Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 3. 2018,
20.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

Natisni članek

Alen Omić Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 31. 3. 2018, 20.00

6 let

Omić Dončiću: A si moral ravno ti? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Osrednji figuri evroligaše tekme med Crveno zvezdo in Real Madridom sta bila Luka Dončić in Alen Omić. Po statističnem indeksu sta imela najboljša dosežka kroga, osrednji junak pa je bil mlajši Luka, ki je povrhu vsega zadel še zmagovito trojko. "Ko je dobil žogo, sem si rekel, samo ne on," se je Omić spomnil zaključne akcije, ki je prinesla Realu zmago.

V polnem beograjskem Pionirju je Real Madrid lovil zmago, s katero bi ostal v igri za četrto mesto in boljše izhodišče pred končnico. Na drugi strani Crvena zvezda nima možnosti za izločilne boje, zato so lahko njeni košarkarji petkov obračun odigrali sproščeno.

V domačih vrstah je bil izjemno razpoložen nekdanji slovenski reprezentant Alen Omić, ki je bil s 25 točkami in desetimi skoki osrednje ime domačega moštva. Pohvalil se je lahko s statističnim indeksom 30.

Omić v videu o tekmi, Crveni zvezdi ...

"Vsak poraz je težak, zlasti če izgubiš z zadnjim metom"

Luka je Omiću namenil tudi blokado. | Foto: Sportida Luka je Omiću namenil tudi blokado. Foto: Sportida "Ne glede na dosežek je težko. Vsak poraz je težak, zlasti če izgubiš z zadnjim metom. Vemo, da smo se dobro pripravili. Dali smo svoj maksimum. To boli, vendar moramo pozabiti, ker nas v ponedeljek čaka pomembna tekma," je po predstavi za Planet TV dejal Omić in dal vedeti, da morajo v ponedeljek na domačih tleh v odločilni tretji polfinalni tekmi premagati Mornar, da si bodo zagotovili vstopnico za finale.

Crvena zvezda je bila celo na poti, da preseneti veliki Real Madrid, a je imel ta v svojih vrstah izjemno razpoloženega Luko Dončića. Nadarjeni slovenski košarkar je bil že med tekmo najbolj razpoložen (24 točk, devet skokov, štiri asistence - statistični indeks 35), mojstrstvo pa pokazal v zadnji akciji, ko je bilo na semaforju 79:79.

"Videli ste, kaj je naredil"

Prevzel je odgovornost zadnjega meta, iz tira vrgel obrambnega igralca Crvene zvezde in hladnokrvno zadel trojko za zmago španskega moštva.

Omić je bil izjemno razpoložen proti Real Madridu. | Foto: Sportida Omić je bil izjemno razpoložen proti Real Madridu. Foto: Sportida "Ko je dobil žogo, sem si rekel, samo ne on. Videli ste, kaj je naredil. Težko je prevzeti odgovornost pri zadnjem metu. Vsi veste, kdo je Luka, kako igra v tej sezoni," ga je hvalil Omić, ki je prav tako povedal, kaj je po koncu tekme dejal Dončiću: "A si moral ravno ti? Nekako sem imel občutek, da je ne sme dobiti, sicer bo zadel. Želim mu vse najboljše."

Nato se je navezal še na Lukovo prihodnost: "Liga NBA je korak naprej v njegovi karieri. Da gre po sezoni tja, kamor spada."

Ne spreglejte