Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2024,
10.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

Miran Pavlin Aleksander Čeferin UEFA Uganda

Četrtek, 15. 2. 2024, 10.00

2 meseca, 1 teden

Atraktiven prosti strel Aleksandra Čeferina #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Čefo | Aleksander Čeferin je na dobrodelni tekmi s člani parlamenta Ugande zabil dva gola, enega iz prostega strela.  | Foto zajem zaslona

Aleksander Čeferin je na dobrodelni tekmi s člani parlamenta Ugande zabil dva gola, enega iz prostega strela.

Foto: zajem zaslona

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je z delegacijo Uefe, v kateri je bilo tudi nekaj slovenskih nogometnih legend, obiskal Ugando, kjer so odigrali tudi prijateljsko dobrodelno tekmo s člani parlamenta Ugande. Ekipa prvega moža Uefe je zmagala s kar 7:1. Pet zadetkov je prispeval Milovoje Novaković, dva pa Čeferin. Prosti strel, ki je bil še posebej atraktiven, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina je na obisku Ugande spremljala delegacija Uefe, v kateri so tudi člani zlate slovenske generacije Boštjan Cesar, Milivoje Novaković, Milenko Ačimović in Miran Pavlin. Na dobrodelni tekmi, ki so jo gostje dobili s kar 7:1 je pet golov zabil Novaković, dva pa je prispeval Čeferin. Edini gol za gostitelje je iz enajstmetrovke zabil Hamson Obua.

V delegaciji Uefe je bilo skupaj 23 predstavnikov, poleg že omenjenih še Robert Koren, Mišo Brečko, Branko Ilić, Bojan Jokić, Jože Prelogar, Goran Cvijanović, Blažo Marojević, Robert Volk, Silvo Vrhovec, Luka Pavlin, Goran Barišić, Mitja Sojer, Andrej Sojer, Gregor Šmajd, Branimir Ivka, Ivan Devčić in Francesco Antonio Campagna, ki je zadolžen za protokol v Uefi.

Predsednik Uefe je bil v Ugandi že lani, ko se je tam ustavil na poti na volilni kongres Mednarodne nogometne zveze Fife v sosednji Ruandi, kjer je bil švicarsko-italijanski poslovnež Gianni Infantino kot edini kandidat potrjen za nov mandat. Čeferin si je takrat v prestolnici Ugande, ki ima s predmestji 8,3 milijona prebivalcev, ob begunskem centru ogledal nogometno igrišče s tribuno. Tega je financirala fundacija za otroke Uefe, ki je v Evropi in na drugih celinah doslej zgradila ali obnovila 80 nogometnih igrišč in podprla 412 projektov.

Preberite še:

Miran Pavlin Podcast Spotcast
Novice Legendarni Slovenec, ki je pred 25 leti spravil domovino v delirij #Spotkast
Čeferin Uganda
Sportal Čeferin s slovenskimi nogometnimi legendami premagal parlament Ugande
Aleksander Čeferin Uefa
Sportal Denar mu ni pomemben, a mu že zdaj ponujajo več
Ne spreglejte