimive novice ...

Selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović se je med tednom mudil v Italiji, kjer je opravil ''krizni'' sestanek s Samirjem Handanovićem in Boštjanom Cesarjem. Pravim in začasnim kapetanom, s katerima se želi pogovoriti o nadaljevanju kvalifikacijskega ciklusa. Čuti, da njegovi izbranci niso pokazali tistega, kar bi lahko, svoje so opravile tudi kritike, ki jih po uvodnih porazih ni manjkalo. Oktobra sledi ''zadnji'' popravni izpit, dvoboja s Ciprom (v Mariboru) in Albanijo (v Tirani). Če bo Ljubljančan začel osvajati točke, bo Slovenija ostala v boju za udeležbo na svetovnem prvenstvu v Braziliji, v nasprotnem pa bi se lahko spremembe pripetile še pred koncem koledarskega leta.

Čeferin: S Prosinečkim se nisem nikoli srečal

Predsednik krovne nogometne organizacije Aleksander Čeferin je po vrnitvi iz ''nesrečnega'' Osla sporočil, da še naprej trdno verjame Stojanovićevemu projektu in da o morebitni zamenjavi selektorja ne bo niti najmanjšega govora. Tudi zaradi tega, ker bo tretji kvalifikacijski izpit na sporedu že kmalu. Ciprčani bodo v Ljudskem vrtu gostovali čez tri tedne, zato še toliko bolj čudijo domneve, ki jih je v Srbiji razširila novica beograjskega B92, češ da se je v slovenski prestolnici mudil Robert Prosinečki in dogovarjal za morebiten prevzem selektorskega mesta. ''To je popolna izmišljotina. S Prosinečkim, ki ga spoštujem kot odličnega nogometaša, se nisem še nikoli srečal, kaj šele, da bi z njim opravil pogovor. Lahko potrdim, da se z njim ni pogovarjal prav nihče z NZS-ja, tako da srbski viri navajajo neresnične podatke,'' je Sportalu sporočil predsednik Čeferin in ponovil stališče, da stoji sedanjemu selektorju Slovenije zvesto ob strani.

Slovenske članske reprezentance še nikdar ni vodil tujec. Bojan Prašnikar, dr. Zdenko Verdenik, Srečko Katanec, Branko Oblak, Matjaž Kek in Slaviša Stojanović so v svet vrhunskega nogometa vstopili v Sloveniji. Če bi najboljše slovenske nogometaše prevzel Prosinečki, bi postavil novi nogometni mejnik na sončni strani Alp. V Ljubljani je že deloval. Pred desetletjem je nosil dres Olimpije, navduševal občinstvo v 1. SNL in postal verjetno najboljši tujec, ki je kdajkoli zaigral v slovenskem prvenstvu. Ko je pred mesecem dni izgubil službo pri Crveni zvezdi, se je njegovo ime v medijih povezovalo z Olimpijo in Rijeko, v resnici pa je bil najbližje vlogi kamerunskega selektorja, a se v Afriko ni preselil, saj je odgovorno mesto prevzel nekdanji kamerunski reprezentant Jean-Paul Akono.

Ne spreglejte