Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
11.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

3

Natisni članek

Alen Omić Anthony Randolph reprezentanca EuroBasket 2017

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 11.41

6 let, 7 mesecev

Omića odločitev zveze prizadela, a ne bo gojil zamer

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

3

Alen Omić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po sprejetju zakona državnega zbora, ki spreminja pravila glede pridobitve državljanstva, je postalo dokončno jasno, da Alen Omić letos ne bo zastopal barve Slovenije na evropskem košarkarskem prvenstvu. Zdaj se je odzval in poudaril, da ga je odločitev prizadela, vendar ne bo gojil zamer. Glede prihodnosti v slovenski reprezentanci je pri njemu zdaj postavljen vprašaj.

Ko je državni zbor sprejel zakon, da se lahko postopki naturalizacije pospešijo in da ni več treba, da prosilec v naši državi živi leto dni, je hitro postalo jasno, da bo želja Košarkarske zveze Slovenije uslišana. Vodstvo si je namreč zaželelo, da bi naši izbrani vrsti na letošnjem evropskem prvenstvu pomagal Američan Anthony Randolph, soigralec Luke Dončića pri Real Madridu.

In ker je v reprezentanci prostor le za enega naturaliziranega košarkarja, je postalo jasno, da je izpadel Alen Omić, ki je bil letos pomemben član Unicaje iz Malage, ki si je z osvojitvijo Eurocupa zagotovila mesto v elitni evroligi.

Slovenija je Omiću odprla vrata v košarkarski svet, saj se je prav pri nas začel učiti košarkarske korake in bil tudi nenehno član mlajših reprezentančnih kategorij. V rodni Bosni in Hercegovini namreč sploh ni zaigral za noben klub, zato bi lahko tudi on igral za našo izbrano vrsto brez zvezdice. A jo ima in bo moral zaradi tega izpustiti letošnjo reprezentančno akcijo.

"Za Slovenijo sem vedno pustil srce na parketu. Odločitev me je prizadela, a ni razloga za zamere."

"Letos bom eden izmed najglasnejših in najbolj srčnih navijačev naših zeleno-belih." | Foto: Vid Ponikvar "Letos bom eden izmed najglasnejših in najbolj srčnih navijačev naših zeleno-belih." Foto: Vid Ponikvar Zdaj se je odzval in pokomentiral odločitev Košarkarske zveze Slovenije, ki je dala prednost Američanu: "Vselej sem rad igral za slovensko košarkarsko reprezentanco, četudi je moja domovina Bosna in Hercegovina. Slovenija mi namreč predstavlja drugo domovino in mi je dala temelje za košarkarski razvoj in napredek do ravni, na kateri igram zdaj. Za Slovenijo sem vedno pustil srce parketu, igral sem z dušo in telesom. Četudi me je odločitev Košarkarske zveze Slovenije prizadela in me boli, menim, da ni razloga za zamere. S fanti iz reprezentance sem preživel nekaj fantastičnih poletij in prav ta druženja bom najbolj pogrešal. Takšen je pač vrhunski šport," je razložil Omić.

Dodaja, da se bo zdaj popolnoma posvetil klubski karieri in dodatno treniral ter se z nadaljnjim trdim delom in kakovostnimi predstavami skušal dodatno dokazati na klubski ravni. "Celotni reprezentanci, štabu in Košarkarski zvezi Slovenije na letošnjem EuroBasketu želim le najboljše. Letos bom eden izmed najglasnejših in najbolj srčnih navijačev naših zeleno-belih," je še povedal Omić, ki še nima odgovora, kaj bo z njim in slovensko reprezentanco v prihodnje.

Ne spreglejte