Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Tomaž Bolčina EuroBasket 2017

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 13.30

6 let, 7 mesecev

Prva slovenska reprezentančna košarica

Za prvi reprezentančni rez je poskrbel Tomaž Bolčina

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Dobra dva tedna pred zborom večine kandidatov za nastop na evropskem košarkarskem prvenstvu je sodelovanje pri projektu EuroBasket odpovedal center domžalskega Heliosa Tomaž Bolčina.

Tomaž Bolčina se ne bo udeležil reprezentančnih priprav. | Foto: Sportida Tomaž Bolčina se ne bo udeležil reprezentančnih priprav. Foto: Sportida

Na Hrvaškem že nekaj časa odmevajo reprezentančne odpovedi Maria Hezonje, Ivice Zubca in Anteja Žižića. Z odpovedjo se ukvarjajo tudi Srbi, kjer se je EuroBasketu 2017 odrekel Nikola Jokić. Val odpovedi je zdaj pljusknil tudi v Slovenijo.

Iz Košarkarske zveze Slovenije so namreč sporočili, da je prek svojega zastopnika prihod na zbor kandidatov odpovedal 206 centimetrov visoki center domžalskega Heliosa Tomaž Bolčina. Nekdanji član Krke in Tajfuna, ki je bil na seznamu kandidatov že v preteklosti, sicer spada med tiste košarkarje, ki ob prihodu na zbor ne bi imeli priponke skorajšnjega potnika na EuroBasket, temveč bi morali še prepričati selektorja Igorja Kokoškova.

Še šesterica …

Iz KZS so medtem že sporočili, da selektor zaradi prve odpovedi še ne namerava dopolniti seznama vabljenih na priprave, ki se bodo začele 19. julija. V selektorjevi beležki tako ostajajo Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar, Saša Zagorac ter skorajšnji slovenski državljan Anthony Randolph in kapetan Goran Dragić, ki pa se bo soigralcem pridružil šele prvega avgusta. Pod črto, osemnajst igralcev za dvanajst mest.

 

S kom na EP?
Spomnimo, Slovenci bodo na evropskem prvenstvu (31. 8. – 17. 9.) sprva nastopali v skupini A na Finskem. V Helsinkih se bodo pomerili s Poljko, Finsko, Grčijo, Islandijo in Francijo. V drugi del, ki bo potekal v Istanbulu v Turčiji, vodi uvrstitev na eno od prvih štirih mest v skupinskem delu. 9. in 10. septembra bodo na sporedu tekme osmine finale, slovenska skupina A pa se bo "križala" s skupino B, v kateri so reprezentance Nemčije, Ukrajine, Litve, Izraela, Italije in Gruzije.
Ne spreglejte