Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 10. 2017,
17.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Rado Trifunović Igor Kokoškov EuroBasket 2017 selektor Košarkarska zveza Slovenije

Ponedeljek, 9. 10. 2017, 17.25

6 let, 6 mesecev

Rado Trifunovič

Selektor pred ustoličenjem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Pri Košarkarski zvezi Slovenije so tudi uradno potrdili, da je kandidat za novega članskega selektorja Rado Trifunovič. Kot smo napovedali že ob koncu tedna, naj bi bil dosedanji pomočnik Igorja Kokoškova povišan in ustoličen v torek.

Rado Trifunovič bo v torek po vsej verjetnosti povišan v selektorja. | Foto: Sportida Rado Trifunovič bo v torek po vsej verjetnosti povišan v selektorja. Foto: Sportida

V torek opoldne bo končana korespondenčna seja izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije, po kateri mi mogoče pričakovati zgolj razrešitve sodniške godlje, kar bo tudi podlaga za začetek klubskih tekmovanj, temveč tudi uradno imenovanje novega selektorja moške članske reprezentance. Dvomov o tem, da bo to mesto zasedel dosedanji pomočnik Rado Trifunovič, ki je trenutno v ZDA, skoraj ni več.

"Rado Trifunović se je pokazal kot prava oseba, da v tem negotovem obdobju kvalifikacij za SP prevzame to odgovorno nalogo. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je bil na zadnjih treh velikih tekmovanjih selektorjeva desna roka. S to rešitvijo in s takim predlogom selektorja smo poleg tega, da krmilo prevzame izjemno kompetentna oseba, našli tudi način, da v trenerski ekipi kot svetovalca zadržimo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova, ki je z veseljem privolil v novo vlogo," so v obrazložitvi predloga predsednika, naj imenuje Radovana Trifunoviča, zapisali pri KZS.

Rado Trifunovič: novi selektor? | Foto: Vid Ponikvar Rado Trifunovič: novi selektor? Foto: Vid Ponikvar Mandat (vsaj) do SP 2019

Če bo za Trifunoviča glasovala vsaj polovica članov IO KZS, bo novi selektor imenovan za obdobje kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2019 na Kitajskem. O tem, kakšna bo nato njegova nadaljnja usoda, sicer še ni znano. Ni pa skrivnost, da naj bi v štabu ostal tudi dosedanji selektor Igor Kokoškov, ki zaradi novega sistema kvalifikacij ne bi več mogel opravljati selektorske vloge in ki je prvi s prstom pokazal na Trifunoviča.

Ta bo postal enajsti košarkarski selektor, a po Juretu Zdovcu šele drugi s predhodno vlogo aktivnega reprezentančnega igralca. Danes 44-letni košarkarski strokovnjak je bil namreč v reprezentančnem kadru na enajstih tekmah, med drugim pred 20 leti tudi na evropskem prvenstvu.

Na klubski ravni je največji pečat pustil pri Heliosu, igral pa je še za Koper, Litijo, Šentjur in Leirio na Portugalskem. Tudi v trenerski karieri je bil tesno povezan z domžalskim Heliosom. Bil je tudi trener Zlatoroga, v zadnjih letih pa deluje pod okriljem KZS.

Preberite še: kako bodo potekale kvalifikacije za SP 2019

Vsi slovenski košarkarski selektorji

Zmago Sagadin: Kval. za OI 1992, EP 1995
Janez Drvarič: EP 1993
Andrej Urlep: EP 1997
Boris Zrinski: EP 1999 in 2001
Slobodan Subotić: EP 2003
Aleš Pipan: EP 2005 in 2007, SP 2006 in kvalif. za OI 2008
Jure Zdovc: EP 2009, SP 2014 in EP 2015
Memi Bečirović: SP 2010
Božidar Maljković: EP 2011 in 2013
Igor Kokoškov: EP 2017
? Rado Trifunovič: kvalifikacije za SP 2019
Ne spreglejte