Čeferin: Prosinečki namesto Stojanovića? Popolna izmišljotina

Bo slovenska reprezentanca dobila novega selektorja? Predsednik NZS Aleksander Čeferin to kategorično zanika in še naprej zaupa Slaviši Stojanoviću, iz Srbije pa prihajajo zanimive novice ...

1 / 2

Foto: Reuters

2 / 2

Foto: Reuters

Selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović se je med tednom mudil v Italiji, kjer je opravil ''krizni'' sestanek s Samirjem Handanovićem in Boštjanom Cesarjem. Pravim in začasnim kapetanom, s katerima se želi pogovoriti o nadaljevanju kvalifikacijskega ciklusa. Čuti, da njegovi izbranci niso pokazali tistega, kar bi lahko, svoje so opravile tudi kritike, ki jih po uvodnih porazih ni manjkalo. Oktobra sledi ''zadnji'' popravni izpit, dvoboja s Ciprom (v Mariboru) in Albanijo (v Tirani). Če bo Ljubljančan začel osvajati točke, bo Slovenija ostala v boju za udeležbo na svetovnem prvenstvu v Braziliji, v nasprotnem pa bi se lahko spremembe pripetile še pred koncem koledarskega leta.

Čeferin: S Prosinečkim se nisem nikoli srečal

Predsednik krovne nogometne organizacije Aleksander Čeferin je po vrnitvi iz ''nesrečnega'' Osla sporočil, da še naprej trdno verjame Stojanovićevemu projektu in da o morebitni zamenjavi selektorja ne bo niti najmanjšega govora. Tudi zaradi tega, ker bo tretji kvalifikacijski izpit na sporedu že kmalu. Ciprčani bodo v Ljudskem vrtu gostovali čez tri tedne, zato še toliko bolj čudijo domneve, ki jih je v Srbiji razširila novica beograjskega B92, češ da se je v slovenski prestolnici mudil Robert Prosinečki in dogovarjal za morebiten prevzem selektorskega mesta. ''To je popolna izmišljotina. S Prosinečkim, ki ga spoštujem kot odličnega nogometaša, se nisem še nikoli srečal, kaj šele, da bi z njim opravil pogovor. Lahko potrdim, da se z njim ni pogovarjal prav nihče z NZS-ja, tako da srbski viri navajajo neresnične podatke,'' je Sportalu sporočil predsednik Čeferin in ponovil stališče, da stoji sedanjemu selektorju Slovenije zvesto ob strani.

Slovenske članske reprezentance še nikdar ni vodil tujec. Bojan Prašnikar, dr. Zdenko Verdenik, Srečko Katanec, Branko Oblak, Matjaž Kek in Slaviša Stojanović so v svet vrhunskega nogometa vstopili v Sloveniji. Če bi najboljše slovenske nogometaše prevzel Prosinečki, bi postavil novi nogometni mejnik na sončni strani Alp. V Ljubljani je že deloval. Pred desetletjem je nosil dres Olimpije, navduševal občinstvo v 1. SNL in postal verjetno najboljši tujec, ki je kdajkoli zaigral v slovenskem prvenstvu. Ko je pred mesecem dni izgubil službo pri Crveni zvezdi, se je njegovo ime v medijih povezovalo z Olimpijo in Rijeko, v resnici pa je bil najbližje vlogi kamerunskega selektorja, a se v Afriko ni preselil, saj je odgovorno mesto prevzel nekdanji kamerunski reprezentant Jean-Paul Akono.

Prosinečki v besednem dvoboju z Mihajlovićem

Nekdaj sta skupaj blestela v dresu Crvene zvezde, s katero sta postala tudi evropska prvaka, zdaj pa je njun odnos močno skrhan. Zanj je poskrbel aktualni srbski selektor, ki so ga zmotila razmišljanja Prosinečkega o razmerju moči v kvalifikacijski skupini za SP 2014, v kateri sta tako Hrvaška kot Srbija. ''Veliki rumeni'' je dejal, da je po njegovem mnenju Hrvaška boljša, predvsem zaradi večje izkušenosti, ''Miha'' pa mu je hitro zabrusil: ''Če bi Robi (Robert Prosinečki, op. p.) še naprej delal pri Zvezdi, tega zagotovo ne bi dejal. Hrvati so hrabri le takrat, ko se vrnejo v svojo deželo, ko pa so v Beogradu, se obnašajo kot 'mlade mačke'. Za razliko od mene oziroma našega naroda. Takšna je torej razlika med Srbi in Hrvati,'' je izstrelil Siniša Mihajlović in poskrbel za novo iskrico, ki bo poskrbela za to, da na kvalifikacijskih tekmah med Hrvaško in Srbijo (obe bosta odigrani prihodnje leto) zagotovo ne bo dolgčas.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano